Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Disznóságok…

A sertéságazatot a kormány látható módon kiemelten kezeli (AMIT KIEMELNEK MAGUKNAK), de az állami segítségnyújtás sem feltétlenül garantálja a sikert. Az viszont kétségtelen – jegyzik meg a szakértők –, hogy a kormányzati források szükségesek, mert a sertéságazat, tágabban véve pedig az egész magyar húsipar komoly gondokkal küzd. Mint minden Magyarországon, mert „nagyjaink” csak bohóckodnak, kaszálnak, mesélnek – nosztalgiáznak (mindenikűk élményvilágának addig tán még a maguk számára is feltáratlan mélyrétegeiben) és tehetetlenkednek! Amúgy- mellesleg csalnak, lopnak és hazudoznak… disznóságaik kontrasztként csillannak meg a társadalom izzadó felületein, mi már stigmaként rajtunk vakaratlan!

A csalás melegágya a magas áfa

A Coface szakértői szerint a csalás „melegágyának" számító, 27 százalékos áfa-kulcs csak egy a sok probléma közül, sok cégnél gondot okoz a hatékonyság hiánya is. A magyar vágóhidak sok esetben az elmaradt fejlesztések miatt korszerűtlenné váltak, ami újabb versenyhátrányt eredményezett számukra.

Jelentős gondokkal küzd a magyar húsipar, leginkább a sertéságazat. Ezt jól mutatja az is, hogy az átlagosnál rosszabb kockázati minősítéssel rendelkezik hitelbiztosítási szempontból.

Ráadásul az összefogás és a megfelelő érdekérvényesítés sem sorolható a szektor erényei közé – idézi az összegzés Szilágyi Pétert, a Coface szakértőjét. Az elemző szerint jól jellemzi az ágazat helyzetét, hogy a transzparensen működő nagy húsipari-cégek évek óta jelentős veszteségeket termelnek, mérleg szerinti veszteségük 2011-ről 2012-re csaknem duplájára nőtt, így meghaladta a 12 milliárd forintot.

Ehhez még tegyük hozzá: hogy Matolcsy nyíltan a jobboldali-nacionalista Orbán politikai szövetségese. Gazdasági miniszterként az „unortodox” gazdaságpolitika építőmesterének számított. (Leépítő mestere inkább!) Íme – példa ezer és ezért is példátlan! És gesztusuk hányinger itt, mely szerint: a kormány jelképes gesztusa lehet a gazdasági függetlenség bizonyítására, hogy Magyarország idő előtt vissza akarja fizetni az IMF-hitelt és be kívánja zárni az alap budapesti irodáját. A kabinet várhatóan a választási kampány legfőbb érveként használja majd, hogy el tudta kerülni azokat a megszorító programokat, amelyet sok szomszédjának végre kellett hajtania. Lám! – disznómódra, mint a sertéságazat is… a vezetés fokozza „szabadságharcát” mindazok ellen, akik szerinte megsértik az ország szuverenitását. Egyúttal igyekszik fellendíteni a gazdaságot (amint azt látjuk is, csak ellenkező előjellel!), mellesleg a volt gazdasági miniszter is ezen dolgozik, immár az MNB élén. Jöhet a „bankóprés”?

Az ország túlságosan is rövid távú intézkedésekre hagyatkozott, ahelyett, hogy szerkezeti reformokat léptetett volna életbe. Íme, az eredmény!

Kivétel nincs. Irgalom nincs. Csoda sincs! A társadalom pokol… a lét személy-ellenes. Ellensége a személyes kapcsolatoknak. Ellensége a szeretetnek. Mindennek, ami valaki – mindennek, amiben személy személlyel, valaki valakivel szövetkezik. E lét idegen! Kegyetlen! Magunk árulói lettünk: vagyunk kényszerből és állatian! A szar elönt az öncsalásban: és magunkban is, magunkból kifelé is illúziótlan… elidegenültünk! Kifosztottan és szegényen (az ország nagyobb fele), elátkozás és elátkozottság van… ahol álmodhatunk – ahol egy-álomban a jelen és a múlt, nyomorával egyesülve (nem tudatosulva még?) - képzelethódítással bennünk ég.

Orbán már a „végtelenbe” fut, fülke-fényében ily magatartásával… hol önmagával teljes – bennünket tanít, hogy egy lépést mindig hátrálnunk kell. Ő támad, mert védekezésnek a legjobb módszer – szükségszerűen mindig másként nyelvvel: értelme, fontossága, minősége ebben gyökerezik, keménysége és lazasága együtt adják hasonlíthatatlan hatását, bárcsak lehetne tiszta beszéde is… (!)

                                                 

 

Lázadok, a hatalmas- élet előtt…

 

A „pankrátor” már új rendet teremt…
Drótra-rángók szavára vont az alkalom-,
Az élvezet éktelen el-szemérmetlenedet.
Perceim formálja „számos mítoszom” (!)
Meglopva az akarat… 
Szemekben mára 
Fájdalom: 
A tekintet opálosan vele telt. 
Köszönthetlek-e ott, hol színtelen a kedv? –(szőke)
 
 

2013.07.17.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 115
Tegnapi: 74
Heti: 115
Havi: 4 415
Össz.: 373 526

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Disznóságok...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »