Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán értelme...

 

...menj, hová ösvény, vagy szél vezetnek

menj, csillagod talán megóv, meg az éj, s ha sírom

megtalálod, vésd a kövemre

gyászos sorsom igéit...

 

Milanovic csütörtökön azt nyilatkozta: nem normális dolog szögesdrótot húzni két uniós tagállam közé. Arról is beszélt, hogy a budapesti politikai elit „olyan játékot játszik”, amely neki emberileg nem tetszik. „Könnyű felhúzni egy drótkerítést, Horvátország két hét alatt elkészülne vele, de én nem akarok ilyen Európában élni”!

..és mi baja van ezzel a mondattal Szíjjártónak, aki már csak félig az ami – csak rúgott még egy öngólt Magyarországnak, merthogy a parancs, az parancs és a másikat akkor is fölrúgom, ha már piros lapot kaptam? - ekként Szíjjártó válasza: „továbbra is Magyarországon köszörüli a nyelvét” – derül ki a külügyminisztérium péntekre virradó éjjel kiadott közleményéből. A tárcavezető szerint Zoran Milanovic „valószínűleg rendkívül izgatott országának választási kampánya miatt, és ideges azért, mert kormánya elbukott az első igazi schengeni teszten”. A szentségét, hát már soha nem nyughat le „ürügyérünk”?

És ez még nem is elég, mert a szabálytalankodása csak folytatódik: ahogy reagált a spanyol külügyminiszter bírálatára is, aki azt mondta, hogy Magyarország nem akar szolidáris lenni a menekültekkel. A magyar tárcavezető szerint „Magyarország minden nemzetközi jogszabályt betart, és Európával való szolidaritásról tesz tanúbizonyságot akkor is, amikor megvédi az Európai Unió, illetve a schengeni zóna külső határát”. Erre csak az ostoba szó illik... talán máshol nagyobb hasznát veheti Orbán, mert a külügyben és diplomataként- Szíjjártó megbukott!

Már várom, nagyon várom Német Zsoltot. Nagyon elkelne itt egy emberibb hang! Akként, hogy a minőségi különbség mennyiségi kifejezést is jelent..

Van már itt minden... rendváltás után káosz és teljes reménytelenség... Antall úr elbaszott mindent, igen, már az elején - a dolgok pedig úgy maradtak. És ahelyett, hogy megéltük volna a szabadságot, neki kellett látni újra várakozni, hogy majd csak jobb lesz, de soha nem lett az...

Kaptunk kárpótlást, kaptunk korona úsztatást, szétcseszett ipart és mezőgazdaságot, új Trianont és nemzeti gyásznapot. Kaptunk hülye pártokat meg pártvezéreket, Csurkákat és Torgyánokat, bohócokat az értelem helyett, új apákat és új fiúkat, újra zsidókat és megint cigányokat. Visszatértünk oda, ahonnan indultunk, és ráadásnak kaptunk végül Orbánt, amivel bevégeztetett.”

Rövid, de velős jellemzése az elmúlt huszonöt-évnek... egymás ellen harcolunk, egymásra köpködjük a szavakat – és közben újra kell kezdeni mindent. Népvándorlás? Hm... és a Duna-táji népek? - miként is? - lám a történelmek felületes ismerete, s a látvány most? - mivé alakultak? Sötétség a fejekben és a lelkekben s a hajsza vaksága! Megalkudtunk volna a helyzettel?

Ugyanakkor a racionalista gondolkodó- az emberi dolgok megítélésében nem ismerhet (nem is ismer) megalkuvást, keresi az etikai normákat, az emberi együttélésből következő és az együtt élő emberekre legkedvezőbb törvényeket, s amit erkölcsi szabálynak ismer fel, ahhoz méltóságteljesen ragaszkodik is... ez a racionalista és moralista szempont nincs Orbánban- így kuszálódnak össze a viszonyok és káosszá lett a lét! Most így... de

...így telt el a negyed század is, „lassan megöregszünk, megöregedtünk, gyermekeink pedig fölnőttek. Csipás szemeinkkel látjuk, amint kivándorolnak mellölünk (hazánkfiai is), azért, mert józanabbak, mint a mi hajnalunk, és már semmit sem hisznek. Mi, akik erőnk teljében értük meg a szabadság lehetőségét, reménykedve, hogy már saját időnkben eljön, most kell rádöbbenjünk, hogy nem lesz abból semmi sem. Kibasztak velünk, elbaltázták az életünket, amikor örökös várakozásba taszítottak. Ha van bűn, akkor ez az. Huszonöt év után- rezsicsökkentésnél meg a kerítésnél tartunk, és őszül is, akárha a hajunk. Ez történt velünk.” Nem épp semmi, vagy éppen az...

 

(részlet)

 

mert hinnem kell:

még van időm! -

 

Az átok sem fog

mely itt kettős-beszéddel

szent-napját ünnepli fel

a nép között

hogy szent-hallgatással

nézzék az Árnyékot

ahogy zuhanva Taigetosz hegyéről

rebeg imát érted ott – (szőke)

 

2015. 10. 09.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 89
Tegnapi: 74
Heti: 89
Havi: 4 389
Össz.: 373 500

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán értelme...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »