Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

A nagy domborítás-

ami már homorítás, az oroszok és ukránok ügyében...

 

"Az én álláspontom az, hogy a szankciós politika eddig nem volt sikeres, és önbecsapás azt állítani, hogy igen, és elegendő ezt folytatni, és az majd megoldja a válságot" - húzta alá Orbán miniszterelnök, aki szerint „egy katonai konfliktust nem lehet szankciókkal megoldani, csak katonai erővel vagy tárgyalással, ám előbbit, szerinte helyesen mindenki kizárja, ezért csak a tárgyalásos rendezés vezethet eredményre.”

 

Jól mondja és van benne igazsága, valóban önbecsapás, ha csak gazdasági szankciók lesznek, és a tárgyalás nem terjed ki a katonai konfliktus rendezésére... de a lehullott demokratikus álarc, immár felfedi a valódi arcot is, hogy az érdek van mindenek fölé helyezve Orbánnál. Kell Paks, kell a hitel is, mert e társulás növeli az erőt, a barátok és vele egyetértők s politikájával szolidáris réteg kizárólagos-szerzésre- alapuló társulását fenn kell tartani, mert bizonyára elveszne az állam ilyetén való beleavatkozása nélkül. A javakat így erővel szerzik – (hiszen már a néppel sem tárgyal Orbán, semmit meg nem vitat – nem létezik a népakarat, a választási is mellé magyarázott csak rész-eredmények tekintetében számíthatóak). De a konfliktus (az orosz-ukrán, immár ő is csak gerjeszti), ami ellen fellép az EU is (már sokféleségében is egységben) a kormányzatunkban uralkodó szellemmel viszont nem állnak viszonyban, mert csak gerjeszti az erők szabad játékát!

 

"Magyarország a békében érdekelt" - jelentette ki a miniszterelnök, kifejtve, hogy Magyarország számára a béke és a nyugalom a legfontosabb, valamint az, hogy a szomszédos országokban, így Ukrajnában is béke, nyugalom és kiszámíthatóság legyen a mostani, növekvő veszéllyel és fenyegetéssel szemben.”

Valóban a békében vagyunk érdekeltek, de Orbán békétlenkedése mégis mást mutat. És ez az ok, mint hasonló (ok), hasonló következményekhez vezethet. Ha e harcmodor (amit művel Orbán) nem az egységben keresi a megoldást (EU-ban és a NATO-ban), akkor a béke és a nyugalom a nép felé csak mutatva lesz (és nem megteremtve az), mert a jólét veszik el, kicsit álszent a megnyilvánulás... mert az EU államok sem mást akarnak, mint jólétet és nyugalmat (a békés egymás mellett élésben).

Persze könnyebb volna konfliktusok nélkül, de az EU-hoz egyik sem tartozik, sem az Ukrán (csak szeretne), sem az Orosz (aki nem akar az EU-hoz tartozni). Nem jó a beavatkozás, az csak felszítja a bajt, elmérgesíti a helyzetet.

Ukrajna a NATO-tól vár segítséget, és ha a NATO beleavatkozik (esetleg katonailag), akkor nagy baj lesz. Putyin, máris kijelentette, hogy jó lesz ha nem „fikázzák” őket, mert van atomfegyver (valami ilyesmit lehetett olvasni). Na ez biztos nem hiányzik senkinek!

Orbán azon szavaival, hogy kiszámíthatóság kell legyen, és szomszédainknál is béke, azzal egyetértek... optimális esetben így kellene lenni, de most egyáltalán nem optimális a helyzet.

Ezért sem értem háborgó nyilatkozatait (amivel oda „tesz”, ahonnan eszik) – a veszéllyel szemben csak az egység lehet nyerő a konfliktusban... az a baj, hogy itthon is (már külföldön is) magasabbra értékeli nagyságát (ahogy erejében megnyilvánul) – ilyetén joggal tételezhetjük fel, hogy félreismeri az emberi természetet és figyelmen kívül hagyja boldogság igényünket, ami jólét nélkül soha sem lesz elérhető... beavatkozásaival és habitusával, csak az állami rendelkezések kényszere érvényesül. Ezért is „szoknak” az emberek idegen irányításhoz inkább, minthogy maguk találnák meg a bajra az orvoslást- megoldást...

No és a visegrádi négyekben sincs már meg az egység, ahányan annyi felé - ebből is látszik, hogy a megoldásokban csak mondva az erő, de valóságában csak lepkefing az egész, korlátaikkal maguknak állítanak sorompót... a Lengyel már nem is viselkedik barátként, inkább eltávolodik és vigasztalan helyzetet teremtenek.

Szóval, ha Orbán békét akar, akkor csak egy kérdést még, hová is tűntek tankjaink? Minden cél elérése, akár a szerencsétlenségek pl. az éhínség (és már nem is kell a határokon kívülre menni) – a cselekvések egységét követelné meg és nem a széthúzást, főleg nem kiválási irányt. Ugyebár?

Az abszolút hatalom és annak a visszaélésével, már távolodunk a „jótól”, az egységes Európától. Aminek védbástyája voltunk mindig...

Így lett a szabadság is korlátok alá helyezve, de nem kint, hanem idehaza, s ez már Orbánék saját tevékenységéből adódik, hogy ma már félelemmel kell élnünk (megint), hogy már egymástól is félnünk kell (megint), a külső erőktől ugyanúgy... a bizalom veszett, és ez az, ami megöli a részvétet és a reményteli várakozásokat felőrli... a II. világháború óta a nagy tömegek összefogása nélkül az emberiség semmire sem ment volna, amelynek keretében az emberiség az utóbbi századokban megcselekedett. Adakozó kéz nélkül és résztvevő szív nélkül csak a harmadik jöhet? Bizony, ha a harcmodor nem fog változni - és az a vég - így válhatunk eszközzé is. Tehát, a NATO hagyja az Ukránt „békén”, ne akarjon felettük apostolkodni... Putyint meg kérni (mert kényszeríteni úgysem tudják) kell a tárgyalásokra, hiszen az Ukrán is orosz terület volt, ha most önálló is- mint a Krím is volt és lett is. Itt senki nem győzhet, viszont mindent elveszíthet!

Nekünk egy dolgunk van a hazánkért küzdeni, és nem mindegy, hogy a kormány által milyen formát ölt a küzdelem!

Lehet, hogy kár volt leírnom?

 

Csak lóbál a lét- nézek vakon,

s felzokogok

egy belsőkép láttán ókor-ókor.

Ám, itt okos látók

irgalmaznak nekünk,

hol így, hol úgy,

itt és ott.

Kérem is Istent irgalmazzon

nekem a vaknak már

ne rontsa sorsát tovább-

Cudar szívvel ne bánjanak velünk,

ha vádolt

sorsunk csak gúny,

mert nincs számvetésünk

élve mégis halva vagyunk,

ily’ jámboron... -- (szőke)

 

2014. 08. 30.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: A nagy domborítás-
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »