Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Szekeres...

 

Nem látsz Te semmit, a katasztrófák már nem a felszínen zajlanak – itt csak a süketek tánca van... arctalan minden csoport- nálatok is, vagy befelé nőtt az arc (ezért hord álarcot), kik vakok még formára, színre! Ezek vagytok s ezért is- agyatlanok...

 

„Magyarország jövőjét eljátsszák, múltját meghamisítják. Soha nagyobb szükség nem volt erős szocialista pártra. A választók 2010-ben kormányzati politikánk hibáit, 2014-ben ellenzéki politizálásunk elégtelenségét utasították el. Nem folytathatjuk úgy, mint eddig”

Mondá Szekeres.

A szocialistákkal kezdődött a mese, majd mese lett Orbánnál is, amolyan direkt mese – mára már mindenki csak másfele vonzódik, az egészséges ész ellenkezik e jelennel, mert hazug és hamis, indulatok vannak, és- mint tudjuk az indulatok ösztönzésére csak a viszálykodás ad valamiféle magyarázatot a létezésre, gyűlölködéssel, haraggal. A nyomor egyre nagyobb, a megoldásra való hajlam meg vele arányosan egyre kisebb. Az MSZP-nél is. Dumával jóllakni nem lehet!

 

„Köszönjük Gyurcsány Ferenc tanácsait, de nem kérünk belőlük.”

Ajánlásra a gúny nem megoldás, elmehetnek a büdösbe, mert az MSZP mára már kellően lealjasodott. Baloldali vagyok, világ életemben nem is voltam más, de az utálat már mindent visz... nem tudok szimpatizálni ezzel a párttal – Gyurcsánnyal inkább, mert nincs más és legalább szívhez is tud szólni, s ilyetén hatni ránk.

Kedves MSZP, azt sem tudjátok már, a sok baki és hallgatás után, hogy mi a jó és mi a rossz közötti különbség. Lásd Tóbiás ügyét, Simonét akár, s ha megkaparjuk a felületet, a tisztesség talaján nagyon kevés tag áll meg, persze kivételek mindig vannak...

Csak egy emberen akarnak leverni mindent? - és ez csak Gyurcsány lehet? Miért nem Orbánt pécézitek ki magatoknak, talán mert gyávák vagytok, talán- mert az előbbinek nincs hatalma és így „gyenge”, az utóbbi pedig hatalomban van és ettől erős, szóval mindig a gyengébb irányba ütnek!

 

Nem fogadják el, hogy jelenleg „az elnyomottak alkalmazkodnak a helyzetükhöz, elfogadják az alárendeltséget, és örülnek a „kegyelemkenyérnek”, sőt azt az „urak” kedvességének és jó lelkének tulajdonítják”.

És? - legalább valami van, nálatok meg semmi... mellé-beszéd és ígérgetés, ami szükségképp mindig volt – és mindig volt aki megtévesztéssel cselekszik... szándékával fog ígérni, hogy eláll mindenre kiterjedő jogától, s egyáltalán mindenki csak azért állja majd ígéretét, mert fél a nagyobb bajtól. Szívből utálom a megtévesztéseket! Balgasággal engem meg nem győznek. Szátok van pénzetek nincs... hatalomban még kevesebb lenne. Ígérni mindenki tud, az betartva a választásig csak!

 

...”a Fidesszel és a kormánnyal nincs együttműködés sehol semmiben. Ez jelenti a parlamentet, az önkormányzatokat, az országos delegáción alapuló szervezeteket. Az orbáni rendszer nem legitim!”

Ez a kijelentés meg hülyeség, azaz 2010-ben volt valós az alkotmány elfogadásáig. Mára már legitim és épp az MSZP gyávaságának köszönhetően, hogy puha-pöcsűek vezették a pártot, amikor tehettek volna, ezzel elvesztettek minden jogot arra, hogy minősítsék a jelenlegi hatalmat! Megint egy fölösleges ígérvény, amit soha be nem fognak tartani, mert nem is tudják betartani! Ekkora hülyeséget hallani, hogy a kormányhatalom ellensége akarnak lenni és mindent ész ellen cselekedni, ritkán lehet. Tényleg nem tudjátok mit akartok! Mert bárkinek kezében van a hatalom (a legfőbb), akár egy embernek, akár kevésnek, akár végül valamennyinek a kezében, bizonyos, hogy megilleti a jog, hogy azt parancsolja, ami neki tetszik! Nálatok sem volt és nem is lenne másként, és nem egyszer (de többször) voltatok már hatalmon... soha semmit nem oldottatok meg tetszésünkre.

A rész meg nem az egész, pláne, ha nem is illik bele- a hatalom annak való, aki az orránál is tovább lát! Az- azok nem ti vagytok!

 

...”a DK és az Együtt–PM által kierőszakolt „koordinált” indulás zűrzavarát tetézve főleg Budapesten okozhat bajokat – vetíti előre az MSZP alapító, aki szerint a szocialisták azzal tisztában vannak, hogy pártjuk hegemóniája véget ért, de elutasítják méltánytalan háttérbe szorítását. Senki nem erőszakolt semmit, aki erőszakolt az az MSZP volt, mismásolásokkal halasztgatták az összefogást, mert azt hitték erősek és nagyok, de valójában csak uralkodni akartak a többi párt felett. Szóval elmentek a picsába, de gyorsan...

Bizony véget ért a hegemónia az MSZP-nél, kitűnik már minden szavukból, hogy leszerepeltek, s egyáltalán nem méltánytalan a háttér, mert maguknak tették azzá, a huzavonával. És mert lehetetlen, hogy mások, más valakinek a joga alatt álljon – ezért volt felajánlott az együttműködés, ahol mind egyenlők, senki nem alattvalója a másiknak, de éppen ezt nem fogadta el az MSZP. Tehát nem volt kierőszakolt, csak egy valós alternatíva a helyzetre. Az indulás zűrzavarát a fentiek okán épp az MSZP okozta!

Szégyen, hogy ilyen ocsmányak lettek a szocialisták (s még mindig tisztelet a kivételnek), vagyis be kell látniuk az együttműködés olyan jogát, vagyis azt a képességet, hogy szabadon okoskodjék és bármiről ítélkezzék, senki nem ruházhatja át másra, s erre nem is kényszeríthető!

Szekeres jobb lett volna ha hallgatott volna! - közös hibájuk, hogy szándékaikat késve vagy egyáltalán nem közlik másokkal, s mint látszik is primadonnát játssz kényeskedőn, ilyetén épp ők a legerőszakosabbak. Megtagadni a szabadságot nemcsak orbáni módra lehet, de szocialista módra is, mert a lényeget nem tartja szem előtt és az az egyenlőség, ahogy azt mondja, amit gondol, s viszont- ezért lettek a „mérsékelt” pártok (Együtt és a DK), amelyik mindenkinek megadja ezt a szabadságot! Nézzetek már tükörbe az istenért! Ha rajtatok múlna veszendőbe menne a jó-erkölcs is, mert a tekintélyt és a jogot így bitorolni nem lehet, ékes példa az MSZP és némely tagjának eddigi viselkedése, nincs méltányosság, nincs jámborság és a szeretet szót meg sem kívánjátok hallani. Cselekvésre szorítkozhatnának inkább, nem kérkedésre – hol a meghirdetett kultúra? Együtt és mégis széjjel és mindig, mert az önzés csak sajátotok, nektek is csak a hízelkedők kellenek? A másképp gondolkodókat ti is az ítélőszék elé vinnétek? Romlottak vagytok, de nagyon azzá lettetek- nálatok ritka jószág a becsületesség? Tiporni csak, akkor a nép, hogy bízzon bennetek? Mennyivel vagytok különbek a hatalmat gyakorlóknál? - talán még rosszabbak is!

 

 

Valami igen, valami nem...

kedvre kiadható,

hol nem lelhetem

a valót, mert elfed helytelen

a jog... rendre kinek- kire meg

szeszéllyel

a benne-vesző értelem...

Üresség-zavaros- anyaga a csönddel

simogat naponta százszor-

míg magamat szégyenkezem

étkévé (a) sok jó-étvágyú kukacnak

szándékom ellenére

és még mennyiszer?--(szőke)

 

 

2014. 09. 03.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 100
Tegnapi: 74
Heti: 100
Havi: 4 400
Össz.: 373 511

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Szekeres...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »