Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Ódium...

Szinte már félve írom le a sorokat- az emberi értetlenség láttán hiábavaló a fáradozás... mert minden ember valamiféle egyensúlyi állapottal áltatja magát. A többlet, mit információban kapunk elenyész az idővel – vagy hamis elméletet ad. Olyan ez, mint az a tétel- miszerint a mi a világon van s benne történik annak oka van (lehet magyarázni az anyaggal, vagy anyagiakkal- vagy önmagából az emberből – csak a nézőpont más...), ebben együttműködés lenne szükséges, de mert egyik helyen a szakértelem, a másik helyen a populista hozzáállás, a „mű” veszik el – és a megértés hiánya miatt csak „házi-viszonyt” hozhat, kinek- kinek saját berkeiben... de hát mit is várhatok, az alkotmány is átfordul az ellenkezőjére, mára már nem segítség és nem is alap... csak a saját népe ellen gyakorolt uralom és elnyomás igazolására szolgál! Hamis illúziókat táplál, a gazdag és szegény közötti különbségekhez járul hozzá – ez most az igazi, mert benne foglaltatik a gazdagság utáni sóvárgás (ebből adódóan a szabad-rablás) és a létfenntartás munkával való megszerzése is. Éppen a többek egyesüléséből eredő sokféleséget „ölték” meg! Választásunk nem sok maradt... nincs szabad-”játék”, és- vagy ösztönzés, hogy eszünkre és szívünkre hasson!
Medgyessy  hír-TV szereplése... (megjegyzem: jobb volna ha saját munkásságát elemezné!)
Gyurcsány  kártékony a baloldal számára... személye túl van dimenzionálva.
Személye mennyire vonzó és mennyire taszító? Ha sokat szerepel az Orbánék malmára hajtja a vizet! Elmés megállapítás... (?) Hát így vagyunk- ha mindenki, aki a baloldalon van a másikban keresi a bajok okát – franc a hülye lelkükbe. Az elvtárs jó elvtárs... mert csak magába nem lát, de másban már a szálkát is észreveszi. Gratula! Csoda-e, ha nem tudjuk a baloldalon, hogy ki- kivel van? Van egy réteg, akik csak kizárólag a Gyurcsányt követi (nem véletlen)! Ütköztet (megvilágít)- ellentmondásokat tár fel, e-nélkül nincs fejlődés sem... értékes ismerettel keresi az igazságot!
Ravaszdik is vannak- és egyre többen (sajnos már a baloldalon is)... tudják, hogy van mi ellen tiltakozniuk, de nincs miért kétségbeesniük. Ezek az emberek azok, aki csak magukért vannak és tesznek, a nép másodlagos – eszköz a hatalomba kerüléshez! Ennyire nem kellene a népet lenézni- tudjuk, hogy a politika a gazemberség mozgatóereje, a politikus benne, jaj! - a frázis-huszár (az ígérgetések nagy mestere), ezért is az emberek mindig az önámítás és ámítás együgyű áldozatai voltak és lesznek. Sterilnek eladott politikusi „igazságok” (Rogán, Kósa szószátyárkodásai) - mindig közömbösek – a megismerés folyamatával nem foglalkozik... ha erre rávilágít valaki (mint Gyurcsány is) máris megbélyegzik – lám a gyakorlat problémája. De Gyurcsány (lehet, hogy sajátos logikával) - felvállalja az ütközést, feltárja a mai magyar valóság hamis létezőit... ezért kár bántani (a régiért sem kellene, mert naiv volt és őszinte, és- mert a „királyi-többest" használta az öszödi értékelésnél)). Orbánék most már mindenki számára láttatják (bár nem akarják), hogy nem megy semmi, mert a nem-tudás, hol az ok és okozat merev ellentétben állanak egymással... szemléletmódjuk bármily tágas, előbb-utóbb korlátba ütközik, ott egyoldalúság van, és korlátoltság- amivel megoldhatatlan ellentmondásokba tévedt... mert az egyes dolgoktól feledi összefüggésüket, mert a sok fától nem látják az erdőt. Maradiságukban játsszák szerepüket megtévesztő formákban. Csak egy lényegest feledtek, hogy ez már a XXI. század! Nem most kellene feltalálni és feltálalni azt, ami már 2000 évvel ezelőtt is nyilvánvaló volt (rabszolgatartás, idealizmus- középkori nyomor, vallás és üldözés mizériái). Erény eltünt (tankönyvben talán) - demokrácia megfogalmazása már lehetetlen- becsvágy ural mindent...
Választásról... és Baja.
 ”Arra nincs egyelőre látható, vagy hallható bizonyíték, hogy láncszavazás történt, illetve csoportosan szállították voksolni az embereket - azt mondják: lesznek bizonyítékok - azt azonban láthattuk, hogyan is képzeli el a kormányzó erő a kampányokat.”
Sikít az ellenzék! Bezzeg 2010-ben hallgatott és most szembesülhetnek bárgyúságukkal, hogy akkor elkussoltak – a Fidesz meg felbátorodva azóta is visszaél a helyzettel. Sajnos az is látszik, hogy az ellenzék továbbra is tehetetlenkedik. Schiffer csinálja jól, rábízza a döntést a bíróságra- és ha van jogrend, lesz ítélet is. Ha nem- utána jöhetnek az Európai bíróságok! Még akkor is, ha ez a saját ügyünk! 2010-ben az MSZP minden lehetőséget elszalasztott a megoldás irányát fel sem ismerte.... pedig a magas labda megvolt (több lehetőség is adott volt). Most már sikítozhatnak. Megkésett.
Az egymás sározása sem a malmukra hajtja a vizet – saját feleikkel nem egyeznek, csak a sajt kell- a nagyobb szelet! No- ez a szégyen! Mesterházy jobb, ha tudja, akkor sem lesz miniszterelnök, ha aranyba önteti magát... leszerepelt mindenhol (sajnos a frakció is) – tesze-tosza munkájuk eredménye itt már kézzelfogható, mint látjuk is! (Most "dolgoznak" teljes gőzzel, de nem a lényeg ragadják meg s kiagyalnak mindenféle bolondságot...akadékoskodókká váltak, mellyel hiteltelen lett az MSZP és vezetőik is - éppen általuk és miattuk nem jut kifejezésre a nemzet hangja, saját külön érdekeiket követik ők is, de hol a nép benne?)
Igazság a választási ügyben az, hogy csalás lesz, mint volt is mindig – ez ellen csak egy megoldás létezik: bojkott! Igen! - bojkottálni kell a választást, mert a Fidesz nyer így is- úgy is... ez ellen tenni nem lehet! - azaz csak bojkottal lehetne. Ott a népakarat, amit az EU-nak figyelembe kell vennie. Egyetlen dolog, ahol nem hivatkozhat Orbán a szuverenitásra. Én nem igazolom tovább a Fidesz uralmát, de egymagamban még nem nevezhető e cselekmény bojkottnak (csak távolmaradásom a választásról - ami – amit előszeretettel használnak, hogy  a Fidesz malmára hajtom a vizet!), ehhez azért egy picivel több kell. Párt, aki felvállalja a „levezetést”!

Se füle, se farka, így bírok a tartalommal...
hol kielégülve sorsommal sohase leszek.
Félek (!) - a létszeszélyek uralma alatt,
                       hol külön szolgálatra
lázam hűsíthetem csodássá-
                       már minden alkalommal,
ám- így sincs „hatalmam magamon” -
                       hol hírelt-anyagban
a kedv kihalt... s méregből altat mindennap,
hogy fordított-folyamatában éledt rettenettel
egy testesebb okozat arányaiban
veszíti értelmét az ok-
                       már tükörkép-ártatlanságában--(szőke)

2013.09.26.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 226
Heti: 33
Havi: 3 178
Össz.: 372 289

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Ódium...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »