Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a terrorfenyegetettség...

 

Erő és egy háborodott háborúja most... erővel bírja a kukacoskodást, aki rásandít, hevében ott puff!- lelövi – és ott hagyja saját levében, ugyebár, megteheti majd, ha az alkotmányt módosítják!

 

Nézd a Vezért

kész földi csoda

csak hódolat- csodálkozás

és ünneplés

jár neki... mert óvatos lásd és halld: „óvatosan kell eljárni, mert a szabadságjogok fontosak, azokat az indokoltnál jobban nem szabad korlátozni, de „első helyre az emberek biztonságát kell tenni”. - és máris korlátozva minden- elég ez az egy mondat!!!

 

Bocs' öregem, de én tőled jobban tartok fenyegetettség terén, mint az IÁ-soktól. Nem becsülöm le a veszélyt, a lehet- a lehetőség, meg a konkrét fenyegetés között van különbség. Elég hatalmad volt és van most is, kicsi fiam, így is sok az, nem kellene növelni azt (ráfejelni még) egy alkotmány módosítással. Amit művelsz, az már hisztéria- egy fajta betegség talán... a szögesdrótok után csak neked van okod félni, másnak nem... aki magára hívta a figyelmet és csak böllenkedik még most is, az csak féljen... én nem szavaznék neked egy fikarcnyi többlethatalmat sem, sajnos nem rajtam múlik. Az eddigi hatalmaddal is visszaéltél, most félelembe tartanád a magyarokat- a miérteket soha megérteni nem tudtam és most sem tudom (nem is fogom). A „Jobbik” gárdájától valóban féltem... és a „Jobbik” hatalomra-jutásától – magától a gondolattól is kiráz a hideg most is. Hatalom a kezedben Orbán fiam, élj vele, de ne rémisztgesd az embereket.

Segítőd a hű „Jobbik”!

Tudjuk, hogy a választásokra így készülsz fel... mert nem nyernél (pedig nyerni fogsz, hiszen a csalásokban otthonos a Fidesz)- mert hát a terrorveszély miatt, és a „szöges” ellenkezések miatt is, csak te lennél képes a magyarok védelmére – hiszed – hidd... de a választások idejére, majd egy hamis hír kapcsán bejelented a veszélyt és máris - nem is lehet választást tartani. Addig játszhatod már, a felhatalmazás után alkotmányos jogaidat, ameddig csak akarod... erre menne ki a játék- ugyebár?

Van ok a félelemre, hiszen az egész politikád hazugságra van alapozva, igazságod csak, ha tévesztesz egy-egy szót, vagy kevered- kavarod a fogalmakat (mint én itt, de veled szemben most- enyém a tévedés joga, tiéd nem lehet!), hogy a népedet beszarasd! Nem kellene!

Alkotmányos esküdet megszegted, kezdenek kinyílni a szemek... sok mindent vittél végbe, amire senki nem hatalmazott fel... most féltek? A belső ellenkezéstől és a forradalmi helyzettől félsz inkább, vagy valóban a terror-kitettségtől. Melyiknek nagyobb most a sansza? Erkölcsi kötelességed nem lehet, hogy a nép ellen olyan felhatalmazást kérj, amit a nép képviselői útján nem adhat meg. Van TEK, nem csak a te védelmedet kell hogy szolgálja, van rendőrség, és az sem a kormány védelmét kell hogy biztosítsa, és ott a katonaság is- az sem a ti védelmeteket szolgálja, akkor meg minek a többlet-jogosítvány – nincs háborús helyzet, de még forradalmi sem. Pusztán egy-egy terror-akció még nem kell, hogy alkotmánymódosításhoz vezessen. A fizikai kényszert nem lehet egy ember hatalmára bízni (pláne, aki még nem is tévedhetetlen) – ez visszaéléshez vezet! Van erőszakszerv- velük az erő és fellépni nekik kell! Ami pedig a nemzetközi jog szabályait illeti, ezekre nézve sem áll, hogy hiányoznék mögülük a kényszer.

Szoros a kapcsolat a jog és a hatalom között- közvetlen jogszabályok fogalma itt- hogy az a végállomás, ahol egy „metabasis eis allo genos”-nak kell megtörténnie. A közvetlen jogszabályok, a nemzetközi jog, a forradalom, a szokásjog és a szuverenitás fogalmai tehát szorosan összetartoznak! Orbán jogász végzettségű, néki tudni illenék, hogy a fizikai hatalommal szoros kapcsolatban áll (tudja is) kauzálisan ható motívumként a normák világába tartozó jogszabály egyúttal az okozatos lét világába is belenyúlik, ám akkor is csupán lelki és nem fizikai kényszert gyakorol. De mert a kényszert (a lelkit) a mögötte álló legerősebb fizikai hatalomra való hivatkozással gyakorolja, KAPCSOLAT MÉG SZOROSABB LESZ... MÁR ÚGY VISELKEDHET, HOGY A FOKOZATI KÜLÖNBSÉGEKET SEM VESZI FIGYELEMBE!

Anno- Cicero elbeszélése szerint a Nagy Sándor által felelősségre vont tengeri rabló így adta meg a választ: merthogy ugyanazt cselekedte, amit a nagy hódító, csakhogy mivel nem nagy hajóhaddal, hanem kis hajóval tette, tengeri rablónak és nem imperátornak hívják... ellenvetésnek jó volt, és mert az erkölcstől így megfosztva ott, a nyers erőszak eszközévé alacsonyította le a rabló gyakorlat!

Azonban ez csak látszat, mert éppen a legerősebb fizikai hatalom fogalmának kell elvezetnie a jog és erkölcs szoros összefüggésének belátására. Ha demokrácia van, akkor sok millió ember akarata a hatalom, ha diktatúra van, akkor egy emberé a társadalmi-hatalom. Ezt akarjuk? - nem akarhatjuk... nem is engedhetjük meg. Ami a nagyságrendet figyelembe veszi az- az erkölcsi tényező, mely ebben is szerepet kell kapjon. Na most, ha Orbán a kis hajójával eljátssza, amit a tengeri rabló, akkor alaposan tévedett és már az is kérdés itt, hogy, hogy milyen alapon épül fel a jog érvényesüléséhez szükséges társadalmi hatalom! Most aztán tényleg helyénvaló lesz, hogy rámutassunk az erkölcsi tényezőnek hatalmas jogalkotó- és átalakító szerepére! Én ebben látom most az ellenzék szerepét, hogy láttassák az erkölcs szükségességét... demokráciában nép van és annak az uralma, és nem alattvalóként besorolva, diktatúrában csak diktátor van és alattvaló- akár egyetért, akár nem- nem függ semmi jogszabály tőle, az a hatalmi elméletek köre... a jog lehet erő és belemarkoló erő a társadalom életébe, de nem bízhatjuk egy emberre a létező valóságot, mert a norma és értékei miatt egy embernél zavarhoz vezet és összevisszaság lesz belőle.

A szabály, amely valamit előírna az emberi cselekvés és akarat számára, de amellett csak annak a számára akarna érvényes lenni, aki követését jónak látja, egyáltalán nem volna szabály. A jogszabály fogalmához másrészt nem elég, hogy valaki – magamagát is megkötni óhajtva általuk – azzal az igénnyel bocsásson ki parancsokat, hogy azok akaratuk ellenére is kötelezzék az embereket.

Ekként annak az őrültnek a parancsai, aki magát abszolút uralkodónak képzeli, szintén jogszabályok volnának: s különben is bárki bocsáthatna ki jogszabályokat. Ha Orbán azt akarja, hagy a szabály valósággal érvényesüljön, alkotmányba helyezi- módosítja azt, így tekintet nélkül azoknak az akaratára, akihez szól, hogy azok, akik önként nem akarják követni, kényszer alkalmazását helyezze kilátásba, és hogy ez a kényszer szükség esetén működésbe is jöjjön... ez már a kényszer-elméletek területére visz: ha az alávetettetek akarata ellenére való érvényesülésnek az „igénye” helyett az alávetettek akarata ellenére valóságos érvényesülést vesszük a jog fogalmába! Az alkotmány pedig nem csen-csen gyűrű, mindenkire kötelező érvénnyel bír... (őket, Orbánékat kivéve, mert ha valami nem stimmel, hát módosítva lesz! - ezért mégis csak csen-csen gyűrű!).

...nos a lelki fenyegetés és a fizikai kényszer az orrunk előtt, mely Orbán kegyes belátása szerint fog működni... megadjuk neki a felhatalmazást erre is? - egy lópikulát neki! - vagy többé ne beszéljünk erkölcsről, hitről- keresztényi érzületről! Soha többé...

A „Jobbik”, ha megsegíti, menjenek a picsába! Ennyi.

 

 

A más

 

(részlet)

 

...más már minden -

bár van üteme

zaja is

a birkák is bégetnek

a marhák is bőgnek

s a szél füttye

a hadakozók diadalán éghet

útja hallásra úgyis rövidke... (szőke)

 

2016. 02. 05.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a terrorfenyegetettség...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »