Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Lejt vagy emelkedik... (?)

A magyarázat már, ha nem is lehetetlen, de felesleges... aki eddig nem értette, hogy mi lappangott és mi lappang most körötte, annak a magyarázat csak szélmalom-harc!
Aki igazolta a diktatúrát , mint Mesterházy és demokratikus eszközökkel a fordulatok nemzeti ízén, továbbra is mulyán, kicsit vagy nagyon? - de és mindig megalkuvón- az egy öntelt önértékelés-hiányos magába szerelmesedett személy... a lényeglátás és az önkritika nem erőssége! De, ha már így tett, legalább ne mondta volna, hogy aki nem megy el szavazni az is Orbánt segíti! Ugyanis ez így nem igaz- mert nincs kit választani: a régi nem kell, az új meg nem új és a meggyőzés sem lehet egy képekben érzékeltető „bujálkodás”. Kemény és határozott eszközeiben talán piros-dalra gyújtott volna a vér! - de ilyen langyosan (szinte szándék-nélküli tesze-tosza félmegoldásokkal, és elcsépelt utalásokkal - sértve meg tagjait - híveit is, stílustalan és vagy komikus!) borongós bánatok „kecskés” elszólásokkal,, így érzéseket éleszgetni nem lehet- a nép (helyesebben, egy része) a maga szociális állásfoglalása szerint értékeli létét.
Nincs nagy baj, csak agy... mert egyedül Mesterházy személye a baj. Legnagyobb párt (ellenzéki)- és mert a nagyobb szelet sajt az övé, és a sajtot nem hagyja a szájából kiénekelni... hát! Ódivatú csattanóval spékelt mondandói mellett sem kellettek a megálmodott álmok!
Gyurcsánynak sem most kellene ébredezni - már 2010 augusztusában látszott, hogy mire is a játék a hatalomnál- no, akkor lehetett volna kiáltani: „illegitim a hatalom”! Már késő, bár- talán – ha jól sáfárkodni tudnának a tényekkel, lehetne mit kezdeni ezzel is valamit - a kijelentéssel, de csak akkor- ha mindegyikükben ott az egység igénye (még)- és nem önző érdek vezérelné őket! De – mert Mesterházy (aki eddig is Orbán szekerét tolta) önkritikára is képtelen, inkább azt látom, hogy most két-évig megint a párttal foglalkozik majd- logót fest, fiatalít, átszervez, de nem azért, hogy ellentétek megszünjenek és benne- mint egyén mégsem fog fejlődni, ítélőképessége romokban hever- ilyetén, így a kritikát sem fogadja el – számára az szentségtörésnek hat! Nem is tudom, mit képzel magáról? Aki az orráig nem lát az engem ne akarjon vezetni! Az mszp, két-év maganyaldosás,önsajnálat (sebnyalogatás) után megint szövetségest keres majd, és eltelik újabb négy év a semmi jegyében!
Gyurcsány kevés az ügyhöz (és őszintén valljuk meg: hiteltelen is). Hogy miért mondom? - mert 2009-ben elszaladt a felelős vezetés mellől, majd szövetségre lépett a hátulról- őt gyilkolászókkal – szintén felelősséget nem vállalva – mint, aki másként gondolkodik a politikáról, másként a népről és a pénzről- most mégis illegitim Orbán hatalmat kiált... mert erőtől duzzad és mert meg kell erősödni a világnak (ledönteni a maradiság bástyáit) – de mert haladni is kellene? Hova is? - egy langy-meleg Európába? Vigyázz Fecó, Orbán hamarosan ott lesz példakép és nem számít hogy a választók negyedével nyert, hogy hamis volt a választási törvény? - szerinted ki fogja vizsgálni azt? Többség jóváhagyta (a parlamentben)! - és hogy minden jóváhagyó az övé volt, mint most is? Kit érdekel már- hiszen a választással legitimizáltátok Orbán munkásságát! Lényeg: nem kiabáltatok, nem ráztátok fel Brüsszelt- előtte az Alkotmánybíróságot!
A nép (egy része demokratikusan igazolta a diktatúrát) hallgatott rátok- választott! Ez igazolja Orbánt- minden magyarázat hamis innen... bár mondhatnánk, hogy aki a jövendőnek él, abban mámoros boldogság hevűl! - de nem mondhatjuk, mert Orbánék a múltat hozzák vissza, ehhez a baráti kapcsolatokat mélyen ápolni fogja a Jobbikkal! Lényeglátás nincs?
A köznapi „röhögni” ige lett a lélekerősítő... zamatával „hajtson Szentlélek, vagy a korcsma gőze”! - és: „Megbánni mindent. Törve, gyónva...” (!)
Ez a nép felrázhatatlan (még), majd a szenvedés, ha mélyűl, hozza az ébredést, az öntudatra ébredést! És akkor majd... talán- ami egykor érthetetlen kavargásnak összevegyítése folytán örök sebet hagyott – felszakad megint (mert a történelem már igazolta valóját- és nem egyszer)- akkor csak egy célt fog szolgálni a fájdalom, mert az fájdalommal fog járni, nagyobbal, mint most!
Mondható lesz: „A mélyből jöttem. Vár rám a magas,
                         A diadalmas, a tűzsugaras...”

2014. április 08.
              

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 54
Heti: 356
Havi: 3 501
Össz.: 372 612

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Lejt vagy emelkedik... (?)
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »