Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán sikeres emberei között...

 

- ki- országol és a semmiből égbe tör -

 

...csak mert- ilyenek a Fidesz-társulat emberei (többé- kevésbé), a rájuk jellemző személyiségjegyek miatt, és mert céljaikat kegyetlenül, mindenkin átlépve képesek megvalósítani, könnyen jutnak vezető pozícióba.

Ők nemcsak megbánást és lelkiismeret-furdalást nem képesek érezni, de amint kudarc éri őket, azonnal másokat tesznek felelőssé érte.

Miként, akár a vezető munkatársaikban és beosztottjaikban is képesek kisebbségi érzést kelteni. Elhitetik velük, hogy rossz munkaerők, akik nem dolgoznak elég jól. Innentől kezdve pedig az alkalmazottak még jobban hajtanak azért, hogy főnökük elismerje őket. Ők azonban továbbra is lenézik kollégáikat, ügyfeleiket, és sohasem dicsérnek meg senkit.

Kósa, Lázár, Rogán és még lehetne sorolni... barát vagy ellenség?

Amikor egy megbénult személyiségszerkezetű ember a barátunk lesz (mert ők ilyenek), hamar feltűnik, hogy velünk ellentétben ők sokkal kevesebbet fektetnek bele a kapcsolatba. Jó beszélgetőpartner mind, de ha érzelmek, kapcsolatok, vagy számukra érdektelen témák kerülnek szóba, azt hamar elunják.

Sokszor nem képesek maximális figyelmet szentelni annak, akivel éppen beszélnek (ez Kósára jellemző), mert folyamatosan máshol jár az esze (lásd: a „kupakolást”!). És így a többiek is, egyenként is vehetném, de annyira egyek ebben (is)...

Amikor a barátaik megelégelik megbízhatatlanságukat, hogy nem jelennek meg a megbeszélt időpontokban, nem tartják be az ígéreteiket, hogy nyomtalanul eltűnnek, vagy éppen hosszú ideig nem érhetők el, akkor stratégiát váltanak. Azonnal készséges, együttműködő és simulékony lesz mind, de csak addig, amíg megnyugtatja a környezetét, és meggyőző érveivel, látszólagos őszinteségével vissza nem édesgeti maga köré az embereket. Ritkán ismerik el a fejükre olvasott gyengeségeiket, hibáikat (de leginkább soha). Ha igen, sokszor a-mögött is számítás van. Csupán szükségből mutat megértést és igyekszik másokban sajnálatot ébreszteni (azt is csak maguk felé)

Ami a többit Rogánt, Lázárt stb. jellemzi:

"Mivel hatalmas mozgásigényük van, gyakran veszekszenek, veszélyes politikát űznek, és feszegetik a törvényszegés, szabálysértés határait.

Kaméleonok mind...

Rutinos hazudozóként szemrebbenés nélkül képesek tagadni. "Minden terhelő bizonyíték ellenére képesek bármilyen ostobaságot összehordani és mondvacsinált indokokkal kitérni a felelősség alól”

Alakoskodó áldozatot is képesek eljátszani...

Egy ilyen lelkületű ember szinte bármilyen helyzetben képes áldozatot játszani. Velük a rossz dolgok egyszerűen csak megtörténnek, ők sosem hibásak és természetesen nem tehetnek semmiről. Áldozati szerepük miatt a nők sokszor megsajnálják, de a férfiak utálják őket... és még- így is- mindent elvesznek, miközben semmit sem adnak.

Az agyukban ugyanis az empátia, az emberség, a lelkiismeret és a felelősségtudat helyén egy fekete lyuk tátong, melyet felnőttkorban már képtelenség tartalommal megtölteni.

Fontos leszögezni, nem szándékosan gonoszok (vagy ezzel felmentést adnék, no- azt nem!). Egyszerűen csak nem látnak rá bizonyos dolgokra, nem képes arra, hogy különféle emocionális helyzetekbe beleéljék magukat, és nem tudják kifejezni az érzelmeiket sem. Cselekedeteikkel sok esetben nem direkt okoznak fájdalmat, és előfordulhat, hogy fel sem tűnik nekik, ha megbántanak valakit.

Ennek ellenére a legjobb, amit tehetünk, amennyiben tudatosul bennünk, hogy milyenek, hogy erőt veszünk magunkon és akármennyire is kötelezve vagyunk irányukban, az ellenkező irányba futunk...

 

bolond Nérónk

 

...hódolat illetné

az uralkodót?

Jaj- nem! Nérónk

sikerein- már hamufelhők borítják az eget

s a tárt-kebelnek lelve

szabad halála itt telt

...századoknak szóló tettei gőggel

rettenthetetlen győz időt

s úgy dúl fel mindent- ahogy harcát hirdeti

lantjával kezében

és énekelve! – (szőke)

 

2016. 04. 06.

folytatás: www.magam-emeszto.hupont.hu

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán sikeres emberei között... bolond Néronk
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »