Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Orbán meg az „ördögfing”!

 

Egy svéd mondást idézek: „azt hiszem, hogy sokkal előnyösebb lenne az emberi nem számára, ha a javak birtoklásában szegényebb s a jó bírásával gazdagabb lenne.”

és mert az új szükségletek új bűnökhöz vezetnek!

 

Rétvári- Rétvári! Te csak fújod a magadét, aminek se füle, se farka... helyedet vele megtarthatod, hisz a nyalás maga adja hozzá a sikert!

Addig most épp, az arab befektetőket ülteti fel Orbán a körhintára: „...Orbán Viktor arról (is) biztosította (őket), hogy Magyarországon "a tisztelet kultúrája" uralkodik. Minőségi, szeretetteljes és boldog országban csak a tisztelet hangján lehet beszélni - mondta”.

De az igazság más, mondjuk úgy a mondandókkal szöges ellentétben áll, ezért az értelmet keresni sem kell, mert hozzá az ész nincs is párosítva.

Egy a lényeg az egészben: „Nem lehet ártatlanul uralkodni”! A hozott törvények nagy része nem a közérdek kifejezője. A rossz törvényeket értelmes ember tiszteletben nem tarthatja!

Lépünk mégis előre?

Polgári törvény és a vallási törvény ellentétben van a természeti törvénnyel, a váltakozva betartásuk meg olyan, hogy többnyire megszegjük a törvényeket – így már nincs sem ember, sem polgár, sem hívő, ahogy azt anno Diderot is megmondta volt!

Igaz, ha ezek nincsenek, akkor hivatkozni kell Rousseau javaslatára is, aki azt mondta: ha csak állampolgárok vannak és társadalmi szerződés, amitől tökéletesebb lesz a társadalom, egységes a hit és az erkölcsiség (amit Orbán is az elején, oly nagy elánnal emlegetett – mármint a társadalmi szerződést és a nemzeti együttműködést, amit elfelejtett tartalommal megtölteni - azóta az illiberalizmusa már ellene ment mindennek, és már a demokrácia is csak egy csúfos szó lett, ilyetén az erkölcstan, hittan semmitmondó létezése sem pótolja a felsőbb akarat ostobaságait) – lett a harc, immár mindenki mindenki ellen és a képmutatás, a pávatáncos kettős-beszéd vette át mindennek helyét...

Harrach már hiába magyarázza a keresztényi tanítás új-keletű felfogását, csak maszlagnak való üres szólam marad...

Az ellentmondásokat feloldani nem tudja így sem – amik a helyzetek, a vágyak és hajlamok, a társadalom intézményei és a természet között vannak ott a polgár, az ember kötelességtudatában ott a csökevényes felfogása, a meg-nem-értés, a konfliktus feloldásának képtelensége... amiként is boldogtalan! Ebben a „boldog országban!”

Rousseau azt mondta: „Tegyétek az embert eggyé, és olyan boldoggá fogjátok tenni, amilyen csak lehet. Adjátok teljes egészében az államnak, vagy hagyjátok meg egészen önmagának...” (Politikai töredékek).

Az egész történelem értelme az lehetett volna, hogy a természetfölöttinek tartott hatalom vagy természetfölöttivé tett intézményeitől függetlenül- önmaga, csupán saját értelmi belátása alapján döntsön és dönthessen saját ügyeiben és a kisebb vagy nagyobb közösségét érintő kérdésekben, de értelmét vesztette, hiszen két csoport létezik már csak, amiként egyiknek a sorsa, hogy uralkodjék, a másiknak engedelmeskedni rendeltetett... egyik sorsa, hogy hazudjon, a másiké, hogy becsapjon!

A költségvetés egy részét már titkosítják is, akkor most hol a jog, hogy mindenki megismerje az igazságot? Sehol!

Van az a pénz, hogy a pofátlanságokat fenntartsák és hazug statisztikákkal, frázisokkal és szólamokkal etessenek bennünket tovább!

Pedig az igazságot nem rejthetik el, ehhez egy hatalomnak sincs joga... s lám Orbánék ebből élnek évek óta, immáron a harmadik ciklusban is!

Ám ha a valós helyzetünk és a vágyak nem kerülnek szétválasztásra- pozitív elrendezésre, és még ezekre tett sincs, hogy a megoldások irányában mozdulnának (ha vannak is, azok rosszak) – akkor mindig tiltakozással állhat szembe a mindenkori hatalom... ezért nem is lesz jó sem és igazságos sem- sem erkölcsös... pláne nem törvényeiben – mert a közjó is csak maszlag! Kábulhatunk tőle, de nem érezzük másnak, mint elnyomásnak mégis! „Minőségi” igaz?

A bizalom elveszett végleg!

Elébb talán az embereket kellene megbecsülni és nem lenézni, talán megfizetni sem ártana, talán nem kényszerekkel kellene elvonni a figyelmet a kiábrándító valóságról!

S nem levélben kellene konzultálni, a hazugság már ott is utolérhető (a feldolgozás is hamis, a visszaérkező számok sem igazak!)

Orbánnál minden hazug! A gyászos nemzeti előítéletek és elfogultságok korhadt építményét le kell bontanunk!

Visszakérnénk szabadságunkat, a gazdaságban úgy mint a mindennapi életünkben, a kereskedelemben is (!) - mert a szabadság tanít meg bennünket, hogy minden más népben, nemzetben partnert és ne ellenséget lássunk. A pénz jó-dolog, de nem minden. Most épp az arabok seggét nyalja Orbán tisztára- és miért, a pénzért természetesen, ahogy az oroszoknál, az araboknál sincs elszámolási kötelezettség!

A visszahivatkozásukkal (a szocialista kormányok felé) meg csak rontanak a „hatalmasok” a saját helyzetükön is, így torz az erkölcs is, amiként mindenkinek eleget tenni úgysem tudnak, hát tegyenek magukért, amiként pofátlanul gazdagodnak is!

A maffiózók jól élnek! Bár a mese nekünk szól (ha nem is értünk még) – a szabadság megnyirbálva, a gazdaságban nem a kereslet és a kínálat a mutató, hanem egy ember akarata rajta- és az Orbán most! Elnyomás van és megtorlás – fizikai megsemmisítést is bevezetnék, ha tudnák, hála- ahová tartozunk, ezt nem engedi meg! - és ez az Európai Közösség!

A zsarnokság idehaza túlment már minden határon, van megint idegengyűlölet, vannak politikai töltetű törvények, van bírvágy és van egyenlőtlenség, ami a múlthoz képest, bizony erős romlás (ha már visszahivatkoznak a „nagyok” - teszem én is). Hogy Orbán állandóan a népre hivatkozik, teszi azért, mert saját jogai nevében nyom el mint hatalom, mely szüntelenül a népre hivatkozik itt, ezért egy nyomorult senkikből álló zsarnokság részesei lettünk, immár a „spekulatív közakarat” nevében, a valódi értékektől elszakítva...

 

Az ellenzék meg sehol sincs... nincs semmire reakció, amire van az önzés inkább, mint a kamerák előtti gyülekezés, ha ott a szóló, hogy megmutassák magukat, de véletlenül sem a tartalomban! Ám a „Jobbik” épp ezért politizál jobban, mert nyugodt hangvételű hozzászólásaikban – a tartalomban – ott az ütős szó is, és szavaik egyszerű mondandója által az egyszerű emberekhez is eltalálnak (!) – teszem hozzá gyorsan: ez csakis a parlamenti munkára igaz!

A Fidesz eljátszik egy színjátékot már, hogy mennyire nem kívánatos fellépésük, de mert ők voltak azok is, akik szabadjára engedték őket, az előretörésük miatt, immár- fellépésüket szigorítanák. Ja! - és még azért is, hogy levetkezzék magukról a bélyeget, hogy a „Jobbiktól” lopnak!

Mennél jobban erőlködnek a Fidesz-KDNP-sek, annál jobban összekuszálódnak az eszmék! Nem tiszták a „frontvonalak”!

Ahogy épp a "huppában” olvasom az éppen országos vitákat, és nem kevés ellenérzést kiváltó idegengyűlöleti konzultáció plakátkampánya ismét remek figyelemelterelés.

Még nem tudjuk, tudhatjuk, hogy mekkora és milyen disznóság zajlik a háttérben.

Így egy kicsit miért ne ülhetnénk fel mi is a kormányzati körhintára...

...hogy aki pökhendi önhittséggel akar emberek emberi státuszán, léthez való jogán vitatkozni, nagyon könnyen találhatja magát egy listán. Melynek eredményeként eljuthat oda, hogy elmondhatja: „nyakamon érzem, hogy seggem mily nehéz”!

Erre meglehetősen sok példa van a történelemben...

ahogy arra is, hogy az emberség és emberiesség féreg-osztályú árulói általában meg is lépik, hogy időnként bővítik azt a bizonyos listát. Egyszerűen nincs más lehetőségük.

Egyfajta hatalmi narkotikumhoz hasonlóan függővé válnak.

Nem azért, mert az embertelenség és a pogromokra való hajlam cseppfertőzéssel terjed, hanem azért mert az emberek bizonyos rétegeinek mondvacsinált okokkal való eltüntetése a társadalomból rontja a szerep-hatékonyságot, és a teljes rendszer hatékonyságát...

Az orbáni rendszer hatékonyságának nullához közelítő voltát tehát két dolog is jelzi. Az egyik, hogy egyre inkább az alulfizetett közmunkát erőlteti. Mert egyszerűen nem maradt pénz sem arra, hogy piaci béreket biztosítsanak az elvégzett munka ellenértékeként. A másik, hogy regnálása óta folyamatosan ellenségképek képzésével operál.

Volt itt már ellenség szinte mindenki, aki nem hithű Orbánista. Olykor még azok is. Volt ellenség az EU, miközben az uniós támogatásokból zsírosodott az oligarchia. Voltak ellenségek a komcsik, miközben a Fidesz vált a volt MSZMP-vezetők és tagok egyik legnagyobb lerakodóhelyévé. De hallgatólagosan megtűrték a cigányozást, Orbán burkolt szalon-antiszemitizmusáról sem megfeledkezve. Akkor is, ha Orbánnak a MAZSIHISZ-vezetők is gratuláltak olykor...

Most Míg elérünk a jelenkor éppen aktuális menekült-ellenességéhez.

...éppen ők a bűnbakok, akik miatt az éhező családok elől kellene elvenni a kenyeret. Holott az alapvető probléma éppen a kenyér, illetve a piaci béren fizetett munkahelyek hiánya...

Nem véletlen az, hogy sokkal többen hagyják el az országot, mint ahányan itt maradnak a menekültek közül.”

 

ördögfing”

 

Már tudom

-kit a „szentek jósága” ért

a harchoz jól ért...

bár túl a formahibákon

és mindenen át

esetlenkedve még -

...ám a sok gyalázat legyűr

így is - csak fohászkodom

mindezért

- leginkább magamért -

hogy fogadjanak be az egek

oldva a földi-kötést!

Mert elég!

...meggyalázva félelemmel

sok itt a tév' -

s mert „visszanéz rám egy egyre görbébb

pojácánál is pojácább pojáca”

...nincs mentség! – (szőke)

 

2015. 06. 09.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán meg az "ördögfing"!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »