Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Összetartozás…

 

Persze, hogy olyan barackfás… gyerekes és ostoba, mint mikor a képviselő azt mondja, hogy ki az aki búsonghat s ki az ki nem – mert ugye szülhetett volna gyereket de nem szült és még tovább a felsorolás… máris a kirekesztés és nem az összetartozás érzése bennünk, pláne, amikor a keresztény kurzus felől (KDNP) jön a megbélyegzés!

Ahogy jó székelyem is megjegyezte: „Az Isten éppen így pusztittson el ingöm ebbe az órába, ha mind bolondok nem vótatok!”

„Kormánypárti és ellenzéki képviselőket kértünk arra, idézzenek egy sort az iskolásoknak ajánlott szerzeményből. Hiába, a kormánypártiak ugyanis vagy nem ismerték a dalt, vagy nem akartak kötélnek állni. Idézgetni az ellenzék sem kívánt, véleményük viszont volt, csakúgy, mint az utca emberének.” Szüret előtt leszedték a lényeget – már a csupasz fa maradt…

„A Fidesz parlamenti képviselője úgy vélte, ha pártja tud tovább erősödni, és Magyarországot gazdasági és más tekintetben is sikerül erős országgá tenni, akkor hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdéseit – Kőszegi meglátása szerint ez akár már nyolc év múlva megtörténhet.

Mint Balczó elárulta, szerinte a jelenlegi világpolitikai kontextusban semmiféle lehetőség nincs Trianon felülvizsgálatára; bár vannak, akik ezt arra hivatkozva kérnék, hogy az egyezményt aláíró országok már nem is léteznek, a dologra „reális kilátás” így sem adódik.” A románok már kapkodják a fejüket! Ennek az összetartozásnak a levét is megisszuk?

Végre volt Mesterházynak egy mondata, amivel mélységesen egyetértek: „Trianont visszacsinálni nem lehet, de meghaladni igen…”! Már okosodik, és ennek örülök a sok tesze-toszasága után. Most egy kicsinyt, lehet nemzetgyalázó leszek, mert a véleményem, mi a szart is akarunk – akarhatunk-e egyáltalán valamit, ha ebben a kis-országban sem tudunk „rendet” tartani, fejlődni és jólétet teremteni, mert a Fő emberünk is gyűlölettel van a más pártok felé, megoszt és hazudik lépten, nyomon… másítva a gazdasági adatokat sikernek állítja be azt, ami inkább (sajnálom!) - így is szégyenünk! Felálltunk a szégyenpadról – micsoda siker! Fél-ország nyomorából teremtve, hogy az EU elengedte az „eljárást”! Ostobaság és senki nem eszi meg, bárhogy fényezik is magukat Orbánék…

A gazdaság stagnál, ki dolgozik és mennyi – létszámban lehazudott - a gazdaság szereplői meg meghúzták a nadrágszíjat (a kormány gazdaságpolitikája miatt – ezt hogy magyarázzák Orbánék?), fejlesztés befagyasztva (lásd, a Mercédeszt). Hazudnak mindenben, legyen az trafik, vagy a földel kapcsolatos pályáztatások – már látjuk és tudjuk is kik kaptak és kapnak földet és boltot!

Nemzeti összetartozás? – ez kell nekünk, itt ebben a pici országban kellene elébb összetartoznunk… ott van a Nemzeti Összetartozás dala, amelyet június 4-én, a Nemzeti Összetartozás napján kell elénekelniük a diákoknak. Az egész költemény úgy felemelő, ahogy van, de a refrén még a többi résznél is veretesebb: „Álmodtam egy barackfáról, ami alatt mindenki táncol. / Veled álltam egy hatalmas körben, a puha fűben, egy harmatos réten. / A kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek, / szemünkben a boldogság fénye ég. // Állj be te is a körbe! Táncolj, ahogy hajt a véred, / érezd, hogy a föld szíve dobban veled, / mert mind egyek vagyunk! // Érik már a barack, áldott föld gyümölcse!” Úgyhogy aki még ebből sem érzi ki a megbecsülést és a törődést, magára vessen. Hagyja ott a katedrát, keressen magának más elfoglaltságot. Álljon be a körbe és táncoljon, ahogy hajtja a vére… (!)

Ahogy jó székelyem mondta: „Az éjjel álmomban arról álmodoztam, a bihari kerbe hat lovat hajtottam… Édesem es ott vót, az ekét tartotta, minden fordulásban egy pár csókot ada”!

Kásának nem kell tollóját keresni… (érti, aki érti).

Mit sugalmaz még, hogy összetartozunk - egy kérdést: összetartozunk? – a magyar mára már összevissza tartozik… érzés a bizonytalanság és veszélyeztetettség – a bizalom elveszett: nincs! A hatalom sunyi (természeténél fogva is), megcsalja népét. Bármelyikül bele-ugorhatik a képletbe s átélheti az a végkövetkeztetést, gondolatot és érzelmet, amely felé most „vaskövetkezetességgel” halad az ország – mert a cél – mintha az lenne (legfőbben), hogy mindenkivel összevész, és nem összetartozik – ezt mondatja velem, velünk magánkörülményeink, akik már nem 47 ezerből élnek, hanem 22 800 – ból! Tudom annyit is érünk, hát így tartozunk össze is!

 

A törvény téved, az ki- azt használja ellenem.
Kétségem, hogy jövőmmel felejthetőbb a múlt...
És ki bűne a jelen (?) 
már jó lesz észrevenni – eddig volt tévedésem,
hogy a törpe és rendje elsodort, most az isten is ver!
Hetet-havat összehord a nap, és a pillanat “derűjével” 
e söpredék, aki népének csillagaként mindent emlékébe avat...
- csontvázba-aszalt idők a megcsalt milliókkal -
mert a lopakodó-elmék másfelé tolakodnak, 
hogy “kockára” így tehettek egy népet? Hajsza itt és nemulass!—(szőke)

 

2013.06.04.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Összetartozás...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »