Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Maradunk az útszélén…?

 Maradunk az útszélén… ellátatlanul, miközben a statisztika mindenben és mindenhol növekedést nyugtáz! Nincs gazdaságunk (az autóiparból megélni nem fogunk), valahogy a nemzeti büszkeség érzése nem tölt el – szomszédjainkkal is rossz viszonyt ápolunk… magyarkodunk, turulkódunk, Horthy-t akarunk, mert nincs elég bajunk amúgy is? Szépítgetjük „rabságunkat” – hajlongunk is szolgain a fennhéjázó „nagyoknak”! Íme, micsoda eltávolodás, micsoda válaszfal, micsoda szakadék a nevelés és a világban tapasztalt vad örvénylések között… elvonultságnak meddőségében a politikai élet sara adja a táptalajt a társadalmi felfogásnak – hihetetlen vakságban a parlament, hol a rövidlátás és a „megnemértés” az irány - a nép szükségletei és bajai iránt nem fogékonyak!

Magyarország lekerülne a szégyenpadról - ekkora árat fizethetünk: a padról lekerülünk, a szégyen megmarad… hazudunk tovább, ahogy az már szokás, altatjuk a hazait, altatjuk a külhonit – a reálbér csökkent 10% körül… a rezsiköltség száma kompenzálná 10% körül? És mi van a fogyasztói árakkal, a benzinnel (ezen az sem segít már, hogy most csökken), az adókkal, a megszorításokkal, hol a munkahely… ellátás nélkül meddig bírja a sok szegény? És csodálkoznak, ha amorális a válasz? Miért hülyék vezetik az országot, hiszen önmagukra sincsenek belátással – rálátás meg dolgainkra végképp nincsen. Beteg Vezérek a haza élén… és mesélnek, csak mesélnek!

Matolcsy szét fogja zilálni az MNB-t, ebben biztos vagyok (nem véletlenül jobb-keze Orbánnak) szívfájdító vacogás következik!

A parlamentet hallgattam egy darabig… igen, egy darabig, mert már nagyon nehéz a sok butaságot hallgatni kormány részről. Ugyanis minden rossz 2010 előtt történt, ők rendbe hozták, most csak jó van és fejlődés (menjenek ki az utcára, esetleg a boltba, majd rájönnek mennyivel csökkent a fogyasztás, mit ér a hazugságuk- mennyivel van beárazva az embereknél), munka van, tisztes megélhetés, és csak jó várható. Valami jó bizonyosan a választásokig… mint az szokás is volt mindig, ígérni lehet, betartani nem kell és visszavonni szükséges, hogy a változásokat érzékelni tudjuk. Az MSZP meg leírta magát közben – már hiába a kapkodás, három évig semmit nem csináltak, most meg gyakorlatilag nem is lehet bármit is tenni. Így vagyunk szarba hagyva, akik bíztak bennük, de látszódott a Gyurcsány kiközösítése óta, hogy Mesterházy nem alkalmas e párt összefogására- nincs vér a „pucába”… sáros lábukat törölték és törlik beléjük a kormánypártiak, ők még ki sem kérték maguknak azokat. Csendben maradtak és ennyi! Most bennünket győzködnek, hogy mit tettek a fránya Fideszesek? Tudjuk, mert a bőrünkön érezzük most is, de hogy ők minek voltak, az most sem derült ki még! Örülhetnek és azt is csendben, ha a parlamentbe bekerülnek… végig ülhetnek egy új időszakot jó pénzért. Bajnai is bekerülhet, de mert nem elég vastag a bőr a képükön Orbánékat le sem és meg sem győzhetik, bármilyen „jó” is mondanivalójuk tartalma! Kioktatásban viszont van részük bőven! Nem tanultak a Fidesztől, nem vonultak ki- nem tiltakoznak „ütősen”… a molinót („hataloméhség” felíratut) sem vágták a Miniszterelnök elé, hogy mégis hogy gondolja?! Tutyi-mutyi hozzáállásuk hiteltelenné tette őket! Érdemben semmit nem tudnak már tenni értünk. Szavazni sokan nem megyünk… miért is? – mert semmi értelme, nem legitimálhatunk másodszor egy kormányt, aki először is illegitim volt. De ezt hiába magyaráztam eddig is, nem is értik mit takarnak a mondatok. Már azután arculatot váltottak (komoly), logót váltottak (huh- de szükséges volt), fiatalítottak (hogy megtagadhassák a múltat, mert ennek a garnitúrának ahhoz semmi közük nem volt). Legyen ez inkább szégyenük! Ok? Kérdésem: máma mitől szocialista, a szocialista?

Most jöhetne az a kérdés is, hogy mitől székely a magyar? Csak-csak sikerült a történelemhamisítás mindenformáját kinagyolni, de a valóságot nem felfedi, hanem elfedi inkább, a zűrzavar a fejekben siralmassá vált… már olyannyira dívik a „megvilágosodás”, hogy Romániába sem tudják ki-kicsoda – hová tartozik – minek a táblaállítás és mi még a „rovásírás”?

Az emberek viszont szeretnek tartozni valahová, s ha kötelékeik nem elég erősek, akár mesterséges identitást is kreálhatnak maguknak. Mint a székely nemzeti identitás. Míg regionális, kulturális identitásról beszélnek a székelyek kapcsán, minden rendben, de nagy baj van akkor, amikor a székely–magyar különbözőséget nemzeti síkra próbálják vetíteni. A rendi nemzet fogalmát nem lehet összetéveszteni a politikai nemzet fogalmával.

Aki ezzel a módszerrel él – érdekből vagy butaságból, teljesen mindegy – többet árt közösségének, mint amennyit használ.

Tehát, hogyan is „hangszereljünk”? Mert a jobbikkal és a Fideszi 2/3-dal semmibe ér a kezünk – a gondolati kép sem másként, csak sandán „kényszerűségük” tárja fel a magányt egy kisebbségnek, mely ezzel csak elvontabbá lett – elszakadó érzetében önsanyargató, persze ebből is fakadhat sors, csak másképpen, erre van válaszunk a régmúltakból!

"Arról nem is beszélve, hogy miként bezzegelhetnek a románul értő magyarok: lám-lám, már Iorgáék megmondták, hogy a székelyek elmagyarosított románok…" mielőtt sikongatnának hozzáfűzném: ez is egy hülyeség!

A Székelyföld lakói vallják magukat székelynek. Szíve joga mindenkinek annak vallani magát, aminek akarja…

A vállalás kultúra, nyelv, vallás, családi háttér, neveltetés kérdése. Esetenként az érdeké – ilyenre most van példa. Tehát annak, aki nem csupán beleszületett egy kultúrába, hanem elsajátította annak normáit, megtanulta anyanyelvét, és eleget tesz a nemzeti hovatartozásból fakadó kötelezettségeknek is, nem lehet kérdés, hogy melyik nemzet tagja…! Ennyi! A „Jobbik” akarata érdek, maradi és nem is normális hozzáállásuk kapcsán tüntetni akarnak – összemossák Trianont, Erdély elszakítását és a székely-identitást… amit nem is értek, pláne, hogy erkölcsiségre hivatkozva tüntetnek és tüntetésre hívnak mindenkit. Sovinisztának hívják a Román kormányfőt, miközben épp ők maguk a soviniszták… ebből már kurvára elegem van!

Közünk? – más ország belügyeibe beleavatkozni, nem hiba, de bűn… és a kokit, vagy maflást megkapjuk jutalmul, ebbe biztosak lehetünk! „Jobbik” jobb volna, ha visszafogná magát – mert nem használnak az Orbáni politikának sem… a hazának és a székelyek ügyének végképp nem! Ők új világot nem teremtenek! A régi meg senkinek nem kell!

Történelmi leckét kaptunk a múltból, hogy a magyar mit csinált a háborúban az orosz földön, mit megszálltak a fasisztákkal együtt…

Lám, csak mire is volt jó a szocializmus? - nem kommunizmus, mit már Orbán is összekever…

(Ha valaki a szavak tartalmát nem tudja - értelme az agyáig nem jut el, ne hivatkozzon arra a múltra – pláne, hogy még haszonélvezője is volt annak a rendszernek és most nagy-„keresztény”  lett, ő sem tudja mitől), megmutatta, hogy a népekkel lehet barátságot kötni és békében egymás mellett élni, hogyha a múltat lezárjuk és nem bolygatjuk. 

Mert a háborúk résztvevőinek kivétel nélkül van bűne… leginkább az akkori ország-vezetőinek, akik csatlakoztak a háborúkhoz! Mint ahogy e jelenben is minden regnáló rendszernek van bűne, mert - hogy mindenkinek nem lehet jó egyik sem, valahol valaki érdeke sérülhet, ezért sem érdemes visszamutogatni, mert könnyen mérlegre kerülhet és nyilvánvalóságában, akár- könnyűnek is találtathatik! De mert divat „magyarkodni”, csodálkoznak „nagyjaink”, ha őket is éri az a néhány maflás, ami visszajár – mondjuk védekezésül! Hagyjuk már abba, jobb a békesség! Nem?

Foglalkozhatnának már az ország ügyével…

Valahogy teher lett a felnőtt, kolonc a gyermek (még- ha az ellenkezőjét hirdetik is). Nem csoda, ha a szülő anyák gyermeküket a kórházakba „felejtik”! Pedig a termékenységre hajlam mindenikben benne van. Ez a rendszer nem az életről szól – a megfeszítések országa lettünk (csak Orbán vigyázzon nagyon, hogy a nagy megfeszítések közepette be ne szarjon - míg „letolja” a sört), munka nincs, akinek van, az sincs időben kifizetve. Mit akarnak még tönkretenni a kétharmad jogán kormányzók? Mert felhatalmazta őket a nép és élnek is vele? Álságos, cinikus a kép! Hamis világnézet fejlődik lelkeikben! Amit tesznek megszorítva rombolás –mert nem így és nem ezt ígérték készületlenül érte a nemzetet… megcsúfolja Orbán és a kormány a hazát!

 

A természet „izzadság”- fényei

Elborult az Ég, velem a félsz -
Kirágja lelkemet, sűrűsödik bennem a gond…
Mit hitem saját-közén teremt meg:
A befejezetlenség érzését.
Az indulat könnycseppet morzsol
Szívemig szét, hol leomlik lelkemig a lét!
Jámbor-jelenem lett rezzenéstelen
Mert bánt a déli- szürkeség,
Rá vackát most fészkeli az álmos-hűség:
Ágyazta magányát az Ég s kedélytelen
Tünékeny voltára vett ekképp.
Idő és tér összefutó vonalain,
Kezdetét vette töprengésem: „- lenni,
Vagy nem lenni? Ez itt a kérdés”--(szőke)
 

 2013.03.05.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 72
Tegnapi: 226
Heti: 72
Havi: 3 217
Össz.: 372 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Maradunk az útszélén...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »