Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a még bújó hervadás...

Egyenlőre nem a társadalmi szellem munkálkodik... csak Orbán szelleme, „mert vak a tömeg és nem is tudja mit akar” (!) - ő viszont ura a helyzetnek... a kufárok helyzetét tényleg megkönnyítette... minden figyelmet a migránsokra tereli, miközben a deviza tartalékokat lenyúlják!

No- schön!

...a formák már fölitták a színt, „alszanak a végük-nem-érő utak, míg közéjük ékelve lassan piheg, fúj a nagybeteggé tüzelt” pártos- szervezet! - így vagyok itt én is... egy „bolond játéka” - egy „önkényes, nagy úrnak”!

 

Hát! - bizony rohadtul félrecsúszott valami, az MSZP háza táján is.

A következő választáson kieshet a MSZP a parlamentből - mondta Kovács László korábbi pártelnök a Magyar Idők csütörtöki számában megjelent interjúban, úgy vélte, nem a fiatalítással, a teljesítmény hiányával van a baj a szocialistáknál.”

Egy-egy emberük még hozza a formáját, de összességben sehol nincsenek! Ahogy Kovács mondja, nincs teljesítmény.

„Véleménye szerint a tehetségnek, a felkészültségnek, a tapasztalatnak és a teljesítménynek kellene számítani a pártban, mert ezek nélkül nem lehet jól működtetni a szervezetet. A volt szocialista pártelnök azt is kiemelte, nagyon fontos, hogy a pártvezetés hitelessége, tisztessége megkérdőjelezhetetlen legyen, ne kerüljenek gyanús, zűrös ügyekbe és megalapozott gyanú se merüljön fel velük kapcsolatban.”

Akkor viszont itt az idő, lehet pakolászni. Vannak zűrös ügyeik, Tóbiás- már az elején elszúrta dolgait... felvette a járandóságot tisztességtelenül (Nyíregyházáról számlázott, de Érdről járt be!) Törvényesen? - lehet, de etikátlanul! Már hűl a mocsár, amiben dagonyáznak... megmaradásuk a jelenlegi helyzetben, nemhogy kérdéses, de lehetetlen is! Itt az újítás sem segít, talán a kiállás még (ha agresszívebben politizálnának) hozhat változást, de nem Tóbiással- nem is Hillerrel – akit épp Orbán dicsér fel (nem emberileg van velük bajom) és a szegedi polgármesterrel sincs bajom, ő ott van jól, ahol van... jelenleg nincs egy „rámenős” hiteles személy, ki- jól tudná vezetni a pártot! Szocialisták! - most harcolhattok, de csak a túlélésért...

Pedig ezer ok is volna a harcos kiállásért pld. az adók- vagy a Paks II. ügye, esetleg a muszlim vallás és a terrorizmus, a menekülők szemszögéből nézve! (Miért a „Jobbik” húz hasznot abból is, és ellenkező előjellel is tarolva mindent, persze-hogy a Fidesszel karöltve?) A stadionépítések, az elherdált milliók... és a devizatartalék vészes fogyása- a hangzatos szólamok mellett (mint például a rossz banki hitelek kivezetése! - ami vagy lesz, vagy nem...) - de mert a pártnak vaj van a füle mögött, félnek is a visszautalásoktól (egy nyikhaj Rétvári is lemossa már őket!) Ez már saját ügyük- és bajuk... oldják meg! Én függetlenedtem...

Más:

Szó szerint idézve: A nem-emelünk-adót kormánya januártól megint rúg egyet a „senkit nem hagyunk az út szélén” című arctalan tömegbe. S miközben a hívek celebrálják a hálaadó szentmisét, ezt a figyelmükbe ajánlanám azért.

Innentől a Propellerből citálok:

Gyakorlatilag 33% lesz az ÁFA januártól abban az esetben, ha nagyáruházban vásárolunk. Az igaz, hogy a 27% feletti 6%-ot nem ÁFA-nak, hanem élelmiszerlánc-felügyeleti díjnak nevezik, de az adóteher 33% lesz. Már a 27% is szégyenszemre a legnagyobb áfa volt a világon, ezt most sikerül űberelni a Fideszes kormánynak. A legsúlyosabban a probléma az olcsó termékeket érinti majd, mert különböző termékdíjak fix összege még jobban érzékelhető lesz, mint a drágább termékeknél. A kormány megint a mélyszegénységben élőket sújtja a legjobban. Olyan termék is lesz a piacon, melyet az új adók és az áfa összesen 40% feletti adóval sújtja majd!”

Na, ugye”! Ebben benne van az egész mókus, az ő összes habitusával, leereszkedő gőgjével, hogy aszondja: na, parasztok, ugattatok, de én megcsináltam nektek. Aztán egy lófaszt, mama.

...minden kirakatilag van elrendezve már ebben az országban, mint a fociban... ám igazsága a mögöttes: „Csupán kidugták a fejüket a mocsárból. S ha most ez felhatalmazást ad újabb százmilliárdok elkúrásához, akkor még rosszul is jöttünk ki a dologból, de ne legyen igazam.” Paks II. - még engedélyünk sincsen, de már az ezzel kapcsolatban felvett hitelt költik Orbánék - (magukra és a focira, természetesen...)! Nincs korrupció Magyarországon... ugye? Orbán osztogat és jutalmaz, a foci-teljesítményeket nézi... ekként így- kiemelten is jutalmaz (pl. most Szombathely).

...csak mellékesen jegyzem meg: „Most mindenesetre az arra illetékesek éppen úsztatják a koronát a Dunán, és totális a haligali, az egyetlen ember, akinek a legjobban jött ez az egész, a mi prime ministerünk meg persze, hogy kihasználja az alkalmat, és egész ámokfutásának igazolását látja a történésekben.” - „fantasztikus eredmény”!

Megint más:

Schmidt Mária megdöbbent azon, hogy Angela Merkel német kancellár az Európai Unió nevében tárgyal és dönt a bevándorlásról anélkül, hogy a többi tagállam vezetőivel előtte egyeztetne.”

Ajaj! - ez a papagáj cinizmusa már! Csak nem a helyét félti, hogy egyszerre tekint jobbra-balra... hogy beállt a sorba (ki ne lógjon véletlenül se), miként fújja a főnöke hülyeségeit így? Lám- itt a gondolkodó akarat, az erő (erőből erőlködve), emlékeztet szenvedéllyel... hogy mind-mind igazodva „Csillagunkhoz”, ahogy feljönnek és alámerülnek s fölébresztenek vagy elaltatnak bennünket, saját törvényeik szerint! Ködös képlet lengi körül mégis... sajátos módon- mert nem azért beszél itt és így, merthogy ember volna, mert van szeme látni (azokkal a szemekkel?), s szíve érezni - a fenéket... csak száraz, unott fogalmakat szajkóz s képtelen harmóniába foglalni a maga kis- vagy nagy tudását! Merkelhez képest csak egy porbafingó szív-nélküli, érzés-nélküli ember... szív kell, ember kell, érző, gondolkodó, szabad ember kell mindenhez, ami élet! Merkelnek lába-nyomához sem érhet fel – mégis mondja: „felelősséget nem vállalnak a németek, de dirigálnak és arrogánsak. Schmidt Mária szerint a betelepítés együtt jár a terrorizmussal.” Ha nem egy nő volna, most mondanék egy csúnyát... egyébként felelősséget nem vállalna ő sem (nem is vállalt soha)... azt teszi, amire utasították- eltereli a figyelmet a belső ügyekről – akként hogy hisztériázik és félelmet kelt.

Az igazság, hogy nincs emberség- sem benne, sem a kormányában. Káros és gonosz minden megnyilvánulásuk. Foglalkozzon a terrorházával, jelenségeivel képileg- annak flórájában és faunájában inkább! És ha néki úgy tetszik, Orbán hátsójával... ezekhez az „új” témákhoz lényegében véve alig van több köze, mint amennyi az üllőhöz, az izzó vashoz és a kalapácshoz – amikor leírták, hogy „a mesebeli kovács hogyan verte fel a patkót egy megsebesült kentaur patáira”!

Mindenki láthatja, hogy a terrorizmus központja Brüsszelben van, amely az Európai Uniónak is a központja is, az Európai Parlamenttől és az Európa Tanács székhelyétől tíz percre kontrollálatlan és ellenőrizetlen területek vannak Brüsszelben, ahol megszervezik az újabb és újabb terrorcselekményeket” – mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Lazíthatatlan logikumát ne villogtassa... eszejárása vak és buta.

Az IÁ-sok felismerték, hogy a liberális anarchizmus szinte teljes mértékben felszámolta és kiiktatta azokat a hagyományos értékeket és kapcsolatokat, amelyek a védekező mechanizmusokat hordozták, fenntartották és erősítették. Ki is használják. Így tehát, az IÁ számára túlságosan egyszerűvé vált az Európa elleni háború... évek óta itt vannak az „alvó ügynökök” - tettek valamit is ellenük eddig? Ilyetén a lényeg, hogy egy viszonylag masszív és egyre erősödő iszlám tömb alakult ki a földrészen, amely igen jó bázist jelent az agresszívabb cselekmények megindításához és végrehajtásához. Hol voltak a kémek, a felderítők- folyt valami megfigyelés? Ja, hogy már az ajtónkon kopogtatnak, hát...! - erre csak hápogni lehet... kerítéssel, ezen- utólag nem lehet segíteni!

Más másképp:

...csak idétlenkednek vezetőink is, amatőr módon nyúlnak a témához, és most is amatőr módon játsszák kisded játékaikat (a haszonszerzésben profik csak, de kizárólag a maguk javára) - politikai kommunikációra használva ezt a problémát. Hát ez a hülyeség... az európai politikusoknál valóban feltétel a hülyeség megléte. Ékes bizonyíték rá Orbán Viktor.

A Közép-európai Egyetem professzora, Magyarország első uniós biztosa, volt külügyminiszter szerint egyértelművé kell tenni: a migránsok nem azonosak az iszlám terroristákkal, sőt éppen előlük menekülnek. De azt sem kellene tagadni: a százezrével érkező menekültek közt lehetnek terroristák is. Fokozott ellenőrzésük indokolt. Arról is beszél: az Orbán-kormány a kerítés mögül, politikai haszonszerzésből gerjeszti a migránsok ellen az indulatokat.

ÚJ TERRORELHÁRÍTÁSI TESTÜLET ALAKUL

MTI

Nem politikai, hanem szakmai szintű szervezet lesz a terrorelhárítási koordinációs bizottság, amelynek felállításáról szerdán számolt be Kovács Zoltán kormányszóvivő – a TEK mi lesz ezután, ha nem volt szakmai – politikai magántestület, ki Orbán védelmére szakosodott? Keverem, lehet... de mert e lét tele nagy erőviszonyok feszültségével és a csodás egyensúly sehol sincs már meg, mit is tehetnék mást, ha csöppnyi eszem sincs megértésükre, mert veszett fantáziám itt... hiába no- a dolgok nem intéződnek maguktól, majd gyónok és imádkozok... (!)

 

gyónom

 

...beszéljünk a máról ekképp ami látszat

minek közepét a feledés is kirágta

a többit

„itt-ott zavargó agyérszűkületre

érzelgős rokkant lelkifurdalásra” avatva

- ami már a papokra tartozik... (!)

keservre

így is – felmenthet az ima

ha meg nem is – (szőke)

 

2015. 11. 19.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a még bújó hervadás
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »