Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Bajra vívás...

 

 

Jönnek a méltósággal majd... és akkor- bocsánat, de hányinger, ahogy a sarat vakarják magukról, és a vállalható társaságról, mint teszi azt Bayer...

Felesleges szónokolni arról, hogy ki- mit mondott a múltban 1989-ben, 1998-ban vagy épp

2002-ben... stb. Orbánt ismerjük – ne azt figyeld, amit mondok... figyeld amit csinálok – itt nem számít a szó! Ha mégis vannak szavai- azokkal öndicsre „felkeni” magát, ha meg egy-egy országos tartalmat is bírna - itt-ott – mondandóra akadna is, nem számítana, így is csak magáról szól a lényeg.

Igaza van, mert- amit kimond (ha országos, ha a világnak szól is) azt félreértik- és a megmagyarázók, zsíros közpénzen, másként tálalják... amúgy meg felesleges a mondandókban logikát keresni. Orbánnak a logika nem megy!

Nos Bayer! - vállalható így, ami... legyen a Te gondod, társaságod!

A szó- a szavak jelentése csak az lehet úgy is, hogy jobb ha értünk belőle, mert baj lesz – feljelentenek, büntetnek, eltávolítanak- bármit megtehet a hatalom és Orbán, mert ez már régen nem demokrácia... a népnek nincs szava! Az egyénnek meg kuss!

Bayer: "lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája"- bizony Orbán irányításával, az egész ország már „családi alapon” egy-klánként egybesülve! Sógor- koma- egyéb rokon és barátaik fönn – a többi szolga! Szóval mi is a baj? Minden Komám!

 

...és a tettek mezejére lépve...

Az alap az alkotmány lenne, de mint látjuk a jog semmit nem jelent a Fidesznek. Napi szinten átírják... történésekhez igazítják! Lám a „crédó”!

Őszintén nem is értenek hozzá, bár ügyvéd mind, de megtanulni- egyáltalán tanulni (valamiből is- nyertek, nagyon nyertek- ennyi) nem tudnak semmit- a semmiből!

Bölcsnek képzeli magát a Vezér, ám a primitív népek szintjén bírt tudással a semmi is több mint a valami (no- ebbe belebonyolódtam... a semmitől egy hajszálnyit azért több a valami, de az a valami is semmi), amit oly nagy elánnal napi-szinten „alkot”... az nulla (duplán)!

A jog mindig változik, amit hogy a világjelenségeket vizsgálandó- tér és idő szerint is! Az okozatos összefüggés „megáll” – sőt a jelenségek még egymással kölcsönhatásban is vannak... ami hat más társadalmi jelenségekre is.

Orbán krédója "stratégiai gondolkodás, alapos mérlegelés, döntés, cselekvés, makacs kitartás és állhatatosság. De mindenekelőtt bátorság" ! Atya-gatya! - meg jaj!

Pont az ellenkezője!

Nagy-mellénnyel mond hülyeségeket az első-számú (no- ebben makacs), amiként általánosításokat von le és mellőzi a filozófiát, mint az elveket is, és kizárólag csak az érdek elsődlegességét hangsúlyozva tesz megállapítást... alkotják rá a törvényt maguknak- maguk érdekében, így a bölcsesség nem találja útját, mert az ok-felderítés egyoldalúsága csak ferdítés... a jog határait talán súrolja, ilyetén nem is örök (causa sui) meg egyébként sem - a kapcsolt-megállapítások sem (amit én véletlenül sem tudnék törvénynek nevezni), semhogy törvénykezésnek nevezhessük a végeredményre utaló cselekvés-folyamatát... tanulságos mindenképp, ahogy egy egész népet megvezet a jelen hatalom és a kétharmad! Ebben alapos...

Maguk felé hajlik a „kéz” elvén működik a jog is! - alapos mérlegeléssel állhatatosan...

A jogtörténet adatokat szolgáltat, a tartalmi jogszociológia általánosít, amiket jól összekevernek – mennél bonyolultabb, annál jobb – a hülye prosztó úgy sem lát bele, de látja, mert láttatják (csak) dolgoznak!

A társadalmi jelenségek feledve, kifelé meg ott a kirakat, és máris – kizárólag magas-műveltségű jogtudorokat láthatunk! Tehát a vizsgálat a jelenségekben lehazudva – mint minden más is – gazdálkodás, erkölcs, ismeretek, természeti jelenségek hatásai a jogra már nincs vizsgálat alá vonva! Logika hiányából adódik, hogy nincs kauzalitás- immár az okság veszett az ok és okozatok láncolatában mint ok és okozat benne...

a valóság törvényszerűsége előidéző ok nélkül semmit adja... mint azt tapasztalhatjuk is, ilyetén a jelen és a múlt életének ismerete is elmarad- így a fejlődés is vele. Kitöröltek az életünkből 50 évet, 25 évet szarrá tettek – a szükség tételein meg csúszkálnak mint kacsa a jégen.

Tehát a történeti vizsgálódás elmaradása adja az egyéb fejlődés elmaradását is... pedig a jog fogalma a jog okozatosságának problémája összefügg, akár akarják, akár nem.

Tétel szerint alapszabályként (ahogy annak lenni kellene): az a felfogás, amely a jogot is belehelyezi az okozatos összefüggések láncolatába – amely jogszabályok létrejöttéről, okairól, hatásáról beszél – a jog fogalmának csakis olyan meghatározása mellett állhat meg, amely a jognak nem akármilyen szubszisztenciát, hanem létezést (exisztenciát) tulajdonít. Ez is fordított a Fidesznél! - merthogy létezni annyi, mint hatni! Ők pedig a hatással léteznek! Mert ha a jogot valami létező gyanánt határozzuk meg, úgy ez viszont már- az okozatosság fogalmát preszupponálja...

Értékről a Fidesznél félve beszélek, pedig az érték fogalma előfeltevése a jog fogalmának, a jog az érték gondolatát eleve feltételezi.

Amint azt Orbánnak is tudnia kellene, amikor is normákat alkalmaz, az összevissza beszéd (értése csak magyarázókkal) mint illiberális eszme-rendszer – ekként célja – magatartásra nézve és a cselekvés számára is eszközt kell határozzon meg mellérendelve (ezt kell hinnünk, ám...) – összefüggésében pedig lényegesen különbözik az okozatos kapcsolatoktól (hát!).

Tehát a lényeg megint-csak: hogy az eszköz nem pusztán oka a célnak (mint okozatnak)... a cél nem puszta okozat, amelyet az eszköz, mint ok létrehoz.

A jog norma, mint minden norma mérték a dolgok megítélésére és értékelésére...

Simicska esetében (mintha azt mondaná Orbán, hogy erre a szintre nem süllyedek le) pedig szint alatt van a dolgokban, ilyetén azok megítélésében is! A jognak kellene hatalomnak lenni... és nem Orbánnak!

Bayer csak beszél (de ez a dolga a „katonának”) értéktelen a cselekvések folyamatában, ám a hatalom (Orbán) meghatároz bizonyos cselekvési szabályt - neki is: amely nem mint létező magatartást állít oda, hanem mint megvalósítandó cselekvést követel maga-felé, feltételezve a hatalom (Orbán) melletti kiállást (lojalitást) – nos- van az a pénz (szokták mondani) – hát így fogadom el mondandóját (!)

Jogról beszélnék, de Orbán irányít (mondhatnám joga! - egy szart, a jog kellene legyen, ami irányítja!) - így az irányítás adott, a cél- amit kitűz (minden-egyet ezerféleképp) az akarat számára (egységnek nem jó), máris beleütközünk a nagy kérdésbe: hogy milyen viszony áll fenn a jog által kitűzött célok és a többi emberi célok, értékeszmék és normák közt (jaj! - példa rá ”ellennek” mindjárt Norvégia! Civilek... de itt a Nyugat-Kelet kapcsolat - Amerikai viszony, Orosz érdek... stb.)

A követelmény feléje nem áll, mások felé duplán, triplán sokszorozva, vagyis magára nem vonatkoztatja, hogy tűrnie kell, hogy alávessék más, magasabb értékek megítélésének... a logika kimaradt e viszonyból!

Túl Simicskán és Orbánon... a „crédóban”!

És mindenből mindenbe a cselekvés már... Kelet-Nyugat kapcsolatában... Amerikával a szembehelyezkedés állapota, Orosz lojalitás – nos- pusztán a jog ismeretének alapján ezen problémákra nincs felelet! Vagy nem is probléma már?

Ez már bátorság volna, hogy feledte a tanultakat és a jogot? - a habitusa ilyen, hogy felel, ha kell, ha nem- minden kilométerkőnek... alkot a félhomályban és ahogy már benne, maga is (házi használatra) abszolút érvényű törvénnyé általánosul. Ám a világ számára megosztó személy, akinél a hatalma által a „haszonlesés-anarchiája” dívik - a politika direkt-nyelvét használva benne jelképnek mutatva magát. Lám! - én vagyok a követendő példa! Ez már igen, ez már bátorság!

Nem lehetne ellen-kérdés a joggal szemben, mármint hogy milyen értéket képvisel itt és így, mert tudni kell hová tartozunk és azt akarjuk-e, amit a jog már kimond (kötelező érvénnyel)- már nem lehetne kérdés! Íme a mai valóságunk, amikor összezavarodva az önkényes konstrukciók által, az államok feletti jogot is semmibe véve lett egyben semmitmondó is... a tartalom. Orbán „bátorsága” miatt?

Miért nem a megnyugtató és értelmet adó biztonságot keresi (a böllenkedés kegyetlenségig illúziótlan), aligha hihetném, hogy enyhülethez vezet majd... hogy mi a bátorság és mi a gyávaság, mindegy is - ha gonoszkodik, morális különbség nincs...

 

Rövid az élet és a szerep- színpadán

előre megírt, emlékkel a pillanatnak vész.

Maradsz-e embernek,

mérve a létnek- múlás,

hol meglelhetem a kényszerek tömegét?

Játssz, mert értelmetlen még

- s szelíden nézd az eget…

érezd ott a semmibe melegét,

mert itt lenn hűl a lég - ám

elébb, még férgeivel tél-túl megbűzölget,

majd az eggyé-vált-időnek viselteti keresztjét — (szőke)

 

2015. 02. 10.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Bajra vívás...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »