Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Hatalmaskodó fölényéretetés...

 

„A tárca közleménye szerint az RTL Csoport megalapozatlan, a valóságtól „messze elrugaszkodott kijelentésekre ragadtatta magát, hogy rossz színben tüntesse fel a magyar kormányt, és elriassza a magyarországi befektetőket”. Mint írták: megdöbbenve tapasztalják, „hogy egy nemzetközi vállalat, amely a magyar reklámpiac negyven százalékát birtokolja, fiktív veszteségekre hivatkozva éveken keresztül messze a törvényes mérték alatt fizet adót, megengedi magának, hogy megkérdőjelezze a magyar kormány jóhiszeműségét.”

Hajajj! - ez már a tárca részéről egyszerűen csak bunkóság. Jobb lett volna, ha hallgattak volna, mert a nemzetközi vélemények így sem voltak biztatóak. Még hogy elriasztja a befektetőket – magukon kívül senki. A kormány „erőfeszít” és ez önmagában is elég a riasztáshoz. Rossz a munka Uraim, rossz a „cégekhez” való hozzáállásuk, úgy ala- globál minden rossz, és ezt most mások nyakába varrnák? No- megis lesz az eredménye!

 

„A kormány kitart amellett, hogy minden gazdasági szereplőnek ki kell vennie a részét a kölcsönös közteherviselésből. Az ország működtetéséhez minden gazdasági szereplő kölcsönös tehervállalására szükség van - közölte a tárca.”

Ez eddig helyes is... de mire költik és hol az önkontroll? Szétverték az országot Orbánék... megvezetnek mindenkit, hazugságból írják a statisztikákat... szarból mégis „Várat” épít az első számú magának? Önkritika hiányából fakad minden gyalázkodásuk, amúgy meg erőből minden, de addig erőlködnek míg „beszalad” majd...

Célkitűző és célmegvalósító szerepük szerveződési módjában rejlik a hiba. Elemzés nincs, csak szenvedéllyel cselekvő kormány, és benne mind magának akar – ugyebár semmi sem történik tudatos szándék, akarat nélkül?

 

Szóval nem jönnek a befektetők? Nocsak- eddig másként kommunikálták, most meg csak ilyen egyszerűen elárulják magukat, tehetetlenségüket mások nyakába varrnák- célszerűtlenségük hatásait is, de már a tudás sem ártana, ha domborodnék! A véletlenek eddig sikerrel kecsegtettek, s élveztetni így kívánják tovább is? - talán jó volna átgondolni a hogyant és elemezhető viszonyrendszereket és struktúrákat alkotni. Ám a tudás az elsődleges (a létszám megvan, bár- mint látszik – ez önmagában nem elég), egyszóval jó lenne ha butaságukkal korlátokat nem szabnának. Főleg nem zagyválnának összevissza mindent.

 

Emberek vagyunk és szóból értünk... (de nem kell hazudni) - az ember a társadalom révén mind bonyolultabb közvetítő rendszereket iktat be céljai és önmaga közé, s ezáltal mind több – kezdetben pusztán eszközi jelentőségű mozzanat – célként tételeződik számára és értékszerűségre tesz szert. Így emelkedik ki a művészet a mágiából, a tudomány a mindennapi gyakorlatból, az erkölcs a szokásrendszerből, a termelési apparátus és viszonyrendszere a közvetlen életfenntartó tevékenységből, a nevelés a mintakövetésből és így tovább...

Amint pedig ezek a közvetítő rendszerek és szférák kidolgozódnak, olyan feltételei és keretei lesznek az egyéni, társadalmi cselekvésnek, hogy ez utóbbi csakis emezek összefüggéséből válik értelmezhetővé és jelentéssel telivé: a tisztán pszichikus jelenségtartomány minden ízében önmagánkívüli meghatározókra utal, csak általuk válik értelmezhetővé, s nem fordítva! Értjük Uraim?

Különlegesség számunkra, hogy, és ahogy- értékelik helyzetüket és a benne zajló történéseket – egyéniségüket tekintve is különbözhetnek egymástól, mégis szajkó módjára mondják fel az épp soros hülyeségeket. Gyalázkodnak, más-más érzelemmel- a szükségleteik, szándékaik és partikuláris érdekeik mentén... sajátos „természeti” függvény szerint, nem pedig „tartalomként”!

És mert itt leljük meg mindenfajta manipulációs törekvés lehetőségének forrását és hosszabb vagy rövidebb ideig tartó sikereiknek okát és alapját... ezért is naiv kísérlet, ámbár néha zseniális fordulatban, de mindig magának (maguknak) ad méltánylást a hatalom - a korproblémák titkainak tudójaként.

 

Tehát megoldásuk alapja és elmélete egy rakás szar, ingoványos mocsara – nem szilárd alapja. Elcsépelt közhely (de megemlítem), hogy eleven emberek nélkül nincs és nem is lehet társadalom... ám ez a közhely azonban az égvilágon semmit nem mond magáról e társadalomról: keletkezéséről (1990-től), amint látjuk (talán épp ezért is) Orbán a harmincas évekig is visszamegy (egy kis tudásért), hogy szerkezetéről és fejlődésről beszélhessen, ami csak tudálékosság és nem tudása, inkább elméleti csődje, amiként bevonul majd a negatív történelembe, mert belső feszültségeket okoz, dinamizmusa a béka feneke... erőből, az időbeli és térbeli gyújtópontja, ilyetén a konkrét totalitás felé hajaz. Illetéktelen tudományos térhódításuk a társadalom vonatkozásait alkotják, mint e totalitáson belüli egységük, de semmiképp nem azonosságuk... ami adott, ahogy történetiségük kialakult – ezért képzeli Orbánék, hogy a kiscsoportok (pl. RTL is) manipulálásával meglehet reformálni vagy javítani a társadalmat. Tehát mindenkinek kuss van! Ez az elgondolás nyilvánvalóan apologetikus funkciót tölt be, mert negatívan befolyásolja az embereket...

 

Jellemzően: a jelenlegi hatalmat a viszonylag egyszerű dolgok megértésének és tisztázásának képtelensége jellemzi.

 

Meggondolatlanság a fenyegető és mások számára könnyen észrevehető veszéllyel szemben is. Ennek következménye az előrelátás és a tapasztalatok felhasználásának hiánya az egyszerű, de új helyzetekben.

 

Szűk, egyetlen irányban haladó gondolkodás és reprodukálási mód, vagyis hiányzik a jelenségek különböző oldalainak és összefüggéseinek észlelése, felidézése, ami a lényeges körülmények figyelmen kívül hagyásához és a cselekvés kiáltó hibáihoz vezet.

 

Az önkritika hiánya bennük, de kritikusak viszont másokkal szemben...

 

Képtelenek az elvonatkoztatásra, hipotetikus példák meg nem értése...

 

Hallott és megtanult ítéletekkel való operálás...

 

Rendkívüli önbizalom a dolgok megítélésében...

 

Röviden- csak az értelme emlékezetében van, nem tűrik a közelebbi kérdéseket, és nem szenvedhetik az éberen fürkésző embereket!

Hát ennyi és ez sem semmi. Immár hatalmaskodó fölényéreztetés van...

 

Hangzavar, mit rámgyűrt a hit,

rémít és vonít... már holtomig?

Senki lettem,

világom eltaszít-

 

Csontokat rág a rend,

vázaival űz csúfot itt,

hol a bizalom is lelkifurdalással

ad hitet csapdáin?-- (szőke)

 

2014. 08. 22.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hatalmaskodó fölényéreztetés...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »