Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Brutális…

 

Az emberélet útjának felén
egy nagy sötétlő erdőbe jutottam
mivel az igaz utat nem lelém…

 

2013.04.09-én két rendőr szolgálati viszonyát szüntették meg azonnali hatállyal. „A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség kényszervallatás és halált okozó testi sértés miatt nyomoz.” Amire csak sejtéseink voltak s hány az, amit nem tudunk? Pl: akire a rendőr talál rá, esetleg – mert odahelyezték… de sértetlenek a „legények” és ki szól, hamar betörik a fejét, ezért is a feltételezés is alaptalan, sőt már-már bűncselekmény?!

Elindult valami, ami nem a köznép dolga (?) - bár közhangulatot fordítja, nem épp pozitív irányba és lám! – a Horthy időkre máris hajaz, ahol divat volt úgy öngyilkosnak lenni, hogy több kés- vagy bajonétszúrást ejtettek saját hátukon, avagy több lövéssel ölték magukat a halálba és azt is többnyire hátulról, esetleg egy kővel zúzták saját fejüket felismerhetetlenné! Törvényesség csak a mi felelősségünk volna? – de járhatunk még úgy, hogy rágógumi helyett gumibottal kínálnak meg!

Mit mondjak, bennem elhintették a félelem magvait… és ha nem is általános a tett, mégis az egész rendőrségre rányomja bélyegét – nincs okom félni tetteim miatt, de túl-hevülettel ráfogva- könnyen lehet gyanúsított valakiből. Bár hozzáteszem, hogy a Horthy időkben, ha mégis kiderült, hogy nem magukat ölték meg ezek az öngyilkosok, hanem mások ölték meg őket, akkor ezek a mások: a „népharag” volt!

Messzemenő következtetés volna? Ki tudja, annyi mindenről hittük, elhittük, hogy a törvény minden-felett őrző és őrzőként baj nem lehet – de most igencsak messze mentek és megyek magam is a megállapítással, hogy idevezet a kapkodó- esetenként visszamenőleges törvényalkotás, a megfelelőséget nem vizsgáló (alkalmasság pszichikailag) létszámfeltöltés – ahol már maga a törvényalkotó sem tudja mire is adja szavazatát és felelősség nélkül nyomkodják a gombokat…

Ehhez képzeljük, ha engedélyt kapna a gárda és tagjain keresztül valamilyen esetlegesség formáiban öntörvényez, ami felülírná a rendvédelmi-törvényt… hajaj! – volt már ilyen… igaz? Verés és verekedés! Summa- summarum: a rendőrség nem ítélkezhet, és senki sem- csak a bíróság! Szóval ezért is nem jöhet egy ügyvéd azonnal – esetleg orvos sem láthatja a „bűnöst”? Szóval nem tudhatjuk mi is van, de megéreztünk valamit, valami új kezdődik s ez számunkra (akik ez-idáig mindig hittünk és bíztunk a rend őreiben) megdöbbentő, meghökkentő – nyugtalanító, érthetetlen, de mégis elgondolkodtató!

Vagy a pénzuralom riasztó szimbóluma lesz? – mert- ha nincs pénzed, annyit is érsz és agyon is verhetnek – minek ide akkor a bíróság? Persze kitalálhatják azt is, hogy a rendőrök részéről csak önvédelem volt! És ők az áldozatok… és áldozatos munkájuk következtében akár a holnap hősei is lehetnek… de befejezem, mert túl messze mentem a következtetésekkel. Inkább néznék egy boldog és békés jövendő felé… ha engedik még!

 

„A módosított Alaptörvénybe ütközhet a családok támogatásáról szóló törvény azon passzusa, amely arról rendelkezik, hogy ki számít egyedülállónak. Az új Alaptörvény ugyanis kimondja, hogy a család alapja a házasság és a szülő-gyermek viszony. Ennek alapján az élettársak akkor sem tartoznak egy családba, ha közös gyermekük van. Ha viszont nem tartoznak egy családba, akkor kvázi egyedülállókként nevelik a gyermeküket, gyermekeiket. Ez esetben pedig emelt összegű családi pótlékra lennének jogosultak.”

És most jöhet egy másik módosítás? És még százszor is akár, merthogy sziklaszilárd itt minden elképzelés! A valóság meg nagyon is mocsaras… állandó a szégyenpad, állandósága undort és megvetést hozott csak, nyugdíjak, családsegítés, adóztatás- egyéb közterhek már elidegenít, merthogy irgalom nincs! Európa figyel, Brüsszel felszólítja a kormányt, és közönnyel a válasz – valahogy az agyunk nem vesz részt a kabinet játékaiban (igaz már ki sem ismerjük magunkat), bújócskában és öncsalásban… a nagyok sajátja csak, meddig még? Ugyanakkor ez a racionalista gondolkodó lény a köznapi pór (!) – az emberi dolgok megítélésében nem ismer erkölcsi megalkuvást (mégis elhidegül így- egymástól is, mert a hatalom csak megoszt, és ezt magas-fokon műveli is), keressük - az etikai normákat melyre közömbösen van csak válasz (majd az iskolában tanítják) az emberi együttélésből s az együtt élő emberre, emberekre a legkedvezőbb törvényeket hiába keresnénk? – mert ember sajátja (ha tisztességes), hogy amit erkölcsi szabálynak ismer fel, ahhoz mindig méltóságteljesen ragaszkodik… de nem így odafenn – lenézik a magyart – teher- teher hátán s ezt nevezik könnyítésnek. Rezsiköltséget csökkentetnek, de a szolgáltatók már érzékelhetően megtalálták rá a külön utat… mi csak rosszul járhatunk. Nos - ez a hatalom mehet! Európa meg még figyelmeztet…

És máris reagál CÖF!

„Állj, eddig és ne tovább! Az Európai Bizottság, a Tanács és a Parlament rossz úton jár… (!)

Most arra kényszerülünk, hogy a keresztény Európa gyökereiből táplálkozva, hazánk védelme érdekében meghirdessük nemzetünk szellemi honvédelmét.”

Vajon mit is akarnak? Hogy a kohéziós pénzeket nem kérjük? Milyen kényszerülés ez, amúgy keresztényi alapon védelmet hirdetni?

Védekezés küzdelmet ígér? – és így lesz eredménye is? Vagy csak átalakításában csak-hadonászó, csak-szájaskodó, tehát a küzdelem-kedvéért- védelem állapotában csak puszta hanta- banda? Jaj! Már-már elhittem valóságos! – mert pénz nélkül a szélmalomharc bármily keresztényin is tartalmat nem kap önmagában… a megvalósítható tartalma: pont a semmi! S nemcsak képviselőinek mondatai, de fejük is kőből… lám- a magyar gondolkodók CÖF- csoportja! Mindenesetre fura, hogy a kapitalista- nacionális morál itt és azt mondja magáról, hogy ő az igazi és mégis feudalista módszerekkel tudja, illőn – merthogy közpénzből képes mindene s képtelen, ami még így is emberi- a XXI.században?  Néhány okos-tojás „áldásos” tevékenysége miatt a „nyilvános” Magyarország olyan tempósan veszíti el szellemi értékeit, hogy- ha a rezsim még soká tart, a magyar- értelemben esett kár helyrehozhatatlan lesz már!

Kényszerülnek „gyökerekkel” is táplálkozni és nép- butítani, mert mindent a hazámért, keresztényin - ahogy a magyar reakció járja át a demokráciát diktatúrává így „anticipálnak” lendületet, amiből származik összevisszaságuk – keveredettségük immár! Tömeghisztéria csak, egy magasabb ideál érdekében – lázálmaikból vizionálnak egy dolgos célkitűzést eszmeharcos mivoltukban- keresztényi elvüket fitogva a célkitűzéseket és hevülettel kedves gondolati ’táncprodukciót akar végeztetni a honvédelem érdekében… csak akar, mert hiszen ez nem sikerül neki. A fagyi visszanyal majd – és ott a baj már nem kicsi!

A gondolat-rest és a tényeket dogmáik Prokrusztész-ágyára húzza – a tömegek számára ez a tánc túlságosan komplikált! Zavaros ugyan, de ez a zavar csak a jól-iskolázott szemnek mulatságos: magyar a magyar elleni küzdelemben hosszát vágta, hogy keresztényiként szégyen, ahogy felismerésre itt ez az „izé” (nevenincs) csak néhány- hatalomra és egyéb élet-javakra falánk izgágának hecce! Mélyen ostoba nyelvöltögetés csak…

 

Nem kell itt a szó- a jó már rég…
Megfakult érzetén a tartalom sárgul,
lényegét csorbítja a múlt.
Ímhol hamuvá is leszünk még,
hogy idejét szánva közelít a vég---(szőke)

 

 2013.04.11.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 74
Heti: 70
Havi: 4 370
Össz.: 373 481

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Brutális...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »