Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Március 15 - előzetes...

 

Az anyag ilyen-olyan változatban

százezer mód: szokásosan és szokatlan

csak ki ne vonjam belőle magam...”

...öröklétem máris biztosítva van -

 

...amint is csak ez győzhet meg leginkább a márciusi fiatalok politikai érettségéről is... nem úgy a mai Fidesz-közeliek színjátéka- KDNP-s segédlettel!

Merthogy akkor, ott- a márciusiak, ez alkalommal tulajdon tömegeik szószólóinak szerepét is készek voltak átengedni a liberálisok képviselőinek, akkor ebből végképp kiviláglik, hogy ezek a fiatalemberek március 15-én nem csupán a pillanat sürgető voltával vetettek számot, hanem erőik korlátozott voltával is, vagyis nem csupán kockázatot tudtak vállalni, amikor kellett, hanem a kockázatvállalás erényét a józanság erényével is tudták párosítani!!!

Megtörtént a frontáttörés... hiszen a lényeg mégiscsak az volt, hogy miközben Kossuthék még épp csak megkezdték a követelések elfogadtatására szolgáló bécsi alkudozásokat, Petőfiék Pesten már tényleges érvényt is szereztek követeléseik egy részének. Akként is, hogy a többség a liberálisoké lett is, a lényege mégis az volt, hogy létrejött a forradalomnak ez az első hatalmi szerve, s egy olyan népmozgalom talaján jött létre, amely – mint ezen a napon, úgy a továbbiakban is – újra meg újra érvényt szerezhetett a márciusi ifjak akaratának még a választmányon belül többségi helyzetbe került liberálisok ellenében is! Pozsonyba petícióként kelt útra a 12 pont (!) - de egy olyan népmozgalom képviseletében, amely a valóságban a puszta kérelemnél jóval nagyobb súlyt tudott kölcsönözni néki...

A márciusi ifjak tehát nem fizettek túlságosan nagy árat a liberálisokkal való együttműködésért... az együttműködés továbbra is javukra vált!

A sajtószabadságért folyó harc ismét aktualitást nyert... Petőfi Nemzeti dalával együtt – a közmunka, a robot... a be nem váltott ígéretek, a mai magyar rabszolgasors- a jobblét helyet korrupció és már társadalmi szinten intézményesítve is. Fejünkön az Orbán rendeleti kormányzása, a „Jobbik” árulása! A teljes jobboldal gazembersége- már leírta a nép vágyait azzal, hogy semmibe veszi azokat... emberibb módon nem élhetünk, mert adók- adók hátán, a közmédia és a Fidesz-közeli sajtó Orbán hazugságait szórja szét a világnak... most olyan tettekre készül a kormány, amihez szükséges az alkotmány módosítása- terror-vészhelyzetekre hivatkoznak, ám az igazság, hogy a néptől félnek és a nép ellenében lépnek fegyveres-erőpróbáikkal, aminek nagy híve lett a „Jobbik” (mellesleg mindig is híve volt) - Vona éppúgy hazudik mint Orbán és a tinglitanglizó LMP is velük (ja- az az ötemberes párt) - igaz másként, de egyetértve, hogy erősítse Orbánt, hogy ő az „újítás” köpönyegét magára ölthesse! Lám a mai frontáttörés... és szoci- komcsi- libsi és demokraták pusztuljatok! Éljen a „Jobbik” és a Fidesz-KDNP szövetsége- Orbán-Semjén-Vona megbonthatatlan barátsága! - no meg a Waffen SS, vele az új Gárda, a 64 Vármegye és a Betyársereg! - mert ez a hatalom, még az ilyen rendezvényeknek is „védnöke” tud lenni! (Hiszen engedélyezte!!!) Természetesen bennük volt a keresztényi érzület is, és a megemlékező mise érte!

De beteg egy társadalom!

De beteg a Hatalom!

Megjegyzésként egy idézet: „Sajnálnám, ha nem érné el fideszes honfitársaink ingerküszöbét a most készülő felhatalmazási törvény (alkotmánymódosítás), amely terrorveszély esetére teljhatalmat adna egyetlen embernek: a miniszterelnöknek. Nem igaz, amit Lázár mond, hogy ez is nyugati példákra támaszkodik. Egyrészt a kivételes állapot kihirdetése sehol sem egy ember akaratán alapul, de még fontosabb, hogy precízen körül van írva: nem képzelhető el, mint nálunk, hogy praktikusan bármilyen veszélyre rámondhatja a miniszterelnök, hogy terrorveszély, aztán attól kezdve tankok grasszálnak az utcákon, feloszlatják a civilszervezeteket, lekapcsolják az internetet, és lezárják az országhatárokat. Hadd éljek a gyanúperrel, hogy akinek érdekében áll a terrorveszély kihirdetése, az létre is hozza ehhez a megfelelő indokot. Ismerünk már ilyet a történelemből, és semmi okunk arra, hogy akárkiben -- a legangyalibb politikusban is -- megbízzunk az ellenkezőjével kapcsolatban. Ezért vannak civilizált országokban komoly alkotmányossági korlátai az ilyen végszükségre alkalmazott helyzeteknek. Nem úgy, mint nálunk. Egy Röszke mérvű "fenyegetés" messze nem volt terrorhelyzet, hiába példálózik ezzel Lázár. Elég ijesztő, ami azt illeti, hogy olyasmivel példálózik, amiben a kormány bűnrészessége legalábbis nem oszlatható teljesen el.”

Csak reményleni tudom, hogy talán választóik is észreveszik...!

Orbán most nagy gazemberségen töri a fejét! - amivel még nem rukkolt ki- azután jön a nagy-lépés, hogy megszavazták a képviselők az alkotmánymódosítást! Új rend következik!

Bár ne így lenne és sokakkal egyetértésben osztom ezt a véleményt is- miként: Hazánk nehéz évek elé néz. Történelme során nem először a polgári modernizációt hátráltató terméketlen nacionalizmus és egy hallatlanul cinikus politikai osztály markában vergődik, és hogy ismét ide jutottunk, az mindenki, azon belül pedig különösen az értelmiség soha le nem mosható felelőssége. A mélypont még messze, a kilábalás tartós lehetősége még messzebb. Magyarország olyan pályán mozog egyre gyorsabban, egyre kedvezőtlenebb nemzetközi környezetben, amelynek a veszélyei beláthatatlanok. (Béndek)

Mégis, árulkodó az eredmény (már az eddigi is), hiszen Magyarországon a politikai apátia már akkora, hogy a teljes népesség egy százaléka szavazna inkább egy viccpártra, mint bármelyik másik tömörülésre!

A mai magyar nagy-nemzeti érzés abban mutatkozik meg, hogy ki mekkora kokárdát ragaszt a mellére, hogy a piros vagy a zöld szín van-e alul... s ekként nyer értelmet a valóságnak – az már csak ráadás, hogy hány farokkal bírják a bizalmat a politikusaink!

---------------------------------------

Vicces felvezetés (idézve osztom):

Március 15-re, mivel a Múzeumkertbe nem mehetnek, a Fidesz, pontosabban a hozzá köthető Faszkivanveletek Rt. kibérelte a Dózsa György utat, felvonulás céljából.

bolondok.hajója

Kiszivárgott értesülések szerint a program a következő lesz:

Elöl jön a NAV a frissen beszerzett légpárnás hajójával. Asszisztál: Széles Gábor, antigravitációs szakember.

Mögötte Matolcsy magánhadserege.

Utánuk, szorosan tartva a vonalat, Kövér László díszhuszárai.

Mögöttük Orbán Viktor a fehérvári huszárokkal. Nyergelj, fordulj!

A menetet Semjén Zsolt zárja lovon, gyászhuszárokkal, két díszkoporsóval.

A tömeget a CÖF képviseli, GPS-szel.

A munkásosztállyal egybeforrott forradalmi parasztság jobbról integet.

 

A program támogatásáról a Nemzeti Földalap gondoskodik. Talpalatnyi! Mint Csoszogi bácsinál.

Mama meanwhile a moziban vagy a konyhában, ahol a helye.

Sej, szellők! Forrás: osztom.

 

köpönyeget váltva

 

...tisztel és el nem hagy a hószínű

ruhájú, ritka Hit s a Remény se, bár

a gazdagok házának olykor,

váltva köpenyt, dühösen búcsút mondsz -

 

...de rontó vihar támad

és felibe szakított újra,

esetlen csonkjaim most megint

az égbe szúrva:

bolond játéka, én, egy önkényes,

nagy úrnak!

gyarló testem hibáit méltatlan tél hidege fújja...”

 

...az alja nép, az esküszegő lotyó

azonban elfut és a barátok is,

ha seprejére jut borunk, mert

álnokok osztani balszerencsénk... (szőke)

 

2016. 02. 10.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 116
Tegnapi: 74
Heti: 116
Havi: 4 416
Össz.: 373 527

Látogatottság növelés
Oldal: Március 15 - előzetes
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »