Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán jelent!

 

Bizton jutalmat nyerhet a hű, aki hallgatni tud... (!)

 

nem kellene már jobban meghülyülni! 25 éve nem ezt akartuk, hogy visszamenjünk hetven-évet.

A baj, hogy már- nemcsak a vezért nézik bolondnak, hanem a népet is, „már megint szégyen magyarnak lenni”!

És jön Orbán a „fenenagy” és mondja is a magáét:“Az illegális bevándorlás olyan erővel tört be az életünkben, hogy erről kell most jelentést tennem” - mert “hazánk csak egy van, s azt mindannyiunknak kötelessége megvédeni”! Hupsz, és mert- már „alattunk” minden védvonal összeomlott „nem jókedvünkből építünk kerítést”... és "mindenkinek építenie kell, mert ez a megoldás"...

Ami most történik, véli Orbán: lerohanás.

Márpedig akit lerohannak, nem tud befogadni.” Hogy vitában áll Brüsszellel, kijelenti: „Újra kell gondolnunk egy sor európai vívmányt, szerződést. Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikája megbukott.” E ponton a horvát kormány kap egy gyomrost. Orbán úgy érzi, „azok után, ami történt, nehezen tudom majd összegyűjteni itt a parlamentben” a horvátok schengeni csatlakozásához szükséges szavazatokat. Talán a Rogán pitbullt (hű ebként) nem kellene ugattatni (!) - mert marni és harapni, a vezér uszítására csak ő akar! A részkonklúzió: „Ha mindenki megvédi a saját határát, akkor Európa meg van védve.” - (mi meg bekerítve)! Zárásként a kérdés „legmélyére” tekint a miniszterelnök, „már ameddig emberi szem le tud látni”: „Meg akar változni Európa, vagy nem akar megváltozni Európa?” Én inkább azt kérdeném: Orbán akar-e változni, vagy nem akar megváltozni? Ugyanis a népet megosztotta, amúgy rendesen – mégis- így is a nép mögé elbújva, rá hivatkozva, hogy a nép azzal bízta meg, amivel... és így aztán „nem fogadunk el olyan európai politikát, ami kényszeríteni akar bennünket”. A francba, hogy én a nép ezzel bíztam volna meg? Ki- gondolta volna, pedig el sem mentem szavazni (tudatosan) – ugyanis bojkottra szólítottam volna (a választások kapcsán), ám a nép egy része nem értette meg, a bojkottban rejlő szándékot (így voltam minden, de legfőképpen hazafiatlan!), hogy a „hármas” győzelmével – akkor ott - örökre legitimálták Orbánt és politikáját!

Azt kérdi, vajon Magyarországnak van-e joga nemet mondani erre az útra? Van, persze, hogy van (előzetesen egyeztetett megbeszélések alapján) de nem önfejűen... akkor mi a fenének tartozunk az EU-hoz, ha ennyire nem akarjuk a szabályaikat betartani – vagy Orbánnál ez a közös munka? - ha van, ha nincs- ő okot talál az ellenkezésre mindig? Közös szervezet, közös akarat - és közös megegyezéssel kell legyen minden! (az nem a mezőkön fut keresztül... lám, a szavak felperzselik az együttélés szabályait, ilyetén a hangzása, s a tett - vele lett, máris szennyes (mint Röszke – ahonnét a világot bejáró felvételek, már hírül vitték Orbán „nemes” szándékait) – imigyen „egyszerűsége, és a „népi ízekhez” szokott példázatok nyelve nem kapta meg az óborok nemes kincsét, a zamatot... kesernyés ízzel és fanyar érzésekkel telítődött a való, bennem is!

Az árnyékvilág túl sötét kontúrja közt elveszett az igazság... a fasiszta elméletben: a fajok – élet-halálharcot vívnak öröktől fogva és örökké. A gyenge elhull, az erős uralkodik a többi fölött. Mert mire is menne ki másra, a kijelentése: Európa gazdag, de gyenge... ő meg állandó erőt mutat izom-politikájával, hol az erősebb győz, amelyre az embertelenség szociológiáját is felépítette, hiszen mesterkedései a saját népét is nyomorban, de legalábbis szegénységben tartja! Viszont erkölcsileg a béka feneke alatt van a szeretet hiánya miatt, ami alap-tétel egy kereszténynél: a jóság, a gyöngédség, az elesettek befogadása – ám fogékony lett minden alantas iránt... erőből! Ez Orbán ma!

Talán ismerős a kép, a helyzet – történelmünk- a múlt, tele van ilyen emberekkel, akikből nagy-vezérek lettek, de ugyancsak nagyot buktak! Megfizettek, és megfizet majd Orbán is egyszer - előbb vagy utóbb - sajátos politikája miatt!

 

 

érdek

 

...a vágyaitól nehéz

lélekben őrült rettegés

hogy rajtad vegyen erőt

arra nincs időd -

Ily bambákkal itt

körötted csak a déli-vihar dühöng

erényt fedve

- nem alkuszom még -

bár volna dal illőbb

mielőtt is

a zsoltár egekbe száll,

hogy fényezze öröklét

öndiccsel őrizni rendjét

- az lett most hatalmi érdek -

Csak a méltatlan hiszi

ha hívja a himnusz harcra-erős

sorait

az áldásul harsog le s felmenti

tettében! -

Ám felzeng a völgy

s az elhanyatló visszazeng...

míg a „bakszagú” férj asszonyait

vidám” berkekbe űzi el! – (szőke)

 

2015. 09. 22.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán jelent!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »