Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Tóbi” és Szanyi kapitány...

 „Függetlenségük” maszkja mögé a hazug arc bújik („Tóbi” ott most kioktatólag!), lásd az MSZP „igaz-pártiságát”… (!) - lózungjaikkal az igaz-erény és máris a hitszegés „bajnokai” lettek az ország érdekében, mert szűnt a hűség és az erkölcs vele (?) - merthogy nem kellene valamely utasítás szerint, ellen-beszéljenek tagjaik? – amit csak a jó-nevelés hiánya vitt el… amúgy érzésből(!?) – akit az igazság és hamisság mérlegén még- ugyancsak méricskélnek most (lásd: épp Szanyit, ki- saját érzést közvetített, ki utólagosan a vezetés kioktatását immár magáévá tette?), de lám, e vezető – ki még megválasztva nincsen - máris, így is- a hatalomnak fogad hűséget… (?!) Tóbiás is, egy tévedése e pártnak (mint volt Mesterházy), belülről bomlasztó – bár nyugodt a hangja – mégis folytatólag a tangó, a tánc szalon módja (csak nem Kovács Laci a súgója?), csak befelé van  kioktatólag, mert fegyelmet így mutat kifelé... és sírnak ha a Fidesz és a Jobbik rájuk szállanak és rongyaira cincálják minden kezdeményezésüket, amikor is – majd (vagy már most sem) – azt sem fogják tudni, ki- kivel van!
...az emberek semmit sem viselnek el nehezebben, mint azt, hogy olyan nézeteket – amelyeket ők igaznak tartanak – bűnnek bélyegeznek…

A nyomor-illat „derűs” áhítatával hatalmába kerít
egy érzés- hiszékenységén remegő térdeim
ritmusán bennem bődül egy tigris-
már huszonöt-év szeszélyein a hit,
mi- volt Európai- most romján,
mi van s üzenetein: „kárpáti széllel” kedveik?— (szőke)

Parlament, hol egymás után rakott szavak üressége süt –  az MSZP ott
(MSZP-től is- túlon-túl is sok) udvariassági körökkel volt és van, de lesz is- leginkább maguk felé ez az elvárás most - és szigorú önfényezéssel jellemzően, ám nyalva kifelé, a hatalom irányába... a köpönyeg 'fordított maradt. A jutalom érte már megadva, így lett a legnagyobból közép és középszerű párt. Jöhet a megújulás! Mivé is?

Miközben szóvirágaival Orbán, elsősorban Isten dicsőségére és a lelkek üdvére űzi az unaloműzést…tekintélye növelésére művelve azt, így is. Voltaképpen e cselekvés csak annak ajánlott, ki- némi tehetséget érez magában a szónokoláshoz, bár ezzel együtt sem voltak képesek az idővel tökéletest alkotniuk. Ezer évre vissza… és ezerszer lesz az elkövetkező években is módosítva az alkotmány!
A szétágazó „tudományokat” Istenre összpontosította a hatalom most is – folytatólag -
öncéljaként… az embernek itt ezer kérdése volna, mert kételyei vannak- de beskatulyázva a mondanivalóit ajánlásul - ajándék-csomagjában nekünk testálta már Orbán, imigyen az igazság rovására is ment.
Tényeket Uraim feledtük? Nagy idézetek mellett elsikkadt a tartalom... elavult, elhalványult és megfakult közhelyeket és semmitmondó szólamokat hallunk… érdeklődéseink gyarlóságai között. Mindenütt csak hazugsággal...

...az MSZP-től majdcsak kiszellőzik egyszer a ház (hisz jó ütemben fogynak)  – üres másra-mutogató szólamok részükről is (ugye Tóbiás?) - ott is - jellemzően, mert talpon kell maradni? Addig is maradunk a nagy-szavak árnyékában... (?) - hol mégis a tényszerűség igazával az érzelmi aláfestés kisért ily hatással - aggódással átölelve talán (?) - mert meztelenre vetkezett az indulat?

Csak a pillanatnyi álomnak, a „festett”- képnek éljük perceink, „hála” Orbánnak. A valónál szebb világba így képzeljük magunkat. A mindennapok korlátai közé szorított, még elérhető viszonyain a hangulat több-szólamait vehetjük ábrándjainkba, mi a kevéssel való megelégedésnek világába hív.

Mert mondtad rend lesz, s van? – zűrzavar…
így lett, de így is marad? Míg vagy, s uralomban
biztosan…
látomásaidban ott a trón,
           és a korona,
de tanával a köpönyeg fordítva
már ispánaidon is így virít, s ahogy rám suhintanak
           nekem fájnak
„igazságaid”, mit rám fest a jelen annak-
Hatalom-hazugságaid nézni is iszonyú,
           nemhogy érezni,
miképp bajvívott minden nap…
           híveiddel a szavak
zavaros-levében fürödnek, látod-e? - érzed-e? - ez a valódi arc,
„nézzétek el ha tán olyannak látszom mint egy oktalan állat”-- (szőke)
 
2014.06.25.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 226
Heti: 25
Havi: 3 170
Össz.: 372 281

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Tóbi" és Szanyi kapitány
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »