Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Bajnaira reagálva…

Bajnai Gordon azt mondta: „a legutóbbi alkotmánymódosítás után, amellyel felszámolták a jogbiztonságot (enyhén fogalmaz, mert a jogállamiságot számolta fel Orbán – már azt csinálhat, amit csak akar és sajnos jogilag alátámasztva teheti!) Magyarországon, folytatnunk kell a szabadságharcot, de akik ellen folytatnunk kell, nem Brüsszelben vannak, hanem most kormányon.”

Én már nem akarok harcolni… a szó maga is lejáratódott – váltani kellene, de ez sem megy egyszerűen.

Orbánék minden praktikát kigondoltak és meg is valósítják azokat, sajnos nyerni is fognak! Az ellenzéki politikus beszélt arról is, hogy a kormány Európa kérdésében is megosztotta az országot, "ide akartunk tartozni mindig, most pedig azt mondják nekünk, hogy Európa ellen szabadságharcot kell vívnunk".

 Így hitelesek, ezért is elítélhetők, mert minden spontán van… pillanatnyi hangulat befolyásolja Orbánék cselekedeteit – nincs gerinc.

És Bajnai miért adta át a kormányzást? Miért nem látta meg a rossz irányt, hogy mégis (ha meglátta) – annak ellenére is átadta a hatalmat… lehetett volna hivatkozni etikára, politikai erkölcsre, csalásra, de nem simán átadta a „kulcsot” (most meg beadja a kulcsot, mert nem nyerhet). Orbánékkal szemben nem nyerhet senki… először is jogász, mint a kígyó kisiklik a kézből – megszorongatni sem lehet már.

Egyszóval, sokágú lehetőség volt Bajnai kezében:

1. a parlamenti patkó megalakítása, túlsúlya- a választás pillanatában látszott már.

2. a választási helyiségek hosszabbított nyitva-tartásával már látszott a csalás!

3. ügyvezetőkormányként kellett volna működniük tovább (ha lett volna benne kurázsi) – húzni kellett volna az időt (a kivizsgálást erőltetni!), hiszen a 2/3-ad túlsúlyával tudott volt a kormány mindenek-felettisége, akkor még esetleges, mára már tudott iránya!

Tehát okoskodással már senki nem megy semmire… becsületes választással – „fülkeforradalommal” sem nem megyünk semmire!

Hangsúlyozta Bajnai azt is, hogy nem elég "a kártékony, csak a saját, szűk érdekét gyarapító rezsim" leváltása, "itt a normális országot akarók nagyon sokszínű közösségét, választói koalícióját kell létrehoznunk azzal a valójában nagyon pici kisebbséggel szemben, amelyik erős manipulációval megpróbálja a hatalmat megtartani, és Magyarországra ráerőltetni azt a polipot, amely az országot uralja".

Az a „pici”- kisebbség túlnőtt a fejünk felett! Mindenhatóságában megtámadhatatlan, és ilyen szövegeléssel még meg is alapozzák neki a hatalmat. Miért keressünk ott becsületet, erkölcsöt, etikát – normális irányt, ahol ezek nem is voltak… ha normális országot akarunk, akkor egészen más utat kell választanunk, mint a választás – azzal legitimizáltuk Orbán most-hatalmát és vége a dalnak!

„Beszélt arról is, hogy a választási rendszer kényszere miatt az ellenzéki összefogás szereplőinek legkésőbb őszre meg kell állapodniuk a közös jelöltekről. Egy másik kérdésre válaszolva arra is kitért: az, hogy a kormány el akarja titkolni a határon túli magyar állampolgárok névjegyzékét, "nyilvánvalóan elfogadhatatlan, a választási csalás lehetőségét legalább is magában hordozza". Bajnai Gordon szerint nem elfogadható az- az érv, hogy védeni kell a külhoni magyar polgárok adatait hazájuk kormányától.”

És? Ne tegyenek úgy, mintha nem tudnák, mit akar Orbán – nem is érvnek szánja – de Bajnai legnagyobb gondja a közös jelöltek megnevezése?

Minek is, ha még az utat sem tudja? De mint látjuk borítékolt Orbánék győzelme… diktatúra a 2/3 birtokában már a választás győzelmekor megvalósult – ha ezt sem látták, akkor mit akarnak?

Nem véletlenül haragszom az MSZP-re és a semmire se való Mesterházyra, ugyanis vezetni akarnak, de az orrukig sem látnak. Szép – mindent csináltak már: Gyurcsányt kiiktatták, fiatalítottak, logót festettek, arculatot váltottak és megtagadták azt a múltat, aminek köszönhetik, hogy vannak! Miközben már az elején elszalasztották azt a történelmi lehetőséget, hogy Orbánt leválthatták volna… azután részekre szedhették volna azt a politikát, amivel Orbán diktatúrája elindult. Mert ugye nem tagadható gyakorlatával annak az iránya sem, hogy egy „prezidenciális rendszert” akar – ahol egy-személyben elnök lesz vagy kormányzó, de ebben az esetben mindegy is, hogy minek hívnánk! (Lehet a pápától időt kérni a koronázáshoz!)

Ezután jött a bocsánatkérések sora, EU szaladgálás – persze hogy a nép érdekében – nem is a magáét fényezte… hogy higgyem el? Pénzt ne vonják meg – ezt kérte Bajnai is (!) Brüsszelben, de minek- ki kérte fel, hogy fogadatlan prókátorként legyenek szószólói az Orbán kormánynak (no - ez még visszaüt! Hiszen Bajnai és Mesterházy tömi ki Orbánék zsebeit!).

Ne vonják meg, függesszék fel (mondom én) – Orbán lemond (lehetősége benne lehet), mert pénz nélkül nem megy… vagy kiléphet az unióból és akkor, felszabadítva egy másik út, amivel rendezhetjük dolgainkat idehaza…

Mert vagy „bankóprést” vezet be a hatalom (elinflálják az országot – tetten-érhetően hivatkozási alap az ellenszegüléshez!), vagy Matolcsy kinyitja a pénzes-kamrát és ezzel szembe már egységesen tudunk fellépni (nem beszélve arról, hogy megakadályozhatjuk kilépését az EU-ból). De nem – egyszerű és kézen-fogható a gyávaság! Így nyerni nem lehet… már csak egyet tehetnek az ellenzékiek – együtt kiálthatják a jelenlegi hatalommal: Hajrá Orbán! – Hajrá Fidesz!

Átgondolt-e itt bármi is? Nem! Nem láttatják velünk a programokat, nem is tudják a hogyan tovább módjait sem, sem annak az útját. Átírva az alkotmány, megváltoztatni nem tudják, mert aki számolni tud- rájöhetett: az ellenzéknek 2/3-a soha nem lehet, még ha győznének is – de ez csak ábránd! Álmodozás meg az élet megrontója! Tehát az alkotmányt nem tudja megváltoztatni csak a Fidesz. Intézményei és emberei nagyon rövid időt ad – adhat csak az új hatalomnak, ”tiszavirágú” idejükbe belebuknak mindenképp! – Matolcsy mese folytatása, csak vörösben? Akkor szóljatok, ha már a vörös köd felszállt! Bajnai jóember, okos is gazdaságilag toppon lehet (tudása megvan hozzá), de semmire sem megy, mert a politika sikamlós-talaján elbukik majdan… EU nem segíthet – Orbán nem véletlenül hajtogatja a szuverenitást!

Ezért értek egyet „Gazsival”! – és mert évek óta ezeket írom le más-más változatban, hogy mindenki érthessen belőle, bár Orbánék alattomos fenyegetéseinek nyomása alatt, csak a lét-sunyiságát érezzük lét-helyzetünknél fogva…

Naivak ne legyünk – a négymillió szegény, mint produktum (Orbán politikájából adódóan), adja a szolgaiság kényszerét, e kényszerben érzékelhető az zsugorodott parányi terület miben mozoghatunk még! Mire időnk elfogy, elfogy alólunk a föld is! Ez az ember igazi tragédiája… a jobb – mi volt mára tagadott, a szar kellett (?) - hát itt van, ne panaszold, vagy tegyél ellene, de az út rögös lesz, ha nem félünk, még lehetünk emberivé – de így állativá zülleszt e jelen!

Ismered a Fideszt? Biztos, hogy jól ismered? Amit mond – figyelj és figyeld meg – mindig az ellenkezője lett igaz… dübörög a gazdaság, kifosztva mára romokban – jó iránya volna társadalmunknak, hogyan is, ha fordítva lovagolnak? Nem lopnak, hanem megvédenek! Lásd a nyugdíjkasszát (!) – mindenkin segítenek, közben megszorítanak… hontalanná lettünk saját hazánkban, csak a gazdag volt támogatva, de kérdem csöndben: az ellenzékben lesz-e másként? Embertelen demagógiákkal csak pusztulásunk vízióját idézhetjük fel – a történelem visszaigazol – bárhogy tagadják, bárhogy írják át!

Ahogy Thomas Mann mondta és most kérdem utána szabadon: az emberiségért érzett felelősség (bennünk már riadalma) hol van? - az ember létének, tisztességének féltése kiben van meg? De van konkrét aggodalom – tett nélkül csak tovább érezhetjük ennek az „ordas-világnak” minden képtelenségét és mindenre képes moráltalanságát! És ahogy Radnóti írja a kérdések feleleteként: „Még szomorú se vagyok… undorodom csak”!

Megdermedt ez a kor… nincs visszhang (már Tihanyban sem), de vágyódás sem nem igazi valójában ad reményt a tettekhez – az idő is kegyetlen velünk, a megpróbáltatások felőrlik az erőt és a hitet is… vívódunk magunkban, magunknak!

 

                  „mégis a sziklaszál

ha nem ma, - holnap visszadalolja majd,

    mit néki mondok és megértik

       nagyranövő fiak és leányok.”

 

2013-03-23

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 62
Tegnapi: 54
Heti: 378
Havi: 3 523
Össz.: 372 634

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Bajnaira reagálva...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »