Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán támogatottsága...

A Fidesz a 2010-es választásokon nagyjából a népesség 40 százalékának támogatásával rendelkezett. Ennek birtokában megszerezte a pártlistákra leadott szavazatok 53 százalékát, ám a választási szabályok eredményeként ez a parlamentben már 68 százalékos többséget biztosított neki. A kormány tehát a háta mögött tudhatta a képviselők kétharmadának támogatását, ám a társadalom szintjén soha a közelében sem volt enne az aránynak.
Az eredmény Magyarország nyitottságának drámai csökkenése és új ellenségeskedés lett Brüsszellel szemben.
Valójában- gyakorlatilag azt a programot hajtja végre, amit a Jobbik akar. Támadja a szélsőjobbot, ha angolul szólal meg, de együtt játszik vele, ha magyarul beszél. Ez egy ausztrál vélemény... és a miénk sem másként.
Lett is négymillió szegények országa... kilátástalanság mindenütt! - de a Horthy időket sírja vissza mégis. Tényleg jobb volna, ha lemondana -  neki magának is!
Március 15-e üzenete: ne légy birka!- régiessége a hangulat magasztosságát fejezi ki... emberhez méltó képeivel megújuló ihletet teremt! Imigyen az adott pillanaton túlmutat, és mert időtlenségéből az új hangon való megszólaltatása által lehetne kifejezőbb is- immár hogy az önzéseken túlmutató, belőle áradó erkölcs lám- mennyire időszerű!
Hányinger demokráciánkban, mi diktatúra minden ízében – igen, orbáni – tetteik miatt így „új-vért” kíván, mert bizonyítva van a létező állapotok tarthatatlansága, s amit még bizonyítva láttat: a reformok tarthatatlan szükségessége. Ugyanis Orbánék mindent fordítva csinálnak...anarchikus formája, és – ahol valaki felveti a problémákat, azt marasztalja el a bíróság is- így a bizalom alapjaiban reng (nincs is – lásd: a debreceni külföldi utak kapcsán... például)... Ez amolyan gazda-cseléd jogviszony. Kell ez nekünk? Megold ez valamit? Bér- és közmunkás helyzeteink tarthatatlansága benne – belelátni az igazságot nem nehéz, ha csak úr van és szolga (gazdag és szegény) – még ha védekező mozdulat is a gazdaságban mégis elsődleges ok az elszegényedéshez, mellyel fellángolt az ellentétek sora- túlzás volna ez a megállapítás? Nem hinném. A szellem gúzsba kötve, a liberális gondolkodás középútja is lehetetlen ma, amellyel előmozdítható lenne a nemzeti ébredés! Orbán diktatúrájával (bár elismeri a történelmi törvényszerűségek érvényesülését) idealista eszmei köntösbe öltözteti a társadalmat. Állami újjászervezés-munkáját mégis olybá agitálja, hogy megmételyezi az a tett, hogy a nemzeti igények kielégítése helyett vagyoni érdekeit tolta előtérbe (persze hogy sunyi módon másként magyarázva!). A feudális viszonyai meg egyenesen szája íze szerint... az ország érdeke ellenében ható tetteivel.
Orbán márciusi beszédéből (2012) már elhangzottak: "A nagy március óta még soha nem voltunk ilyen közel a szabadsághoz" -1848 politikai programja pedig úgy hangzott, mint a mai magyaroké: "Nem leszünk gyarmat!"
Jaj! - és miért, hogy egyre csak távolodunk a szabadságtól? - gyarmattá nem leszünk? Hm...hm. Csak elkötelezzük magunkat keletnek- nyugatias megoldások helyett...

„Hol lesz az új Mohács? Ahol megint lemegy
Majd a haza napja,
S háromszáz évig vagy talán soha többé
Arcát nem mutatja! (Petőfi)

Ebből elébb vagy utóbb kenyértörés lesz. Az ellentétek egyre mélyülnek, egymás között birkózunk- rajtunk nevet mindenki (a Világ)!
                                                     +
"Magyarország a rá nehezedő nemzetközi nyomással szemben nem tudta volna felvenni a harcot, ha nem lépnek sorompóba százezrek, hogy tudtára adják mindenkinek, hogy a magyarok nem fogják feladni a húsz év után végre-valahára megszült alkotmányukat sem" - utalt Orbán az Európai Unióban folyó eljárásokra, illetve a kormány mellett kiálló békemenetre.
"Megértjük, hogy Európának sok baja van" - utalt Orbán az euróválságra, de Magyarországnak van egy követelése, amiből nem enged: egyenlő mércét akar. "Egyenlő elbánást követelünk, nem leszünk másodrendű polgárok" - jelentette ki a kormányfő, aki szerint nem nézhetjük ölbe tett kézzel, hogy bármely politikai vagy szellemi irányzat egy szentségtelen szövetséget erőltessen Európára, amely "nem hagyhat egész országokat az út szélén".
A miniszterelnök azt mondta: "Ma már elegen és elég erősek vagyunk, hogy a szabadságjogaink után kivívjuk a szabad magyar életet is." A szabadság szerinte azt is jelenti, hogy "nem fogjuk adósrabszolgaként leélni az életünket", illetve hogy "mi magunk állapítjuk meg saját életünk törvényeit". Az új alaptörvény körül kialakult vitákra utalva Orbán úgy fogalmazott: "Mi magunk írjuk az alkotmányunkat, nincs szükségünk szamárvezetőre, és nem kérünk az idegenek tanácsaiból sem."
                                                       +              
Hát (bár hát-tal mondatot nem kezdünk)- a gyakorlata mindennek ellentétében, merthogy az állampolgárai szabadsága szolgaság lett, a megírt alkotmány meg hetenként átírt az épp a napi aktuális politikai érdeknek megfelelően... ő az ki- útszélén hagyja a rászorulókat, látszatintézkedésekkel fényezi kirakatát... valóban maga állapítja meg saját életünk törvényeit. Látjuk, és érezzük is „áldásait”!
Választás lesz és megismételt szövegekkel a buzdítás: "Azt akarjuk, hogy Magyarország a saját tengelye körül forogjon, ezért a jövőnk zálogát jelentő alkotmányt meg fogjuk védeni" - jelentette ki Orbán, mire a téren összegyűlt tömeg azt skandálta: "Megvédjük!" A kormányfő szerint a magyarok sem hibátlanok, lehet szeretni vagy nem szeretni a őket, de "senki nem vitathatja, hogy a mi szabadságharcaink előrevitték a világot", és utólag mindig kiderült, hogy nekünk volt igazunk.”
Már előre szédülök! Hogy tévedett és eltévelyedett a magyar politika Orbánnal- ki fogja beismerni? Márciusi ifjak ma: bér-tapsoncok – lényeg, hogy a „népképviselet” (elég a kokárda és vagy valamilyen nemzeti viselet) és az együttműködés megvalósuljon Orbánnal. 2014-es színjáték... amiből csak ellehetetlenítésünk lesz valós. "Forradalmi vívmányok" szavakban és kettős-beszédekkel „szentesítve”, amelyekkel a „törvényes újítás” köntösét öltötte magára a hatalom!


Tudom terveidbe nem fér bele, hogy lennék szövetségesed,
elűzve vágyaidtól, mert füttyszóra nem mozdulok -
                                                                   megcsalva téged
módfelett erőmmel, s éppen ellened –
                   bár javadra lenne,
                   ha én felém is hajolna büszkeséged -
inkább ellenségesen, mint nagyobb vagy más itt,
kínra vett koldusként kezelsz, ki- itt annyit is érek,
súlyos-röggel- takart irgalmasságra ítéltetsz,
                   ezek tények... csoda-e, hogy félek?--(szőke)

2014. március 14.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 93
Tegnapi: 330
Heti: 896
Havi: 4 041
Össz.: 373 152

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán támogatottsága...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »