Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

...a te barátod a diktatúra!

 

 

- De vétkeink, óh, és sebeink is, óh,

s a testvérharc mi szégyen! - e szörnyű kor

hát semmitől se tart? - van oly bűn,

mely nem az ő bűne? - vagy lefogja

az isten-félés tán fiaink kezét? --

 

"A szervezett felelőtlenség rendszerében mindig akadnak bürokraták, akik nem gondolják végig a döntésük következményeit. Az egyik az, hogy a rendszer halála, ha nevetségessé válik. Igazán kár, hogy a kormányzati kommunikáció a pöcsös kudarc dacára is nyerésre áll."

...és idehaza csak hallgat a nép, elnézik, ahogy Orbán kétszínű és ostoba politikájával szétveri az országot, ahogy gyűlöletet szít a pártok között és már az országok között is! Hihetetlen számomra, hogy még mindig vannak, akik nem látják, Orbán csak és kizárólag magát építi s nem az országot... milliárdokat fizet azért, hogy kirakata fényes legyen, hogy seggnyalói azt mondják ő a szép, az okos is! Már a brókerbotrány részleteit is magára vállalta, beismerve, hogy lop, csal és hazudik. Máshol, ezért a nép már leváltotta volna- 56-ban ennél kevesebbért törölték a rendszert 2 nap alatt (ja hogy a következménye is megvolt?) Istenem, de akartunk valamit! Ma meg már a semmi is elég? Igen, Orbán valóban hiszi, hogy a nép szereti... hogy az emberek csak érte vannak és ő- bármit megtehet, amit csak akar. A nép elnézi neki...

Vona, Schiffer és a PM nem ért egyet semmiben, de abban igen, hogy Orbánt demokratikus úton le lehet váltani... akkor? - és ennyi? Huh, de megmondták a magukét! Először is, Vona megvehető a Fidesz részéről bármikor, Schiffer is- csak ő észre sem veszi, hogy a Fidesz hálójában szorong... a PM meg kevés. Összefogni így, nem más mint szájalás. Gyurcsány nélkül meg nem megy már semmi! Az egyedüli, aki tenni tudna – ha akarna – de nem akar, mert ő is csak szájal- szájal egy Európai demokráciáról, vizionál rá valamit, majd a „felhevült” tömeget, egy-mozdulattal faképnél hagyja... aztán már álmosan, kicsinyt unalmasan is, a napi dolgát végzi magának!

Mert az embereknek elegük lett (ugyan miből, még a nyomort is birkamód viselik el)? Vajon ezt látjuk, amikor az ingatlan-bajnokunk, a mindig s egyre táguló szobáival, ily tisztségre kiemelve Rogán propagandista miniszterünk már alkot? Alkot, egy nemzeti konzultációs központot, ahol eddig a langy propaganda folytán, a 8 millió levélből visszaérkezik kétszáz, annak a 80%-a egyetért Orbánnal és a többi másként van... de összességében - már - úgy van magyarázva, mintha a statisztikai számok a 8 millióra vonatkoznának. És a Rogán központja majd megoldja... ha semmi nem is lesz, a zemberek egyetértenek majd Orbánnal, így lesz kommunikálva („az asztalon már működik”) Ez a nép akar még valamit is. Rogán nekünk még sokba fog kerülni! Ahogy Orbán eddigi és még sokáig – utáni rendszere is!

Ja igen és a népek, a zemberek már megunták a végtelenül baloldali, de emellett végtelenül haszonleső embereket, azokat a baloldali politikusokat, akik a parlamentbe aludni járnak és nem képviselni. Megunták, hogy a nagyon okos emberek (de általában mindig ugyanazok), folytatnak végeláthatatlan, ám- hallatlanul hallhatatlan beszélgetéseket, ami a köz számára, már érthetetlen. Unják az emberek, az egész politikát, de még nem száműzték a politikusokkal együtt, az életükből. Hogy miért nem? Jó kérdés... még nincs rá válasz... talán, mert mégsem unják, talán, mert a népnek a kenyér mellé kell a cirkusz is... elvégre színház az egész világ!

Vagy pórian csak a prózai valósság: talán, mert felnéznek arra az értelmiségre, akik valójában csak sült-parasztok... akik csak magukért vannak, és jól el is játszák a rájuk kiosztott szerepet...

...és még vissza is tapsolják őket. Nem csoda hát, hogy a színházi berkekben az a vélemény járja: "A közönséget nem lehet eléggé lebecsülni"! és jöhet a vasfüggöny! - és az elmaradhatatlan vastaps!

Amiként is külön hányingert keltő – az egészben - ebben a „rózsadombi” többgenerációs értelmiségben, ahogy liberálisból átváltottak konzervatívba, elfogadva az orbáni politikát, és- ahogy megágyaztak egy értelmetlen és felesleges diktatúra számára...

A legszomorúbb az egészben, az pedig az „ellenzék” viselkedése!

Nem tudnak, talán nem is akarnak érteni az emberek nyelvén (bár az emberek sem a saját nyelvüket értik- nem is beszélik), még mindig a szárszói szellem jegyében kergetnek vörös és kifakult lufikat, miközben kezükben tartott és kínálgatott május elsejei virsli már régen megrohadt! A legegyszerűbb kérdésben is bénáznak: „A minap egy Tisztességes Természettudomány álnevű kommentelő végiggondolta a lehetőségeket. Szerinte a „Menekült=pozitív diszkriminációt hordoz. Bevándorló= semleges/negatív megkülönböztetés. Betolakodó, határsértő=széljobb portálok kedvenc szóhasználata. Migráns=az angol migrant lefordítása, idegenséget sugall, ideális a sajtóbeli használatra. Emigráns=még mindig 56 jut eszünkbe róla, és ez pozitívra festi a jelentéstartalmát.” Ha egy civil hozzászóló képes latolgatni a menekült jelentésárnyalatait, vajon az Orbán-kormány hivatásos ellenzéke miért nem képes ehhez hasonló szellemi erőkifejtésre?

Ennek a végtelen arrogáns és lenéző politikának a végterméke Orbán, de Vona is, akiket szintén vérig sértett, a „liberális, demokratikus” fennköltség, kit Szárszón, kit máshol. Az első generációs értelmiség bosszúja, a Fidesz „fijjugé”, pedig nem ér véget egy szimpla választási győzelemmel, hanem az utolsó liberális kiirtásáig tart!”

Eközben a Fidesz és a Jobbik, illetve a szélsőjobb baloldali jelszavak mögé bújik, baloldali eszméket hirdet és építi a totális katonai diktatúrát... a baloldal, az állítólagos ellenzék - hívja mindenki, aminek akarja - 2018-ban sem akar győzni, sőt 2022-ben sem. Abban bíznak - ezek a hobby politikusok - hogy egyszer majd a Fidesz elszáll magától, hogy az emberek rájönnek maguktól a Jobbik hazug politikájára, a szélsőjobb fasiszta ideológiájára és akkor majd rájuk fognak szavazni! Hát lófaszt!

Végtelenül elkeserítő, amikor azzal kell szembesülni, hogy azaz ember, aki ételt oszt hajléktalanoknak kéthetente, sokszor nem tudja befizetni a számláit, vagy akár nem eszik, mert neki nincs sajátmagára való sem... Akik pedig ígérnek, paripát, fegyvert vagy csak kétkezi segítséget, szomorúan széttárják a kezüket vagy még a telefont is kikapcsolják! Mert inkább ne ígérnének, mert azzal tele a padlás!

A keserűség pedig gyűlik, mint ember szájában a nyál és néha bizony ki kell köpni, mert megfullad tőle az ember.

Ömlik a szellemi egytálétel a nyolcvanmilliárdos médiaszerű képződményből, a sajtómunkásoknak már nem nagyon kell Lomnicit retusálniuk, felkentjeinek saját forrásból oldják meg a valóság újraértelmezését, és még csak nem is erőlködnek. Itt van mindjárt nekünk maga Bakondi György, aki havi egymillióért vezeti be a nemzetet egy párhuzamos valóságba. Még szeptember közepén nem esett nehezére vizionálni ezt meg azt, és mi is kérünk abból a gombából, amit elmajszolt, hogy jobban érezzük magunkat. Fölhorgadt akkor a katasztrófák hajdani védője, és példátlannak nevezte, hogy mintegy ezer migráns vasúton, felfegyverzett horvát rendőrök kíséretében, kopogtatás nélkül érkezett Magyarországra.”

dada1: Pöttyös gombás delírje arról szólt, hogy a mozdonyvezető őrizetbe vétele mellett lefoglalták a vonatot, a negyven horvát rendőrt pedig lefegyverezték. A katasztrófás ember megmondását az állítólagos lefegyverzésről már egy másnapi rendőrségi közlemény is cáfolta, most pedig Pintér Olajos Sándor belügyi tótumfaktum írásbeli válaszban erősítette ezt meg az ország sárgába hajló házában. És mégsem akadt egyetlen manus sem, aki azt mondta volna, hogy tán el kéne húzni a jó francba az ilyen alakoknak. Miért is került volna, amikor a zöme ugyanabban a kényszerzubbonyban táncol, mert meg akar felelni a szifilisztől megbambult prefasiszta Nietzschének. Igaz, ők ilyenekről nem tudnak.

Jelek már voltak árvizek idején, édes emlék ez is. „Öblözet – mondja Orbán Viktor. – Az állomány ebben a pillanatban a vacsorát hajtja végre – jelenti Szabó őrnagy a miniszterelnöknek. – Mennyi ez még? – kérdi Orbán Bakondit. – Már hogy értve? – kérdez vissza a tábornok. – Időben? – Amíg fel fog jönni – mutat a Duna felé Orbán. – Erre még nem hogy még egyszer ennyi, hanem még… – próbálja magyarázni a helyzetet egy szakember külsejű férfi, de Orbán, Bakonditól várja a választ: – Mennyi a víz? Szerinted mennyire jön még föl? Másfél méter? – Onnan? Igen! – feleli Bakondi.” Hát nem délibábos Hortobágy atyáink nívója? Ők vezetnek minket most a vérzivatarban.

Aztán, hogy még jobban kinyissuk a pofonládát, idézzük ide a friss frakcóvezető Kósa Laja nívóját is, aki új adónemekről fejtette ki hajdan gondolatait, ekképp: „Inkább az áruk, a szolgáltatások adóztatását jövedék esetében, fémkupak esetében, amelyek termékdíjként jelentkeznek, és azok ilyen környezetvédelmi szempont, hogy a fémkupakoknak az ügyében fellépve próbáljuk meg ezt a szemléletet csökkenteni, tehát egy sor olyan adóintézkedést fogadtunk el, amelyik alapvetően nem érinti az emberek mindennapi életét.” Mitagadás, ott van a szeren. Ezért mondom, nehéz lesz ebben a közegben józannak maradni. S ha ehhez hozzácsapjuk még, hogy a friss propaganda-miniszter – a Rogán – nemzeti konzultációs központról szövöget omló álmokat, ahol „sándorvagyokok” fejtik ki majd cáfolhatatlan igazságaikat, végképp csak egy marad: káromkodunk és fütyörészünk, végül kunfajta „nagyszemű” legények leszünk. Kínzottjai a méla vágyaknak...

...és a népnek, ezek a vezetők felelnek meg... leginkább?

„...mert úr a rend sajátmagának szabta embervész

vele

embertelenné téve az ember világát...”

 

elrendelve

 

Jaj ez a fránya lég-

üresség a lét

ürességében

újít és

vasvillával űzi rossz természetét még?

aki- az alkusz itt lényegében -

...lényegével

szab árat ahogy játszik

eljátszik egy ripacs színészt

- és kavar botrányt mert muszáj s máris

a reklám természetes irányán matat

ekként

- a jog edictumként lett rá hív...

Íme az élet és igazsága!

...hogy senki büntetlenül meg ne bántson

újítása így s rá az idegesség honosít

miként rá a semmit adja rég

A pénz behajtva itt

s emberi számítással ég rá emberi értéke

merthogy: Níl novum sub sole

tanácsot sem kérve lett irigy

- bár ez semmit sem bizonyít -

Ó mily szépséges az élet

engedelmesség és

valami más vegyület

más-más útra űzve szólít

- amúgy nyersen a haszonlesésre -

merthogy:

ismerd meg tenmagadat

s mintázd a mát magadra

szám-szerinti elosztásban

csakis nyilvánosan... mert én vagyok az út ekként is!

Miként szégyenszemre soha nem jártam a

buja táncot... seggnyalva- sem másként...

O tempora! O mores!

Ilyetén a mutató semmittevés

miként a nép emlékekkel borogatja lelkét

képtelennek látszó ellentétében

- már nincs méltósága s képre sem eleven -

eleve - csak a matató kéz

egyformasága mi effinálódik

méltóságos nyugalomra - itt

- hol csakis- a bizonytalan szabadosság prix fixe

állhat készen ma -

...ahol fordulattól tart a most előrelátó:

a több jobb lenne

de beérem kevéssel még!

Csak hűséggel nem (azzal hadilábon rég)

mert mit ér az ember ha- már ily kevés?

...menne... menne … menne...

el... még vagy már

mehetne tovább

csak a belső szemekben és - csak

a fülekben hagyva ott magát

az így-úgy marasztalóknak! – (szőke)

 

2015. 10. 08.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
Oldal: ...a te barátod a diktatúra!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »