Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán igazsága...

...és ez az észlelő tudatától is függ (hogy ki- mit nevez igazságnak), hogy pesszimistán vagy optimistán látja a dolgokat maga előtt, ahogy a szükségszerűségét is, a továbbvezető utat érzékelve. Orbán nem “kezel”, hanem gerjeszt- leginkább félelmet... Európa nem magyar, a magyar tartozik Európához, amit népével tesz Orbán- ott ugyanazt nem teheti, mert felforgató lesz (ezt látjuk már négy éve). A megszorításokat ott reformoknak nehéz eladni... következésképpen érzésvilágát általánosítani nem tudja, “igazságától” tartanak- amikor-is nagy célokat lát maga előtt. Dilemma, hogy bizakodó vagy bánatos legyen az “elitklub”! - már bocs’, de Orbán, hogy lehetne utóda vagy jelképe a népvándorlás századaiban idevetődött barna lovasoknak (dakota-lóval, mikor az is megdöglött?) (?) Hetykéknek talán... (bár csak reményleni tudom időben addig vissza mégsem megy) - akkor Horthynak reinkarnációja volna (leszállhatna a “magas”- lóról)? Ezért járna az elismerés?
De itt nemcsak az indulat győzetett le...

…kirekedt akit ’rekesztett az elit-
Kőr- ülött e sterilizált csönd…
Kétkedésre más-szavakkal derít,
amúgy meg izgága-formát kívülről
egy-színére sápadt illendő-perceire lazít:
„hogy egy biztosnak-vélt részünk leporlik” itt.--(szőke)

“Azt hiszem Orbán elhitte, hogy elnöksége alatt európai formátumú politikussá nőhet - írja befejezésül Gyurcsány. "Ha volt ilyen álma, akkor az széjjelfoszlott. Vége lett annak is, meg az elnökségünknek is..." (írta még 2010 februárjában Gyurcsány)
...és milyen- mélyen lett igaza...
Ugyebár vannak emberek- akik jót vagy rosszat tesznek, és vannak akik sem jót, sem rosszat nem tesznek, mert kört vonnak maguk köré, ami e körön kívül esik egyszersmind értelmükön is (reális viszonyból eredő ésszerű magatartás)! A “kezdetleges”-ember nagy megkülönböztetése ez... leginkább arra jó ez, hogy lesz ideje a holnapokban is gondolkodni, kicsinyt majd lázít délen és északon indifferens-ingerével, mi- szükséglete és az e szükséglet kielégítését célzó tevékenysége számára- illusztráció gyanánt rá kellően kikristályosodva... hogy felmentették a közös munka alól, hol eltartották - (na ez a mondat kacskaringósra kerekedett) - addig is nálunk, velünk álmodik a nyomor... a kifordított sors barbár szavak kiosztó-igazában ég…
 “Korunk ideálja a találékony Odüsszeusz, aki egyre zseniálisabb trükköket eszel ki környezetének megtévesztésére.”

Járjuk táncunk, a magyarost…
Kikaptuk a talpalávalót,
hogy fel- sikolt az égbe, míg lábbal döng a hatalom
hol a más bőrén sem tanult közös-sors sebe sajog
eggyé már nem torlódik öröm
legyőzetett ott, most-béklyóival van
            a mindig Ő, vele a gond
az úri kivagyiságból szerzett új-régi poszton —(szőke)

U.i.”A magyar kormány feledte anno és most sem másként, hogy "Az alkotmány nemcsak egy újabb törvény, annak nemcsak az egyetemes értékeket kell tükröznie, hanem egy széles, nem pártos konszenzust is arról, miként kell felépülnie egy ország kormányzatának" - mondta Quanrud”
“Minden egyéb csak szentesíthető eszköz. Túlélés: a létezés életcélja”!


2014. 06.12.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán igazsága...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »