Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Gyurcsány és május elseje…

Gyurcsány beszéde május 1-jén - nagy részében a "botrányos kormányt" és a "teszetosza ellenzéket" bírálta. Ez igaz is, mert botrány van… és tesze-toszaság meg volt is! De- mert három-éve tesze-tosza az MSZP is, akkor el kellene dönteni végre, hogy akar-e a legnagyobb ellenzék valamit! Szép- és jó szavak mindenütt, ez az, ami elszomorít – a programokat nem ismerjük csak azt, hogy ki pályázna a miniszterelnöki székre!

Orbán Viktor leváltásához szerinte Bokrosra, Fodorra, Kunczéra, a DK-ra, Schmuckra is szükség van. "Nem vagyunk barátok, de nem is kell, hogy azok legyünk" - mondta a DK elnöke,

Bokros lehet, hogy változott az idővel, de a volt megszorításaival menjen, ahová gondolom… Schmuck is kellene – nekem nem! – Épp arra az emberre gondol Gyurcsány is, aki tanácsokat adott az ellene szóló film elkészítéséhez. Meddig kell eltűrni még a sok köpönyegforgató vezért? OK! – leváltani akarjuk Orbánt! És utána? – nem tetted hozzá, hogy miből lesz utána, vagy Európa szocialistái arra várnak, hogy támogassák az MSZP-t? Másként az általad megjósolt "tiszavirág” élet lesz…

Egyébként a Gyurcsány-beszéd markánsan megfogalmazott jó beszéd volt, abból mindenki kiérthette a lényeget:

„A Laborc- Portik-üggyel kapcsolatban megemlítette: „a kormánypárti politikusok azt mondják, ők soha nem találkoznának bűnözőkkel. Őszintén szólva nem tudom, hogy akkor hogyan tartanak frakcióülést?”

Nem hagyta ki – a gyanú szerint az élettársát megverő – Fideszes Balogh József ügyét sem. „Áhítatosan tudnak beszélni a család szentségéről, és hogy ezt nyomatékosítsák, egy-két pofonnal megtoldják" – mondta, s említést tett egy vak komondorról arra utalva, hogy a Fideszes politikus szerint élettársa talán a vak kutyájukon átesve sérült meg.

Gyurcsány aztán konklúzióként megállapította, hogy a regnáló hatalom velejéig romlott és erkölcstelen, privatizálják a törvényhozást, s azért alakítják át az alkotmányos rendet, hogy ők, rokonaik és szomszédjaik gazdagodjanak…”

 Azért van itt egykét feltétel is, amit a népnek is illenék megszívlelni (nem beszélnék forradalomról, mint tette azt Orbán), mert ha a hevület sincs meg akkor itt minden csak szájtépés! Elsőnek a néptől várnám a lendületet, azt a megfellebbezhetetlen akaratot, hogy akarja a változást (egyelőre csak lézengést látok!). Másodikként jöhetnek a pártokhoz tartózók - élenjáró soraikban aktivistáikkal, hogy érezhessük a fordulópontot (persze ehhez kell a program-ismeret). Harmadszor ingadozás kellene lenni Orbán soraiban – egyelőre jól zárnak – gyengeségük ugyan megvolna, de a gyávaságukkal együtt erőnek van mutatva a köz felé! Ezért földet és trafikot kaptak mások kitüntetést és pénzjutalmat… „szellemi-honvédelem”, „békemenet” - és amit akartok csak, mind ott… Orbánért „harcol”!

A mai „mozgalom” képviselői baloldalon úgy látják (láttatják helyesebb szó) – hogy van mi ellen tiltakozniuk, de nincs miért kétségbeesniük… két dolog is van, ami zavar - egy: hogy az orrukig sem látnak el, kettő: nem teljes az érzelmi erő, valamiféle törést tükröz…

A naivitás Mesterházynál és bár szavaiban tükröz valami merészséget is, mégsem látom, hogy értené a bajok okát! Ő biztos, hogy nem váltja le Orbánt, ahhoz igazi csodára volna szükség… így nem, ha már – mint tudjuk, hogy az elején a történelmi lehetőséget, a kizárólagos hatalomra-törekvés kapcsán és a kétharmad okán már egyszer elszalasztották! Akkor újítottak párton belül, most meg a „sajtot” védik a „ravaszdiktól”! Hogy lesz ebből bármi is?

Gyurcsány beszéde üdítő is volt, régen hallottam ilyen gyújtó beszédet, a mi magyarázó is és érhető is volt… talán Tamás Gazsi beszéde volt hasonló! Az ő szavait kell mégis megszívlelnem: bojkott! – ízlelgessétek a szót és rájöhettek nincs más út, mert Orbán politikáját igazoljátok, ha vesztünk a választásokon. Igazolva lesz még munkássága és immár a másodszori győzelmével „demokráciájára” is mi magunk rakjuk fel a koronát! Eddig sem tettünk mást, mert a lovat is mi adtuk alá anno… most is azt tegyük?

Gyurcsányt nagyra tartom, bár lehetne m. elnökünk, de a szépséghiba rajta, hogy önként megfutamodott… kár (károghatok már, akár a varjú!). „Gyurcsány, aki újra jelezte, hogy nem vágyik miniszterelnöki posztra, kijelentette: függetlenül attól, hogy ki kit szeret, annak kell a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltjévé válnia, akinek a pártját a legtöbben támogatják." A legrosszabb Mesterházy, a legrosszabb Bajnai is jobb, mint a legjobb Orbán" – mondta.

Embersége, kedvessége, képessége a másik ember megértésére és vele való együttérzésre, valamint ellenszenve minden autoriter kapcsolat illetve függés iránt, csupán független szelleméhez mérhető! Meggyőződése, a független gondolkodás és megalkuvás nélküli igazságkeresés révén fontos eszközzé lett, amivel erősít bennünket… és hogy szomorú vagyok, az a többiek kicsinyességéből fakad. Nincs gondolatuk, ami van az csak szajkózása annak a valaminek, ami beteges társadalmunkban Orbáni! Gyurcsány nem csak kimondja az „ítéletet”, de szellemi függetlensége révén képes a támadásokat is visszaverni. A többi erre nem képes! Ígérgetések sok-sok kérdőjellel elhiteltelenítik a kölcsönös viszonyt… felesleges is Mesterházyék részéről, mert kevesen hiszik, hogy egyedül is képesek végig csinálni – és már munkálkodásukban ellenérzés is vegyül… ám fellelhető a lelkesedés is, de azon a realitás csorbul, ami a romokban heverő Magyarországra minden bizonnyal fájdalmas élményként hat majd! Hol lesz itt gazdasági fejlődés? – jó, tudom, jön a tőke, a beruházás még, lesz munkahely és jó fizetés (és mikor?), és a felfelé menő spirállal az emelkedés! Mi a manó? „Dejó”! Értjük mire célzok… megint mások teszik itt a „dolgot” és mi csak szájtátin eleget tehetünk a szolgaság minden formájának. Ezt akarhatjuk?

Bajnai, becsületesebb megoldást ajánl, de mert 2020-ra ígér valamit, hát ott is a kérdőjel, mert addig elkorcsosodunk mind! Becsületesebb, mert együtt tegyük – szól a felhívás – megfordulunk és lépésben az emelkedőn feljutunk a csúcsra! Szóval csúcsra-járat bennünket: az egyenlő jogokért, a szabadságért, a kötelességekért… nagy cél, erőfeszítésben a „kísérlet” és a kérdés mi felvetődik itt: kibírjuk-e? A társadalmi nyomorúság Orbán által oly nagy, hogy 2020-ig beledöglünk!

Program kell, hogy legyen, mit értékeljünk, de felemás dolgainkban csak a politikai függés sajátos törvényeitől függünk… de hogy mi lesz az adóságokkal, ami akkora teher, hogy a munka mellett sem jut semmire már – már ha lenne munka, de ígéretekkel nem sokra megyünk, hála Orbánnak a béka-segge rajtunk, oly levegőtlenné tette a Kárpát-medencét, hogy belefulladhatunk a saját kis mocsarunkba végleg! Mi lehet itt az érték még? – ha az ember már nem…

Példaként: ha van munka, van kereset is, eddig oké! – 50% levonás a tartozásokért a másik 50% az inkasszós számlára megy, amit a bank levesz, megélhetésre nulla forint marad… és ez még nem minden, a családi-pótlék, a gyerektartás is ugyanígy vész el… lám csak már Köteles Laci által ígért kötél maradt! Hogyan tovább? – a temetésem az államra hárul! Szép jövő, és hogy feldob! Tízezrek vannak ebben a helyzetben… tudom a gondolatokat is, felesleges meghallgatnom… tehát- amit megörökölhetnének a „szövetségesek”- az a romhalmaz! - és tőlünk? – a rettegést!

Tudnék szép szavakat mondani én is: nem a múltat kell megismételniük, a jövőt kell felépíteniük. Használják ki hasznára a lehetőségeket köztársaságunknak, ami csak forma… ez adná a „heraklészi” erőt az újjáteremtéshez, a közös feladatokhoz, a munkahelyek teremtéséhez? Pedig aki ma vezetni akar, annak tudnia kell, hogy az ő erejüktől és bölcsességüktől függ az ország sorsa! Munkát és kenyeret! (Ez a majomtól az emberhez való átmenet, döntő lépése :))!

                                             

 

Csendek rejtekéből lép elő, a világra-szomjas Nap…
„Áhítatán” a közös sors, sóvárgó-álmait tárgyiasítja
Ott - hol az idő hallgatóvá szelídült rajta-
Ott köszönt be új „magánya”
Már intőn- még játékos arccal. –(szőke)

 

2013-05-01.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 54
Heti: 335
Havi: 3 480
Össz.: 372 591

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Gyurcsány és május elseje...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »