Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Vánszori” helyzetek…

 

„Mesterházy Attila MSZP-elnök Lipcsébe látogatott, ahol azt hangoztatta: a magyar kormány nem demokratikus, Magyarország pedig már csak papíron demokrácia. A politikus a Haladó Szövetség (Progressive Alliance – PA) nevű új nemzetközi baloldali ernyőszervezet alakuló kongresszusán vett részt. Közben kiderült, hogy egyértelműen Mesterházy Attila mellett teszik le a voksukat Bajnai Gordonnal szemben az egyesülésre készülő baloldali szakszervezeti konföderációk.”

Hadd jegyezzem meg, hogy nem szoktam megállni az ellentmondások tudomásulvételénél… arra ösztönöz, hogy mélyebbre ássak, hogy kialakíthassak egy olyan felfogást, amelyben megoldásra találhatok a tényezők láttán. Megpróbálok okszerű kölcsönös összefüggéseket találni, mert felül kell vizsgálnom az eddigi felfogásomat az illetőről. Ebben az- az előfeltevés vezérel, hogy megfelelőségében az „új”- felfogás, ha a feszültségeket nem is, de a nyilvánvaló ellentmondásokat kiküszöböli!

Szóval mindent lehet és szabad is, ha a nép érdekében teszi a „valaki”… de az öncél itt is „kilóg”. De vajon levon-e valamit értékéből? Nem, de nem is ad hozzá sokat, mind azt - hogy a külföldi segítség kell, szükséges – e nélkül nem megy. Diktatúra idehaza nem újság: a 2/3 okán már tudott volt – bár örülök neki, hogy nyiladozik az értelme, mert az elejétől eddig vak volt! Ja! – hogy már van tétje? Ambícióvezérelt benső összefüggése kirí, ha értőn olvassuk – előszörre tán bujkáló, rejtettnek ható, de már egyre jobban kibontakozó vágya: a kormányfői-szék! Van is mi erre predesztinálja, hiszen a kutatási területe:  Az EU regionális és támogatási politikája volt. 1999. január 12-én summa cum laude minősítéssel tette le a doktori szigorlatot a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetemen.

Akkor aztán a Kánaán itt jő, lesz tőke és spirál is felfelé! És Bajnai kézfogással nyugtázva lemondott saját ambícióiról? Hurrá!

Megtudtam valamit, amit eddig még csak nem is sejtettem: „MSZP-aktivista vagy (mondták rólam is, mikor a helyesírásról volt szó)! Azokat képezték ki úgy, hogy ha kifogynak az érvekből, a helyesírást vegyék elő!” – és ezzel elintézett a dolog.

Cáfolatom: Nem, nem vagyok MSZP-aktivista. Még tag sem. Nem is leszek. Ahogy nem vagyok, és nem leszek izlandi cetvadász, tibeti gomcsen, maláji tigris vagy magyar miniszterelnök sem. De azért érdemes volt hallani – legalább megtudtam, hogy aki helyesen ír, az minimum kommunista… a mostani magyar Országgyűlés tagjai közül öt honatyának és egy honanyának nincsen még középiskolai érettségije sem. És – igen, kitalálták – egyikük sem baloldali. "Név szerint Balla Gergő (Jobbik), Balogh József (Fidesz), Wittner Mária (Fidesz), Hirt Ferenc (Fidesz), Zagyva György (Jobbik) és Pócs János (Fidesz) nélkülözik azt a papírt, amely pedig manapság még ahhoz is szükséges, hogy az embert egy gyorsbüfébe felvegyék pultosnak." Mondjuk, a magyar törvények nem kötik végzettséghez a képviselőjelöltséget. Ha úgy veszem, a sóbálványt is meg lehet választani főispánnak, Bálám szamarát is ki lehet nevezni alkirálynak, legfeljebb sok haszna nem lesz abban a hivatalban. Schmitt urat is kinevezték elsőszámú méltóságnak, mert aláírni tudott! Minek ide az iskola? Maradjunk tudatlanok, higgyünk összeesküvés-elméletekben, rontásban, babonában, repülő csészealjakban, költségvetési vita idején fogadjuk el, hogy kétszer kettő huszonnyolc, vagy állítsuk, hogy negyvenháromezer forintból egész jól meg lehet élni. Verjük az asszonyt, a kölyköt, de még a vak komondort is… (!)

Erre mondta jó székelyem: „Száz szónak es egy a vége. Aritmika nélkült es jól jól fel tudja számittani. Nem véti el magát”!

Ha tanulunk, írunk, olvasunk, naponta tornásztatjuk az agyunkat, mindenféle gátlásaink lesznek, békésen viselkedünk majd, az asszony nem fog szülni, mert nem verjük, az ufók elkerülik még a házunk táját is és a végén képviselő helyett ilyen izé lesz belőlünk, ilyen értelmiségi, osztán merenghetünk a romkocsmában.

Butának, tanulatlannak, gonosznak lenni jobb, kellemesebb és jövedelmezőbb…(Szele)

 

Így kell késbe dőlni… (!)

…a valódi vihart a kormánypárti sajtó egén a reklámadó terve szabadította el. Kérem, ez egy zseniális ötlet. Az ellenzék száz év alatt nem tudott volna akkora csapás mérni a kormány iránt elkötelezett média összes ágára, mint ez a terv. Hiába, az- az igazán szép, amikor magunkat bombázzuk, magunkat torpedózzuk meg…

…hatalmas össztüzet zúdítottak a tulajdon híveikre, akkora vehemenciával döntögetik a saját oszlopaikat, hogy még tényleg kidőlhet egyik-másik. Úgy ostorozzák magukat, hogy a középkori flagellánsok is megirigyelhetnék tőlük – persze, az más kérdés, mennyire is gondolják komolyan a kormánypárti média és azon belül egyes személyek teljes és tökéletes ellehetetlenítését, de mindenképpen, kellemes nézni ezt a folyamatot. Zseniális lépés volt ez a kormány részéről, az ennen dugájukba dőlés csodás példája, különösen szép így, választási kampány kezdetén, amikor minden sorra, lapra, szóra, skriblerre szükség van – mindkét oldalon. Hogy mi lesz? Á, semmi különös. Nagy, nemzeti sajtócsőd, az lesz.

Ahogy jó székelyem mondja:”Ládd-e be beteg vagy, s mégsem nyegsz!” – és Orbánról mondja: „Éppen bizon nálad nélkül semmi sem es lett vóna belőlle”!

 

...s a tüske mi bennem gennyed
      és- hogy örömmel vetted 
      már tudott,
vész már, hogy vagyok 
...e felismerés egyeztet
időre, térbe már a pillanat tol-
szégyenletre dereng a sokszorozott
sötétség- és a fénnyel-kevert
       pontok, vonalak kanyarulatain a most-- (szőke)


Innen-onnan…

„Mintegy nyolcvan tüntető fogadta Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét Bicskén, a Petőfi Művelődési Központ előtti téren, ahol a pártelnök lakossági fórumot tartott szerda este. A demonstrálók a rasszizmus terjedése és a Jobbik politikája ellen tiltakoztak különböző transzparensekkel. Amikor az ellenzéki politikus megérkezett, az addig csendes tüntetők hangos pfujolásba kezdtek, és különböző rigmusokat skandáltak, mintegy egy órán keresztül.” (MTI)

Jól időzítettek Orbánék: A Hajdú-Bét Rt. egykori károsultjainak információi szerint elkészült az a jogszabálytervezet, amelynek alapján összesen 200 millió forintos vissza nem térítendő, de minimális kárenyhítési támogatáshoz juthatnak azok az élőállat-szállítók, akiknek 20 millió forintnál alacsonyabb összegű a követelésük. A károsultak a tájékoztató alatt táblákat tartottak, amelyeken egyebek között „Nem felejtünk!” és „Bajnai a tolvajok fejedelme” felirat szerepelt. Magukkal hoztak két libát is, hasonló tartalmú táblával a nyakukban…

Bajnai miskolci-üzenete: „Elég a hazugságokból és elég a vezérekből. Megoldásokat akarunk, nem bűnbakokat. Tetteket akarunk, nem nagy szavakat. Jobb életet akarunk, nem pedig újabb hazai gyártású válságokat. Azért jöttem, hogy elmondjam: megváltoztatjuk a politikát, ha törik, ha szakad. Ez a korszak kettészakította a nemzetet, és feldúlta az országot. Kettészakított minket a nemzet dolgában. Ha Orbán Viktor nincsen kormányon, akkor az a jelszó, hogy a haza nem lehet ellenzékben. Ha pedig éppen kormányon van, akkor az a jelszó, hogy aki ellenzékben van, az nem része a hazának. Pedig szerintünk nem az a jó hazafi, aki sokszor és sokat beszél róla, hanem az, aki eredményesen tesz érte. Kettészakított minket ez a politika Európa dolgában is. A rendszerváltozáskor még azt vallottuk: természetes, hogy európaiak vagyunk, hiszen magyarok vagyunk.”

„Kedves barátaim! Mindenki annyit ér, amilyen ember” mondta Bajnai!

Ahogy jó székelyem mondja: „Esze van a magyarnak, s él vélle.”

 

2013.05.27.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 107
Tegnapi: 283
Heti: 761
Havi: 3 625
Össz.: 378 590

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Vánszori" helyzetek...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »