Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Orbán színháza!

 

 

Végre kezdenének észre térni az emberek – a fiatalok is (mert rájöttek a kikényszerítés békésebb megoldásaira!) – és kiírják, hogy a bér nem bér, a „gazda dugja fel magának”, nem kell a kegyelemkenyér, de a jó fizetésért Ausztriába mentünk! Na végre! - mondhatnánk. Erre itt egy cikk, hogy kellenének a bevándorlók, mert ők félpénzen is szívesen dolgoznának, és ők lennének azok, akik megmentenék a magyar gazdaságot...

És a cikkíró folytatja:

Az egésszel egyetlen probléma van. Ezek a migránsok nem szeretnének Magyarországon maradni. Tranzitország vagyunk, itt lépnek be az Európai Unió területére, de továbbmennek fejlettebb, gazdagabb, bevándorló-barátabb országokba, mint Németország. Ha valahogy el tudnánk érni, hogy inkább nálunk maradjanak, az sokat segítene a magyar gazdaságnak.”

Így biztos nem lesz Magyarországon a többségnek soha európai bére! De tudja ezt a migráns is, ezért, ahogy lehet tovább áll!

A gazdagnak ugyan jól jönne a fele-pénzen is munkát vállalók sokasága, hogy még gazdagabb legyen, de ez nem mindig jön be és egyre jobban nem jön be...

 

Hát! Nem értem... és sok mindent nem értek már az országunkban. Kicsit úgy érzem mindegy is, hogy van e itt kalapja vagy nincsen, de mindenképpen rajtunk porolódik el, ha kritikailag viszonyulunk korunkhoz.

A kormány meg, megint a külföldön élő magyaroktól kapja az elismerést, hogy jól tette, amit tett, kell a szögesdrót, meg a határ-zár! Hajrá! - csak így tovább! Egyszóval, bent a bárány, kint a farkas?

A nagyok mostanság már a tengerpartokon süttetik a hasukat vagy focimeccsen szotyizva múlatják az időt, míg itthon a mezőgazdaságban „színesedik” a közmunkás és a paraszt, és a „szabadságát” éppen ott töltő bérmunkás, üdülésről szó sem lehet (mert a mezőgazdaságban az év minden napján van munka!). Aztán, hogy hazajöttek kipihenve megállapítják, hogy a búzatermés és sikértartalma milyen jó is lett, majd felszelik augusztusban a „szent”-kenyeret- Istennek ezzel ajánlva Mária országát, és minden folydogál tovább a maga medrébe! Így valahogy, ahogy eddig is!

 

1954-ben voltam utoljára „üdülni” (háborús gyerekként, Rákosi „hizlaló” táborába

Balatonmáriafürdőn, a kommunizmusnak mondott szocializmusban... lám- hogy ezt is keverik, kutyulják, mert kommunista az volt ugyebár, többnyire az is csak párttag (mert a tagadás dukál máma), eszmékkel már senki nem ért egyet, mert bűnös volt a rendszer... de... és... hagyhatnánk (!), ám csendben kérdem, most mi van? Kapitalizmus, álmodásóra és a vágy talaján kifekélyesedett üres-gyomorral jajgat egy ország (jó, csak a fele!). Mi lett itt ? - egy új és bűnös világ, ahol- aki nem volt közel a tűzhöz, mára egyre szegényebb, és a tűz „füstjével” (bűzével) mérgezheti magát.

A segítséget kérőkkel meg elbánnak rendesen, szögesdróttal kirekesztődnek, mi meg szögesdróttal lettünk bezárva!?

Mert, ami ésszerű, az valóságos: s ami valóságos, az ésszerű?

Megkonstruált már minden és mindenki gyanús már... van gyűlölet és gyűlölködés, amelyben tetszeleg magának a kicsinyesség! Valahogy, Orbán csak általa jut önérzethez... (?) Merthogy a jobban-tudás hiúsága viseltetik a körülmények iránt. És mert nincs eszme és utálja a filozófiát, valamiféle ultrabölcsességtől áthatva illiberilazmusának így ad képet, ahogy sajátja! Így hát ez a „mű” nem is akar más lenni, mint kísérlet az orbáni-államnak mint magában ésszerűnek felfogására és bemutatására! És mert az- ami van (lett) az ésszerűtlenség maga, lényegében önfejűség csak... ész és erkölcs valósága érzületében- az igazság közelébe sem ér, de jól mutat mint tartalomban, mint- ami se hideg, se meleg csak van, mert megint sikerült Brüsszelt az orránál fogva megvezetnie! Szubjektív módon szól az emberekhez, és „szürkét szürkébe fest” mégis!

Megy a hazugság tovább... s így kever még a szürkének legalább ötven árnyalatot. Amivel elfedi az igazi valót (mert a migráns a kisebb baj csak!).

Orbán és pártja ismét a fellegekben járnak... ahol nem számít a gondolkodás csak a Vezér gondolata!- lám, így lett közös a mozzanat és tudatos az akarat, mert Orbán tudatából az abszolút tekintély igazgat! Meg a Kósa-féle huti-tutu vagy a tuti hutu?

Szóval itt és most ki van kizárva és ki az ki- bezárva, ez a nagy színjáték része lett, mára tetszés-szerinti felfogásban „ad” az egyéniségnek (így-úgy, hogy- ahogy vagyunk másokkal viszonyban), a megkülönböztetés kifelé fordítottja, a meghatározás meg önmagán belül már különbségeiben tételezve!

Ingerel és ingerlékenységében egyik iránya a belső valami... az idetartozó „szervezet” külsősége (különcsége) vonatkozásában az egyensúly (ami nincs), s aminek két-oldala a hatalom totalitásából eredeztethető... NEKÜNK MÁRCSAK A VALLÁS ÉS A JÁMBORSÁG MARAD? - és mellé, a megsegítések (banki, rezsicsökkentés stb.) hazugsága (mint üdvözítő malaszt)!

Ész, felvilágosodás, jog, stb. smafu! Tessék már mondani, itt a kapzsiság már mindenkit hatalmába ejtett? És milyen más érdek is volna itt jelen?

Itt a nagy, ami kicsi és az ésszerű, ami ész nélkül való... ez az orbáni kor belső lényege!

 

Konklúzió: hogy a közvéleményben benne van minden, ami hamis, és ami igaz, de az igazat megtalálni benne a „nagy” ember dolga.

Aki megmondja és végrehajtja, amit a kora akar, az a kor nagy-embere lehetne ugyan másként is, de mert megveti a közvéleményt (és az orbáni-kor belső lényege most ez), azért lehet még sokra (még többre) viszi... különös bölcsesség az orbáni, a „tettek” embere ezért lett, mrt ezzel leplezi azt, ami épp foglalkoztatja az embereket (azaz, hogy ne foglalkozzanak vele, a mutyikkal, a pályázatokkal, a közpénzekkel, a civilek letámadásával, a cigány-szervezetek tolvajlásával, a vagyon-bevallásokkal, Paks II-vel, az orosz kapcsolatokkal stb...) - hamis-képpel „ad” az igazságnak, hogy népét megvédje a sok keselyűtől, viszont kell egy belső ragadozó, aki erősebb a többinél és még kordába is tartja őket! Ez ma Orbán! - aki jelenleg elnyomó módon gyakorolja hatalmát velünk szemben (is)!

Csak mert színház az egész Világ!

 

ennyi a szépség

 

Megállt az idő

velem-

bennem

oly töprengő...

Megfáradt az értelem

nincs más csak közöny

s félelem

és semmi több – (szőke)

 

2015. 06. 25.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 265
Tegnapi: 330
Heti: 1 068
Havi: 4 213
Össz.: 373 324

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán színháza!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »