Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Kóser irány… meghunyászkodva (?)

 

 

A kormányfő és a rezsicsökkentés tervezett második üteme: az a munka, amivel élnek, hogy a „létfenntartáshoz szükséges költségek kevesebbet vigyenek el a kiadásokból”. A szolgáltatók rezsicsökkentés ügyben azok ellen fogtak össze (most ki ellen hangolódunk éppen?), akikből élnek, miközben sok százmilliárdnyi profitot vittek ki az országból (ez a kapitalizmus! Akkor mit is építünk most?). „Velük az együttműködés alapja csak a rezsicsökkentés lehet, ha ez nem megy, erőből csináljuk meg”… nem semmi. Három évig miért emeltek - az emelést miért hagyták? Figyelemelterelés megint (és érzelmi húrokat penget), felvállalta Orbán a kisebb rosszat (persze hogy nem értünk, magukért csak), hogy az ország bajairól levegye a figyelmet – tette ezt úgy, hogy a vakítás külföldre is szólt és sikerrel felénk is… most is, mint mindig is, ha számon kérik - a nép érdekére hivatkozva annak háta mögé bújva teszi!

Ilyenkor merül fel bennem egy kérdés, ki is van kormányon, és ki itt a felelős a döntésekért – merthogy minden eszköz az ő kezükben van (vállalják a következményeket)! Tegyék, mit tenni kell, de ne fényezzék már magukat ennyire – míg milliárdokat költenek hülyeségekre, addig morzsákkal akarnak jóllakatni bennünket?

S ez volna érdemünk? Valami van: maradandó a kifejezés – belém is égett – csak ennyi mi telik tőletek? A hároméves emeléseteket sem kompenzálja! Munkát és kenyeret, ezt is ígértétek! Elég már a mellé-beszédekből, ha ostobák vagytok – legyetek, de ne tételezzétek azt ránk is!

„Minden elmúlik” egyszer – az érzésvilágot általánosítani nem tudják, talán ha volna ész és nem csak hangulatkeltés, az talán hozhatja a szükségszerű változást – ebbe viszont a jelenlegi hatalom prominens képviselői már nem férnek bele!

„Alákonyulókkal” az egyik fenyegetés felől a másik éppoly fenyegetett átlátszóságában, mert sorsokról van szó… és milyen jól jön 1-2 ezer forint (és tényleg), ezzel nem lesz oldhatatlan az együvé-tartozás – viszont egymás ellen hat! Megértem a kormányfő magányát (ritka finomságú „erős” ember) munkájának lüktetése, hangulata tükrözi is az érzelmi tartalmat: ha nem egy jó-szóval, megy erővel! – „eljött az idő, hogy az EU megállítsa Magyarország távolodását a demokráciától. "Nem csak a magyaroknak, egész Európának tartozunk ezzel. Világos, hogy itt már nem kockázatos helyzetről van szó, hanem a szabályok rendszeres megszegéséről" -

Hupsz! – és máris nem olyan nagy csoda, hogy a külföld magasan tesz a fejére (korona helyett leszarva!)

No – de vannak még híveik, akik birkaként követik a szamarat… adnak is az eleve- egymás-ellen rendeltetésnek mindentudóan s e helyzet változatlanságával az „értelmi” megfogalmazások már erőnek erejével jutnak közvetlen „közös”- kifejezésre. Ez is csak egy „lopott” öröm.

Leigázva, kiszipolyozva, elszemélytelenítve- nálam olvasata! Értelmi és érzelmi válságában a kormányfő, valahogy elidegenítve, ahogy magát láttatja most – igen elidegenítve már önmagától is! - akik a haszon sugalmára az önzés műveleteivel, immár élből vannak elfoglalva, szívük mélyén természetszerűen lenézik az anyagilag haszontalan szegényeket (merthogy annyit is érnek) és a kevésbé jövedelmező morzsák osztogatásába kezdenek számításból…

Cinkosai mindennek, mi állati! Vagy kábítószer a választásokhoz?

„Orbán Viktor szerint az alkotmány módosításáról szóló uniós vitával nincs baj, ha az tényszerű, de most mintha nem erről lenne szó, előbb születtek politikai nyilatkozatok, mint ahogy a vitapartnerek a szöveget megismerték. Magyarország nem fogadja el, hogy miközben a parlamentben egy hónapja folyik már a vita az alkotmánymódosításról, az elfogadás előtt egy nappal érkezzék egy „lebeszélő" telefon Brüsszelből.”

És nem ismert magára? Nocsak – ki is ül fordítva a lovon? Jelszavatok amúgyis igenis elidegenülni… ti magatokat egy felsőbbrendű fajnak tartjátok, csak a népetek fél-ázsiai. Elárulói vagytok e népnek, négy millió szegény a produktum (én ki sem merném nyitni a számat a helyetekben – igaz nem is vagyok helyetekben) – hol már szánkig ér a szar (súlyos megfogalmazás, de igaz!).

Alkotmány? Hm… ha annak nevezitek biztos az, mégis a gyakorlata, hogy lapjait WC papírnak épp ti használjátok, akik megalkottátok… lejtős a menet és ebből zuhanás lesz a mélybe – annál is inkább, hogy immár itt az ötödik módosítás! Hányszor írjátok még át az alaptörvényt? Ahogy a hangulat diktál szájíz szerint talán? Bizony Viktor nagy a baj, mi itt lenn ne látnánk? Aki nem látja - már az is érzi, ahogy a valóságban ide-oda jár – önmenekítő „materializmusát…” ami nálatok sima rutin, ahogy „tartalmi disszonanciáit” megírjátok betyáros lármával!

„Magyarországon még nagyon sokan élnek, akik szenvedtek valamelyik diktatúrától”, leginkább a mostanitól, nem is csoda hogy az alaptörvény formája adekvát a tartalmával, ahol nem még – azt épp most írják át! - így lett egy olyan állapot, ahol a szabályozás még nem lépett életbe, de a tilalom már megvan. Ügyes!

 

Íme, itt a szeretetteljes habcsókos történelmi éleslátás: honvesztő eseményein kötelesen keverve a régi-íz a prózaisággal… „mindig bajt hoz a jövő, ha a magyarok egymást tehernek érzik”. Jaj! Laci! – leginkább te érzed azt! Sötétség keserű iróniával? – avagy a megvilágosodás önkényes-játékaiddal ily módján determinált és egy-képzelgésben öntudatlan így jut kifejezésre?

"Aki azt hiszi, hogy az örökös meghunyászkodás (...) hoz biztonságos életet, az semmit nem tanult a történelemből" - mondta Kövér László, hozzáfűzve: aki mindezt politikusként hirdeti, az a nemzet sírásója.” Most jajgathatnék, mert mindenki magából indul ki… részigazságok csattanóval? Ugyan-ugyan – tanult-anyaga, a múlt tudata ezekből, hol érző és emlékező ősöktől a sors-tanulsága most-meddő vágyaidban? De amikor az egymásrautaltságunkban kioktatod a mást vallókat megkülönböztetés szándékával (kötelet is kínálsz), akkor te fiam! - ne szónokolj sorsközösségről, egymásra utaltságról, és hogy kinek ki a terhe… egy: mert nem vagy látó, kettő: kimondatlanul bár, de érezve az irányt egy embertelen világ kialakításához, három: tarthatatlanok megállapításaid, még tudománytalanok is.

Múlt béklyóit elébb old fel magadba, csak utána szónokolj örökéről, mert mást mond nekem és mást neked!

Remélem, hogy érteni véled- miért is nem hunyászkodik meg senki nektek! Bajorok sem véletlenül „felejtettek” magadra!

De mert a múltat vállalom, a népek közötti harcotokat elutasítom (nem lehet soviniszta, faji uszítók akarata rajtunk!) – szelíd jövőt akarok utódaimnak, s ennek a jövőnek érdekében akarom, hogy vállalják az egész történelmi múltunkat… ha és amennyiben a népek közös ügyét kívánják szolgálni! Én nem hívnám „meghunyászkodásnak”! A béke csak nálatok meghunyászkodás, hiszen örökké háborúztok – már az egész világgal szembemegy politikátok! Meghunyászkodó nem lehetek, akkor elébb el kellene rejtőznöm egy közömbös időkívüliségbe (!) – nem teszem, mert van lelkiismeretem, ami nálatok ismeretlen fogalom… felétek a bizalom fogy, de nem azért mert tehertétel lenne a jelen, megbirkózom vele, de a tisztesség hiánya bennetek, a lét vadállatisága, feledett európaisága nálatok mégis hogy panaszra ingerel ellenetekre! Nem teher vagytok nekem csak tehertétel! Koromnál fogva illenék ugyan, hogy a dolgok innenső feléről, nosztalgiával forduljak egy léten-túli lényeg felé – nem teszem, van még kiért „harcolnom” kell, így ha megengeded, meg nem hunyászkodom sem nektek, sem az időnek – ha már (még!) - itt feledtek e létező világba… és ha megengeded Laci, Te!

 

„Leülök egy kőre az Olajfák hegyén,
könnytelenül, nyugalmasan.
Csak mert nem érdemes úgy sietni
a temető felé.”

 

2013-03-22.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 48
Tegnapi: 54
Heti: 364
Havi: 3 509
Össz.: 372 620

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Kóser irány...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »