Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Megint egy pirula...

 

„A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a közigazgatás átalakításában még bőven van tennivaló, jóval hatékonyabb államapparátusra van szükség. Szerinte elsősorban fejben kell változnia az államapparátusnak, mert az állam még mindig hajlamos arra, hogy uralkodjon az emberek felett ahelyett, hogy szolgálná őket.”

Ha már a létszám úgyis megugrott, bizony nem ártana, ha fejben is változnának – mert ugyanis nagyon egyfejű a vízfej! Tragikus elemzések után, egy látomás evidenciájával szólt... remélem nemcsak szóba-rögzített a remény – bár látnám már az életerősítő hatását!

 

„Az állam legyen olcsóbb, gyorsabb, hatékonyabb, hagyja békén az embereket és ne keserítse meg az életüket” – közölte a miniszter.

Fontosnak nevezte azt is, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban legyen szélessávú internet, melynek segítségével az emberek közügyeiket intézhetik.”

No- mindent elhinni azért nem fogok, olcsó mi? Sohasem lesz az az állam, amit Orbán vezet, de istenkém, egy kis hazugság azért belefért... az atomapokalipszist sugárzó orosz barátság mellett, valóban nem ártana a szélessávú internet (lényeg, ami lényeg)! Közügyek, hm... túlságosan bonyolultak azok, minthogy a keserű „mű” gyógyító útját követni tudnánk, az élni-segítést még tanulniuk kell!

 

„A legendásan versenyképtelen (visszahúzó, lelassító, túlkomplikált, korrupcióval és korrupciós lehetőségekkel terhelt) állami bürokrácia” még sokáig megmarad, efelől nincs kétségem – a hatalmaskodó emberek (bürokraták) nem változnak csak úgy, egyik napról a másikra...

 

„Orbán Viktor a kormánytagok kinevezésekor elmondta: „ A versenyképes magyar gazdasághoz versenyképes, jól szervezett újmagyar állam kell.” Akkor miért a káosz jellemzi az államirányítást?

Szavak és szavak, tett meg semmi – még valóság a „fény”-ük , de már bizonyos az elmúlás... a hanyatlásra ítélt magyar nép egyszer majd csak felébred a kirakat üvege mögül, s a felbonthatatlan komplex voltát másként alakítja át...

Most, és még soká „hazánk sajnos, jó példa a működési zavarokkal, nem hatékonyan, diszfunkciókkal és kevéssé finanszírozott önkormányzati rendszerre és egyúttal a központi kormányzat és az önkormányzatok közötti konfliktusokra”. Csak csúszunk, csak csúszunk és egyre lejjebb... mert a mélység adott, és lesz még lentebb is!

 

Nem kell itt a szó- a jó már rég…

Megfakult érzetén a tartalom „sárgul”,

lényegét csorbítja a múlt.

Ímhol hamuvá is leszünk még,

hogy idejét szánva közelít a vég---(szőke)

 

2014. 09. 04.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Megint egy pirula...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »