Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Megrontó erő...

„Sziszegve se szolgálok aljas, nyomorító hatalmakat”!


Szembenézés és érzés... jaj - be sunyin! Hangzavar és félsz! A nép akarata az igazság oldaláról? A fenéket – azt sem tudja mit akar. Zavar? - és a majdani harmónia alatt húzódó hazug szavak... ez az igazi tett!
Európa csak fizessen, amúgy "swarc" a fájdalmakra, már a gondolatra is zihál a tüdő – hatásos indulatokra, ki nem fejezhető fájdalmára, hogy a látszatra sem ügyel a hatalom...
Ki- mit használ fel magának látjuk, ime! Rogán villa a sok huzatos ablakkal, hol a délibáb növeli a területet nap mint nap, s a tett itt is pőrére meztelenkedett egyesek hazafias látomásában. Nekik szabad? Nekik szabad! Kaptunk morzsákat (rezsicsökkentés) ezért igazán szemet húnyhatunk a pofátlanságok fölött. Ezt igazoljam a választással? Soha!
„Köszönet érte,
az erőért a győzelem-vevéshez
a poklon is.” (I.Gy.)
Helyzetrajz: jósló látomás így – a leszámolás hullámhegyein népesül a színpad!
Katasztrófa a lét... mindenkit érintő szerencsétlenség, hogy kinek mit szabad, és kinek semmit sem szabad. A tartalmat csak a szavak és soraik egymásutánjai érlelik – kerekítik egésszé! Érzelmi és szemléleti velejárójával, minden rejtett és látszó indítékával, hangulati következményeikkel együtt a tény. Vesztett illúzióin szűkűl szegényes életünk!
„A vasárnapi választások várhatóan megerősítik tisztségében Orbán Viktort, aki az utóbbi négy évben mélyrehatóan átalakította az országot – írja a Neue Zürcher Zeitung. 2002-es veresége óta a politikus úgy gondolja, hogy csakis a Fidesznek van joga képviselni a magyarokat, a többiek, különösen a szocialisták „hazaárulók” és egy bukott rendszert testesítenek meg.”
Értjük? - és akarjuk?
„Orbán bebetonozta rendszerét, amit lehet kifogásolni, de nagy hatalmát legitimálta a négy évvel ezelőtti választási eredmény. Ám jogkörét kevésbé felelősségteljesen használta fel. A miniszterelnök az elmúlt 20 évben messze eltávolodott eredeti nézeteitől, ami mögött vagy meggyőződés, vagy hatalomvágy húzódik meg. Ennek ellenére az ország nem a totalitarizmus felé tart, és ebben fontos szerepe van az igazságszolgáltatásnak és az uniós tagságnak. A Fidesz túlhatalma és Orbán konfrontatív stílusa viszont nem segíti elő az ország mély megosztottságának áthidalását. A kiegyezés megtalálása mindkét tábor feladata.”
„Ki áldozna ma egy fillért is
ilyen szerencsejátékra.” (?)
Úgy tűnik a belenyugvás érzésével kell számolni annak, aki szavaz, vagy épp - mint most - harciasan tiporni!
Nem a szó jogi, de lélektani és morális értelmében, ahogy az egész egy szerves egésszé olvad össze... csakis egyéni az önzés és egyetemes az „etetés”. Bizonytalanabb a jelen, mint volt elötte és amivé lesz- nos, az még nincs! Boldogok a lelki szegények- mert övék a mennyek országa. Fantáziáljunk, hogy kinek jut a pokol – kinek a menny?
„És holnap az egészet újra kezdem,
mert annyit érek én, amennyit ér a szó...” (R.M.)
Jelenleg még az aktív, de ismerethiánnyal küzdők között 63 százalékban az a vélemény, hogy alapvető változásra, és kormányváltásra van szükség. Még azok között is minimális többsége (50 százalék) van a kormányváltást akaróknak, akik nem is kíváncsiak a pártok gazdasági programjára.
És mégis a törtetés másként irányít – a semmi és a tétlenség, az esztelenség tehetetlenségét panaszolva szaval a fülekbe „vígaszt”!
Vér és gyalázat... és Horthy? Kell nekünk így a múlt? Ha nincs jelen és jövönk sem? Tett: egymással harcolni (értelmetlen) – de mert a tábor szétszabdalt és a zászló is rongyokban, feladom-e passzivitásomat (ami nem az, bár annak látszik) és lelkesedve húzom az x-et egy vályogból-vert- pártra, mit elsodor a leggyengébb ár is, mert ember kell a gátra? Az ember békére született, azt harccal védjem meg? Áldozva másnak örömem, hogy legyőzettem... mert lovon a keresztény (furcsált idilli-képben) a hatalomátvétel felé? És fordítva úgy nyilaz, hogy rajta fordítva űl... ilyetén soha nem lesz enyém a világ! Nem húzom az x-et csak elhúzok a „farkasok” vérszomjas szája elől...
      - így "ernyedett el
minden hullám és mozdulás.”

2014. április 04.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Megrontó erő...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »