Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a keresztényi értékek...

 - ép testet adj, nem nagyra törő szívet, friss szellememet védd, és hogyha majd rám ront a vénkor, lantomat el ne ragadd, könyörgök...

...a magyarok és az őket képviselő magyar kormány nem kérheti számon a menekülteken azokat a törvényeket, amelyeket önmaga sem tart be. Amennyiben Orbán Viktor azt állítja, hogy a magyar határnál feltartóztatott emberek azért jelentenek veszélyt Európára, mert nem tartják tiszteletben az európai értékeket, akkor azzal azt állítja, hogy ő maga és az általa képviselt magyarok is veszélyt jelentenek, és ezért távol kell tartani őket az Európai Uniótól.”

...és már jó lenne ébresztőt fújni az ellenzéknél... valamiképp egy ténymegállapító sorozattal indítanék (a helyükben), mostanában történt orbáni intézkedések elemzésével, lehetne láttatni a kormányzati tehetetlenséget. Semmi nem életszerű itt... és mégis a rosszkedv ellenére sem mozdul az ellenzék. Jó, a földmutyi kapcsán (talán) van némi „ágaskodás”- de az „olcsó állam” dolgaiban semmi rámozdulás. A korrupciók miatt mélypontig ért közérzet kapcsán semmi nincs... hogy szegényedés, elszegényedés van, az már ténykérdés... csalódások sora mindenben, ahogy az intézmények viselkednek, ahogy az útszélre sodorják az embereket, valahogy nincs érzékeltetve (na- jó, MSZP-nél egy gyenge hanggal, de Kövér által lehurrogva). Kurvára nem érdekel a vallás, a hit, ha a mindennapi betevő sem lesz meg, már munka mellett sem lehet megélni ebben a „kurva országban”... igen, a hivatalok Orbán utasítására, mindig találnak kibúvót, hogy a rászorult ellátatlan legyen. Bevándorlás ügye- csak menedék a kormánynak, ami mögé a problémákkal elbújhat. A pénzek elköltése mellett a pesszimizmus adta elmúlás folyamatában, csak a dőzsölés mégis. Nem beszélek már a szeretetről, annak értelme sincsen, miként bonyodalmakat ad, mert hittem valamiben... ami Orbántól kapott- kiköpött szavakban kap -nyert- értelmet...

A kereszténység egyik legfőbb alaptétele az Isten- és emberszeretet. „Mivel az Orbán-kormány jóval nagyobb hangsúlyt fektet a hazai lakosság hergelésére, mint az érkező menekültek emberséges fogadására, annak ellenére, hogy maga Ferenc pápa is arra szólította fel Európa keresztényeit, hogy tegyenek meg mindent a rászorulók megsegítésére, be kell látnunk, hogy Orbán Viktortól olyan távol áll a keresztényi magatartás, mint Simicska Lajostól a szép magyar beszéd.”

Orbán hazugsággyáraiból, fényezve jönnek át a szavak és a tartalmak vele... de a szembefordulás mindig elmarad... az emberek, valóban egymás ellen vannak hergelve. A mondandó jelentőséget sem nyer, hiszen- a kettőzött látással sem figyelnek fel- már az érzékek által fogadott világra sem, nincs befogadás és nincs elfogadás, csak ellobbanó pillanatok vannak és legyintésekkel adott hangsúlyozása a mondandóknak. Kit érdekel a múlt, ha a jövő képe, ilyen siralmasan vetül (kerül) az ember szeme elé. Illúziótlanul hányingert keltő a lét. Orbán vak és süket, hiszi magáról (mert hitetik vele), hogy ő egy egyéniség, aki észleli és magába gyűjti a világot és boldog, mert az énbe zárható létet- tartalmával megsokszorozhatja, ám a népnek (ha az előbb elmondottak igazak is) csak a sivárságot nyújtja, tudat nélkül és képzelethiányosan! Vagy tudatosan? No- akkor itt az idő és lehet takarodni! A pápa kimondta a valóságot, a keresztényi hozzáállás lényegét, már nem egyszer a figyelmet is felhívta a „magányos világra”, a tennivalókra! De a cselekvés nálunk csak szavakban jön le, a valóságban a kirakat fontossága előbbre való, mint az élet maga!

Miniszterelnökünkben nincs szánalom az elesettek iránt, legyenek azok arabok vagy magyarok, teljesen mindegy, hiszen a szociális támogatások elképesztő mértékű megkurtítása, a hajléktalanok kriminalizálása, vagy éppen a paralimpikonok hátrányos megkülönböztetése mind-mind az ő kormányzása alatt valósult meg. A kereszténység alapértéke, a minden emberre kiterjedő szeretet és gondoskodás nemhogy nem jellemző a mai Magyarországon, hanem épp az ellenkezője valósul meg...”

Igen, amiről eddig írtam, sem szólt másról... telibe-szarva itt minden. A kormányzati munka által lett kifosztott az élet... csak a bolond-vezető hiszi, hiheti magáról, hogy minden jó és szép itt és vele a varázslat, immár hogy öt éve elkezdődött és még tart a tündér-való. A nép, érte rajong, ám a térbeli hatása, az időbeliség mellett is, oly siralmasra sikeredett, hogy már értelmezés nélkül is érezni lehet, mily sivár- nyomorult viszonyok adják e sanyarú sorsot a népnek! Most következne valami megállapodás, de nem... a minisztériumok szaporodnak fel, minden korrupt szar-ember hivatalt kap már, miként a legnagyobb gazemberből lesz a legjobb pandúr... hihetnénk. Meglepő-e, hogy a valószerűtlen tétova helyzetet- éppen egy tapinthatóan konkrét, foszforeszkálóan eleven kép hozza, idegeníti végsőkig hátborzongatóvá, ijesztően feszültté a létet?

A menekülteké! Didergünk és félünk... mert várhat még ránk is ez a sors, pláne ily kötöttségek nyűgében, hol csak vergődünk mi is! A valóság valódi élői nem fantomokként vannak itt jelen, de élőként még és mégis- mintha bolyonganánk a képzeletben- képzelgésekkel és hangulatilag egy-egy visszatérő álmokban tapogatózunk, míg a tétlen tehetetlenség, a pusztító romlás szárnyal. Lesz-e sarjadzó élet itt- és így? Ím' Orbán valósága!

A menekülők elhagyják Magyarországot, ahova csak erőszakkal lehetne őket visszatoloncolni, mert számukra ez a hely nem Európát jelenti, hanem azt a vidéket, ahonnan korábban elüldözték őket. Magyarország számukra egyenlő az emberi jogok semmibevételével, a szeretettelenséggel, a szánalom és a könyörület hiányával, a gyűlölettel és a kirekesztéssel.” Lassan már számunkra is! Megrendülések vannak, de elszántság nincs... Orbánt védi a magánserege, hosszabbított idővel, már utcákat foglal el- lehet kerületet is lezárat majd... hangváltás nincs- hit és eszme még annyira sem, a valóság lett őszintétlen „veretes” sorokban közreadva... hogy győzelemkérő fohásszá emelje Orbán hitvalló fogadalmát? Egy diktatúráért? - a hatalomért? Vagy magáért csak? Szinte Orbán már egyedül- ő maga teremti meg a telet, amiben a nép csak fázhat... de legalábbis ráfázhat!

 

„...nem érdekel, hogy a rendőr

messzebb van a tisztességtől

mint a hit az értelemtől...”

 

csak a vétek

 

ma-kapott dallamából

hol csak a

szomorúság csendül rám

s feladatra valóm szólított:

hogy nehéz dolog nem gúnyolódni

visszaéléseket nem ostorozni

hogy az évszakok illatával

nemesítsem lelkemet

s színeivel a szépet:

lássák a hónapok

van aki megy

s van aki marad...

- adja az alkalom

szerencsével!

...ám a gyarló képzelet

áthúzott mindent -

- hírem s a remények

mind oda lettek -

 

Íly' ernyedten

erőt nem lelhettem

többé - csak- ha egy Géniusznak

áldást mond a szám -

...vétek jussa hogy

ős-erénnyé élteti sorsa...

- miként ma-gyümölcsét nyújtja át

nekünk- nekem a most?– (szőke)

 

2015. 10. 06.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 257
Tegnapi: 330
Heti: 1 060
Havi: 4 205
Össz.: 373 316

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a keresztényi értékek...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »