Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Gazdag semmittevők szorításában...

 

Kinek javára gyűjtik és

adaptálják a lélek és a test

kényére folytonos zsákmányukat

az érzékszervek portya-hősei?”

 

Az összevissza beszédeknek volt a napja kedden a parlamentben... amit Gulyás és Rétvári előadott, már nekem is fájt. Eddig azt hittem ekkora marhákat teremteni sem lehet – de már látom a Fidesz padsoraiban „hiphopra” csakúgy teremnek. Nem mindegy, hogy az igazság fedi is a valóságot, vagy megmásítva azt, valóságnak adják el, mert tartalmaz az igazságból egy-két rész-elemet!

Nagyon fájhat az Altusz cég megbízása a Fidesznek, és hiába is mondja- mondta Gyurcsány, hogy a megbízáshoz nincs semmi köze így is besározzák, természetesen a háta mögött! Az ostoba ember (mind kettő) így-úgy, mégis életet sző hazugság-szálaiból, szegény- szegény, ilyetén is szegényen...

A halálbüntetés parlamenti megvitatása és az EU-hoz való tartozásunk kétség-szintje legalább annyira bolond ötlet, de ez már a „Jobbiktól”.... hiába no, amit egybe teremtett az Isten, az ember által széjjel nem szakítható – már a Fidesszel való frigy így, lám, szentesíthető!

de... de folytatva a sort, látom politikailag (nálam a politika egyenlő az aljassal) Orbán magasan fölötte áll - és profin is műveli - a jelen gyakorlatnak „ad” rendesen, habitusából adódóan böllenkedik is a világgal, főleg az EU-val... de legalább kimondta a parlamentben, hogy a helyünk az EU-ban van, és a NATÓ szövetségesünk. Orbán beszélni jól tud... szédülnek is körülötte.

Már, hogy úgy mondjam, ez is valami! Szóval, a Fidesz részéről folyik a pofátlanság, már a látszatra sem adnak... és az ellenzék a parlamentben elmondja ugyan a véleményüket, az éppen aktuális dolgainkról, de mert a parlamentet választják (ha rend volna, akkor az így volna helyes) a vita megoldásának helyéül - hitt helyének – így minden lesöpörve, maradhat a fideszi akarat...

Semmire nem mennek, minthogy a választók látják, hallják, hogy dolgoznak és véleményeznek. Nagyon szalon, egy aljasba lement kormánnyal szemben!

Tehát Orbánék azt csinálnak továbbra is, amit csak akarnak... semmi nem változik, minthogy a hatalom a visszaélésekből továbbra is jól megél.

Paraszt, munkás meg bérrabszolgaként élhet, mert a pár nagy-tőkésnek a létalapja, hogy a népet szolgaságban tartsa.

Mikor jön meg egy nép esze?

Így semmikor se... a módja veszett el... és a paraziták „osztálya” általuk, általunk jól megél továbbra is! Egy olyan társadalomban, ahol létezik földtulajdon, vagyoni egyenlőtlenség, ott a berendezkedés sem lehet ideálisnak mondható, antagonisztikussága miatt ellentétes az érdek, a nép és a hatalom között! No, és arról nem is beszélve, hogy az állam dönti el, hogy kinek mire van szüksége (és nem a piac, sem nem a közösségi érdek)!

Ma ott tartunk, mint volt az elején, amikor még azt vad-kapitalizmusnak hívták, hogy a bérrabszolgának mindenkinek el kell adnia magát, aki az aznapi kenyerét biztosítja... „mindenki szolgája”, aki megfizeti...

A nyomor kényszeríti arra, hogy térden állva könyörögjön a gazdag előtt- azért a kegyért, hogy még gazdagabbá tehesse!

Orbán csak egyet nem tanult meg (más-mindent profin űz), azt, hogy aki önhatalmúlag áthág egy rossz törvényt, felhatalmazza a többieket arra, hogy áthágják a jó törvényeket... nekem a Junckersi pofon-legyintés is arról szólt, azt közvetítette: hogy kevesebb kellemetlenséggel jár bolondnak lenni a „bolondok” között, mint egyedül lenni bölcsnek (ami az egyirányú utca esete volna, amikor is mindenki szembe jön velem, más mindenki bolond!)!

Orbánnal visszatért a politikai zsarnokság és a szellemi barbárság kis-hazánkban!

Nála a szabadság a szerzés szabadságával egyenlő! - a közérdek szelleme elhalt, és a legszörnyűbb egoizmus uralkodik a társadalomban... „ha semmit sem lehet elérni a rendszernél, akkor mindent kell követelni”!

Most épp annak az ideje van, hogy Orbán ébren tartsa a hazaszeretet érzését, nemzetien, keresztényien – elég sajátos módon téve, hogy a természetes ellenérzést váltsa ki népéből az idegenekkel való keveredés iránt! Erre irányul az oktatásban a fiatalság agymosása, a nemzeti lélek formálás ürügyén! Törvényeikkel már behatoltak a lélekbe is, erény és erkölcs manipulációja következtében!

Orbán egy dilettáns spekuláns!

 

derűs véggel

 

...keserű órák csigaházában

rám-mered a lét

a szomorúságban

metróbérlet demokráciával

a kompromisszumokkal”

lásd jól vagyok még!

így

magamban...

de ellenszenvekben szenvedélyem

s dolgom kitalálni magamnak

itt

a sorban

mindig valami derűs-végű történetet -

Bár addig a hév

míg ifjúkor van

vénségemre már jobb eszme kél

az agyban...

a bajban

mégis

hogy rossz hírem van

lám! - ahogy a sors próbálgat

győzedelmesen

csak maradhatok sutban

csendesen

mindig magamnak -

Kérem is Istent rég:

hogy mennykövével büntessen

hogy irgalommal

elérhessem végemet! – (szőke)

 

2015. 05. 27.

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 278
Heti: 1 110
Havi: 4 255
Össz.: 373 366

Látogatottság növelés
Oldal: Gazdag semmittevők szorításában...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »