Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Olyan prezidenciális...

 

Tudod-e Fiam- Orbán, hogy a tekintély olyan, mint a szüzesség? - ha elveszíted, isten sem képes visszaadni! Sorsod immár attól függ, hogy magad jössz-e rá, vagy mástól tudod meg mi a rendeltetésed...

„Ez a helyzet sokszor ad okot méregre, és "az én munkámat is nehezíti", mégis indulatok helyett racionális és cselekvő hozzáállás szükséges, a megoldás pedig hosszabb távon a gazdasági sikeresség lehet - mondta Orbán Viktor.” Szerintem nem is tudod mit beszélsz... hol itt a gazdasági sikeresség (ja csak a lehetősége van meg benne)? - igen- hol csak indulatok vannak és bosszú-vezérelt minden... baj, hogy mindezek is tudás nélkül, pongyolán adnak „valamit” az elképzeléseknek, ami benned sem körvonalazódott- csak a hatalmat látod benne! Előadásaid is arról szólnak, hogy a kihámozni-valót sem adod, nemhogy a valóságot... és nem érted, hogy senki miért nem ért. Már köreidben is felütötte a fejét a gyanakvás, hogy amit tesztek az nem jó - "mindig is gyanúval körüllengett országként" kezelik Magyarországot Európában is, talán jogosan.

„Hiszen napnál világosabb, hogy az orbáni Hatalom a hitet semmiféle kételyt, vagy kérdést el nem tűrő bornírt és tekintélyelvű politikai vakhitté degradálja; miközben a „kommunikációs” erkölcsre azt a feladatot rója ki, hogy eltakarja a kétszínűséget, az eszközöket szentesítő cél érdekelvűségét, a gátlástalan amoralitást, a nepotizmust, a pénz- és hatalomközpontúságot, a maffiaállami praktikákat.”

Korrupt összesimulások okán van csak „valami” jól eladva – de a mögöttes irracionális léttel, már megkérdőjelezitek- még a cselekvésekben (itt-ott) található pozitív szándékot is. Önző szándék vezérelt országunkban, az irracionális hozzáállás miatt a gazdasági modelleket nem lehet "tetszés szerint utaztatni a világban"... még szerencse- mert ugye a „magyar modell”-hez magyar ember kell (szerintem- magad sem érted mit jelent a „magyar modell”)! Szavak, szavak- duma és hámozz ki belőle valamit, ám azt tedd jó-szándékkal. Ez a „parancsolat”?

 

Ezzel összefüggésben kifejted, hogy „a vagyoni különbségeket motiváló erőnek kell tekinteni, és nem mesterséges csökkentésükre kell törekedni, az "irigység kultúráját" pedig a teljesítmény tiszteletének kultúrájává kell átalakítani.”

Ennek a poltikai- erkölcsi tanítása semmi másról nem fog szólni, mint:

„- a hatalmi önkényről – minden szinten, hiszen a modell maga Orbán Viktor;

- a kiválasztott kiváltságosok törvényfelettiségéről;

- a mindennemű emberi-erkölcsi értékrend-nélküliségről;

- a képmutatásra és megalkuvásokra való nevelésről;

- az erőfölényről;

- egy olyan rendszerről, amelyben kriminalizálják a szegénységet, a férfiasságot lóerőben mérik, s amelyben azok, akiknek nincs semmijük, annyit és érnek – vagyis semmit.”

A hülyeség netovábbja! Lopni, csalni, hazudni és azt is azoknak, akik közel állnak hozzád „a tűzhöz”, ez motiválja a hatalomért- hatalmadért rajongókat, no- és hogy mindez következmények nélkül lett lehetőség, - ám már tényként feltárva előttünk és fogadjuk hálával, hogy az erőszakszerv nem rajtunk veri el- mint arra már volt példa... kirakatilag, hogy a bűnt üldözni is szokták Orbániában. De mert a fejétől bűzlik minden, talán nem ártana máshol kutakodni, mint az egyszerű embereknél – civileknél!

A hétköznapi életben a lakosság egy másfajta erkölcsi mércét lát:

„- a hatalomban lévőknek nyugodtan, szemrebbenés és következmények nélkül lehet hazudni;

- a biztos érvényesülés legfontosabb kritériumai a feltétlen politikai lojalitás, a szolgalelkűség, a kétszínűség, a sunyiság;

- kormánypárti képviselő szólítja fel az általa neveletlennek ítélt fiatalembert arra, hogy menjen haza és pofozza fel az apját

- a szexualitás egyfajta rögeszme, minden körülötte forog;

- a kormány álláspontja szerint 47.000 forint közmunkabérből jól meg lehet élni, miközben a KDNP-s Rubovszky György azt nyilatkozza, hogy 750 ezerből egy képviselő sem tud rangja szerint megélni!”

De lám! - az ördögi köreidet túl gyorsan futod, és már nem számolsz az erővel - a centrifugálissal - mely alkalomadtán más pályára repíthet? Vigyázz! Hajód ha zátonyra fut, csak egyféleképpen szabadulhatsz: ha teljesen „kipakolsz”. „Itt az Idő!” - hogy meggyónd bűneidet! Mert, ha körüled elfogyott a visszhang, már hiába ordítozol- megszólalni akkor sem fog!

 

Ó! Jézus, ki fölöttünk most

és értünk- helyettünk

szenvedted a sok bűnt!

Vagy jobb volna, ha hallgatok?

Ha jobbra fel - le meg hiába...

az pártfogón is csak bajt okoz -

győzelemre? - egy percre sem ad

üdvözítő malasztot-

hogy fogadjam, roggyant

és ütött-kopott mivoltomban,

nagy bajomban, ha rád gondolok?

Hír, ami nem hír (?) - kedvemre aszott.

Keserves ügy (!) - de rám tekint

talán Isten, ha zajt csapok?-- (szőke)

 

2014. 11. 07.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Olyan prezidenciális...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »