Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Axiómám…

 

 

 

Mint észrevétlenült”!

 

 

 

Látjátok - látjátok kedves Fideszesek… magatok bizonyítjátok be, immár napi szinten, hogy nem értetek semmihez! Bizalom nincs felétek sem itthon (csak híveitekben), sem külföldön. Már ott tartotok, hogy rendszerességgel a kis bajokból is nagyot csináltok. Erőlködtök, de nem megy. Mikor látjátok be, hogy kormányzásból elégtelen, le kell mondanotok, mert ha maradtok ez az ország lábra már nem áll!

 

 

 

 Matolcsyt is le kell váltanotok az MNB éléről, mert nincs - feléje sincs bizalom… itt sincs (az országban) – bár nem kell aggódnunk (mondotta Ő), hiszen tőle tudhatjuk azt is, hogy jobb idők jönnek, „mert jól halad az ország megújítása. Jönnek a jobb idők („jó-lét” helyett a „jól-lét”!), mert jöhetnek: túléltük a Magyarország elleni elsöprő erejű, de végül kudarcba fulladt nagy támadást”, és nem mellesleg megőriztük "a politikai stabilitást, így esélyünk nyílt a 2013-as év megnyerésére”.  Jaj, meg juj! Most ugyan építgeti birodalmát, kialakítja a bizalmi köröket, hol egy ideig még „világíthat” az „értelem-fénye”… mert „gondolkodó” ember, pályáztat (un- ortodoxvéleményezéseket kér) is súlyos pénzekért vagy lehetne valamiféle „barátok siratója” talán? De beteg! Szenvedését fel kellene oldani már…

 

A gazdaság befuccsolt, munkahelyek nincsenek – hónapról-hónapra csökkenő a tendencia – Varga hallgat… nem vette észre, hogy nem az IMF asztalánál kávézgat? Vagy ennyire hozzászokott a semmittevéshez? Mert ugye ott dolga nem volt – a nesze semmi már megszokott? Munkára Barátom! Ébresztő! Az utolsó pillanatban vagytok…

 

Mesterházynak kell az EU-ban közbejárni értetek, hogy ne vonják meg az uniós pénzeket? Nem szégyellitek? Rezsicsökkentéssel veritek el az időt, meg alkotmánymódosítással ízlelgetve a tavasz mámorát… hogy így bizonyítsátok a változat hatását? Lássátok be, nektek ez nem megy, amit rátok ró feladatként a sors- már attól megrészegülve embertelenné válik a pillanat ott azon nyomban.

 

 

 

Aláírásokat beindította Rogán! Így nyernek megint, mert a sok-sok birka kitölti adatlapjait, amit felhasználnak a választásokra is… amelyekhez adják a külhoniak adatait - még titkolva - hozzácsapatnak és nyernek (2/3-dal megint!)! Így legitimálva lesz a Fidesz, mert eddig illegitim volt, de nem szólt érte senki – csak szemlesütve fejet hajtott. Megtörtént a lehetetlen is, kizárólagos-hatalmuk ténye rajtunk növeli gyötrelmeit… a 2/3-dal kiépített diktatúrában élvezzük gondolataik „emelkedő”- íveit, viseljük is… köszönjük is szépen az ellenzéknek, mert kizárólag miattuk tehette ezeket Orbán!

 

Hazugság megy mindenhol, adatokat meghamisítják, becsapják a külföldi tőkét is… (lehet, ez nem jár olyan sikerrel, mint várták)! A világ bizalma megrendült… Orbán csak a saját hülyeségének köszönheti, hogy egyes helyeken a háta mögött már összenevetnek (egy-más- között kigúnyolják – aminek az egész ország látja kárát), mert ragaszkodik a direkt-bukáshoz Matolcsy segítséggel. Itthon mégis hívei áldják és magasztalják, ahogy kettősbeszédekkel pávatáncol (ezekhez csatlakozott a „Jobbik” is) – nincs erkölcsi magatartás, nincs jóizlés. Minden szép, minden jó mondja, miközben négymillió szegény van országában. No - ezt csinálta „ügyesen” elbénázott lehetőségeiben – alantas dolgaival! Csak arra lennék kíváncsi, mi az még mi itt hihető? Keserű és reménytelen a jelen, ilyetén a jövő is? Félelem van, de már megszokott (pedig azt hittem eddig, hogy lehetetlen), undor van s mégis a gonosz rajtunk élvezkedik, élvezi pillanatait?  Ha bukik Orbán (a világban), mi vele bukunk (mert a hatalmat át nem adja)… és nem tudunk kimászni gödréből, mit megásott a Fidesz és KDNP testvériség nekünk!

 

 

 

Bánó műsorát nézve, megállapítottam, hogy elgyávult véleményekkel van már dolgom… csínján a bírálatokkal és olyan: sosem lehet tudni volt!

 

„Gazsi” okán szólnék… kimondta azt, ami alapból igazság (mások még gyáván ízlelgetik a szót), ha- az előre borítékolt Fidesz-győzelemhez „fülke-X-el” válaszolunk, akkor legitimizáltuk Orbánékat – igen (!) - azt a kormányt (hatalmat), ami a 2010-es választási győzelem pillanatában is illegitim volt (most is, tudták ők is! – ezért alkották meg az új-alkotmányukat ripsz-ropsz… olyan is lett, mint látjuk – ahhoz viszont elég, hogy a régire nem hivatkozhatunk, még az AB sem)! Mert a nyitva-tartással és a buszoztatásokkal már akkor is csalás volt! A többi: 2/3, a kizárólagos-hatalomra- törés csak következménye mindezeknek… ezeknek tudható be a diktatúra (vagy hívják aminek akarják, de nem demokrácia!).

 

Tehát! Én nem megyek választani – nálam ez lelkiismereti kérdés: csaláshoz nem asszisztálok! A három-év alatt felhalmozott sok galádságot sem nem nyelem be.

 

 Nem is legitimizálhatok egy olyan hatalmat, aki: 1. csalt (a csalás ténye már 2010-ben tudott volt). 2. kizárólagos hatalomra törekvés tényében gyakorlatával azt meg is valósította. 3. 2/3 megalakításával, bármily furcsa létrehozta a diktatúrát (bármit megtehet!)! 3. önkényes parlamenti "demokráciát" valósított meg. 4. lerombolta a gazdaságot. 5. és újfent csalásra készül!

 

 A bojkott szó már kevés, de ezt teszem (persze a valósága csak annyi, hogy nem megyek választani!) Az idő igazolni fog, de nem a gyávaságot, hanem a tények igazságát!

 

 

Az ellenzék valóban bio-díszlet… télen melegben, nyáron kondicionálva jó-helyen, jó-pénzért a semmittevésnek adták magukat immár három éve! „Fosként” asszisztáltak a hatalomnak – tették ezt úgy, hogy még tudták is: bármit csinálnak, a hatalmi akaratot megváltoztatni nem tudják! Nem tanultak a Fidesztől, nem bojkottálják a parlamenti üléseket (mint azt tette a Fidesz!) – és a nép nyelvén sem tudnak… érthetőek szakmailag, de a lelkület, a hév az egyéniség veszett – erre szoktam azt mondani, hogy csak szalonkodnak! Változhatnak a szempontok, mégis időtlen törvényei vannak az igazságnak… lehetnek divatok, adódhatnak félreértések, az Igazság és a Bátorság (így egyben) bizton kiállja a próbát (!) – esetleg még példa erejével is hat. Megvan rá az igény – a közvélemény is sürgeti gyakorlóit, hogy arcát mutassa meg és ne álarcait!

 

 „Gazsi” is csak ennek adózott – megfogalmazott valamit abból a korábbi kavargó érzésből, mely érzés bátortalanságunkból adódott, hogy a megsejtett és már bizonyosan észlelt társadalmi bajok orvoslását hol is kezdjük… „Mert növeli, ki elfödi a bajt”! 

 

 Kimondatlanul is éreztük, érezzük - ezért mondta, hogy oldozza ezzel kételyeink csomóját! Nem parancsot mondott ki, csak felvetés egy véleményben, de minek magyarázni – hiszen összetorlódott keserűséggel… bár a latolgatás kínzó érzése még bennünk van!

 

Nehogy véletlenül akkor ébredjünk, mikor már késő! Gazsinál a gondolatiság és a tárgyilagosság, érzelem és a politikum jól körülhatároltak, ezért is jó szónok – ezért is hat oly erővel gondolati-tisztázottságával érzelmi gazdagságában… a nép akarata felől, az igazság oldaláról!

 

Bocs’ a helyenkénti ismétlésekért! Ha kegyetlen jóslatnak tűnnek a szavak, az nem a véletlen műve!

 

 

 

(részlet)

 

 

 

„Lassú, okos vagyok én is e lassú, okos ragyogásban,

 

 

 

féltelek én is a tél hidegétől, tüzifa gondja

 

 

 

téli ruhák vak gondja növekszik, apad szemeidben…” (Radnóti)

 

 

 

 

 

 

 

2013. március 21.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 74
Heti: 18
Havi: 4 318
Össz.: 373 429

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Axiómám...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »