Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbáni kajakból torok-jaj

 

- Forog a föld, az időt termi, s az idő termi a torok-jajt – az idő termi a legyintést, az öröklött bal-reményt a sorsban... (!)

 

Olvasom Orbán nyilatkozatait. Ezerrel mondja a tutit... de érthetetlen a szövege mégis, mert van hol világosan beszél, van hol ellentmond saját magának is. Például: „az ezeréves kitaposott úton kívánunk haladni”, majd- „olyan vezérekre van szükség, akik elhagyják a megszokott utakat. Ha valaki ezt teszi, a médiában másnak veszélyes nacionalistának bélyegzik meg.” Szinte lehetetlen követni. Mégis a gyakorlat beletrafált a közepébe a dolgoknak – bele, mert a véletlen úgy hozta, hogy igaza van és a nagy számok alapján, benne a sok kicsi problémák sora igazolja tetteit – állításai viszont és a módszerei, mégis embertelenül hatnak... miként a megoldást nem hozzák... nem a tudás vitte az úton, sokkal inkább a kapkodás látszik mindenhol, mintha az események utáni tűzoltás lenne fontos – az események meg kizárólag a szerencsére vannak bízva. Rendőrségre (és itt nem az egyest kívánom bántani, emberséges és áldozatos volt munkájuk) összességben viszont, mert parancsot teljesítenek- sokkal inkább a káosz jellemző, a röszkei eset is példázza, ahogy az eseményekbe belemagyarázzák a meg-nem-történteket is!

Sajnálom, de úgy védeni a határt, hogy maga a hatóság sérti meg a szabályokat, és más államhatárt sért meg pl: a vízágyúzással a szerbekét, vagy akár a gáz használattal. A támadás (a külföldi tudósítók szerint is, egy tévedésen alapult... megtévesztettek lettek a menekültek, mert a csiki-csuki csak a gyerekeseknek szólt – pár embernek csupán- és a hangulat már pattanásig feszült a várakozástól, és közben – éppen az igazság képi-megjelenítéséért, a kamerát még nem kellett volna összetörni csontjaikkal együtt) – semmiféle megszervezés, és fegyverkezés nem volt a menekültek részéről, csak mint reakció, spontán rámozdulás a rendőri intézkedésre. Parancs az parancs – a rendőr meg végrehajt. A TEK jelenléte provokatív módon hatott! Persze a szavakat és a tartalmakat úgy fogják hajlítgatni, ahogy is a felmentést a kényszerhelyzet hozza és ahogy már megszokott Orbánéknál, mindig mások hibája folytán volt a szükség - a szükséges- arányos az intézkedés... (!)

Szíjjártó sem áll a vártán (nincs toppon) beleköt már a telefon-póznába is, mert hozza-viszi a hírt: és beszólt a horvátoknak, a hollandoknak és a görögöknek, mint előtte az osztrákoknak, a románoknak is! Okos... és mondja ezerrel, ami csak az orbáni politikát jellemezte mindig: „a képmutatás és a kettős beszéd korszakát le kell zárni.” Ideje volna (teszem hozzá), mert csakis ez volt és hozzá a pávatánc a gyakorlat a magyar kormány munkájában mindezidáig. Lám most, hogy már megrepedtek hazugság-pillérei, egyből okosodtak és mégis- megint másokra kenik a szart (erről a rossz szokásról is le kéne mondani)!

Hozzátette: „Horvátország szeretne a schengeni övezethez csatlakozni, de erre nyilvánvalóan alkalmatlan, sok felkészülésre van még szüksége, és sok évbe telik, mire alkalmassá válik erre.” - és máris minősít! Már a Hollandokat is kioktatja, mert nékik is meg lett a véleményük a látottakról és a magyar módszerről – ilyetén: hogy „a falépítés és az erőszak “szörnyű képei” láttán kijelentette, hogy ez nem olyan módszer, amellyel Európában a menekültproblémát közösen meg lehet oldani.” - és igaza van, mert itt a lényeg a közös munka lenne – Orbán és csapata, itt is magánháborút folytat, különcködve a dicsőségre hajtanak, miként az egész keresztényi Európát ők védik meg a muszlim bevándorlástól!

Szijjártó kijelentette: “holland kollégám figyelmébe ajánlanék egy ismert magyar közmondást: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten”! - hogy ezzel mit akart mondani nem is értem, a holland kollégának szólt, vagy a bevándorlókra értette a közmondás tartalmát, nem tudtam eldönteni – ugyanis mi fogadjuk őket és nem fordítva, adni nekünk kellene elébb is (mert rászorultak, mert menekültek, mert az életükért futnak) - és ebből az istent is kihagyva, pusztán emberségből szemlélve és elgondolkodva egy közös megoldásban... de már a szokás az szokás marad, így a fordítva lovaglás az adott csak... adtunk szögesdrótot- falakat, az ételt állatokként osztottuk az „állatnak”! Erre a fogadjisten is másként már... Nincs híd, de Orbánék akkor is átmennek rajta - adnak és kapnak és csodálkoznak, mert senki nem érti őket, hogy mit akarnak (a saját fejükben is káoszt teremtve ezzel) Ausztriába utaztatják a menekülteket – mondták és megtévesztették őket, mert Bicskén leszállították az utasokat, és rá- itt lenne a fogadjisten, vagy – mert ezt kapták - az adjonisten – ki tudja? – (és az azt követő szavak jaj!), ám- mégis, mikor már az események sodrából is kilépve, másokra rázúdították a bajt – jött az adjonisten? - miként fogadva az istennek tudva? Méltatva is lett az osztrák kancellár részéről! Ó! - azt nagy sértődéssel vettük, mert a legsötétebb korszakot idézte a történelmünkben e tett!- miként idézte a kancellár is! Egyszóval, hagyjuk már az Istent...

-Vihar még mindig vad zenebona

ugyanolyan türelmetlen kalandok -

Hát ezt se sikerül megfejtenem?

A horvátok sem tettek mást (hozzáteszem ijedtükben), mint mi tettük Ausztriával, amikor is rájuk engedtük a tömeget, ők nem ágáltak, és még megszervezték a kocsi-konvojt is, hogy átszállítsák a menekülteket, de ők is besokalltak és kitették a megtelt táblát. Ennyi az egész. Mert, ha nem egységes Európába a tett, ha nincs közös gondolkodás, akkor káosz van és zavar, amiben egyeseknek lehet halászni, másoknak meg nem! Pénz, pénz és pénz- ez motiválja Orbánt, más semmi. A keresztényi máz itt csak álca, mint a nép háta, ami mögé bújik és ez látszik állandósulni! A kerítés sem mást takar, minthogy erejüket megfeszítve dolgoznak és védik a határt vele – ami nem akadálya az áthatolásnak... de jól mutat a káoszban – mintha áldozatként mutatná fel magát egy-erős Orbánunk.

A neo-k meg az ultrák vonuljanak be katonának és csak aztán védjék a hazát (ne várják Áder parancsát hozzá), a kötelesség nem arról szól, hogy hordaként kell levédeni az országot, mert ezzel mivel lenne különb a védő a támadótól (ha egyáltalán ez támadás) – látva a gyerekeket, csecsemőket és az asszonyokat, a fiatalokat – és persze az erejük-teljében lévő férfiakat is... menekülnek – ehhez az ottani, az Asszad-politikát kellene érteni, hogy a miértre kaphassunk választ. Orbán! - a vallást ebből ki kellene hagyni, még ha úgy is lenne, egy az Isten – és a szeretet, a mások elfogadása a hit... emberségre kellene motiváljon!

 

nyugodj

 

...hogy állnék már félre?

Miért tenném

ha fél-tudattal épp te

vagy süket?

...nyugodt légy

nyugodj le

a ki-be rekesztettség sűrűjében

...mert harcolni

folyton ölre menni

mindig nem lehet – (szőke)

 

2015. 09. 18.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 278
Heti: 1 088
Havi: 4 233
Össz.: 373 344

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni kajakból torok-jaj
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »