Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Mementó...

 

„A szocialisták sem értenek egyet Gyurcsány Ferenc ötletével. Harangozó Gábor szerdán azt mondta: ők csak az önálló MSZP-ben hisznek. „Szerintem szükség van az ország érdekében egy önálló, erős baloldali pártra, ez pedig a Magyar Szocialista Párt tud lenni. Ezért én abban hiszek, hogy egy önálló, erős Magyar Szocialista Pártra van szükség” – jelentette ki az MSZP-s Harangozó Gábor.

 

Szükség lenne, de mert az idő eljárt felettük, és a saját szerepük felismerése már túlhalad minden kritériumot... elképzelésben sem eredetiek csak művi valójuk – és az emberi „gonoszság” törvényes állapotában már elfátyolozva tetteik (Tóbiás felvett pénze és elnök ráadásul, mit tehet ott más beosztású? – egyiknél nagy a stikli, másoknál kisebb, de van! Ha majd kiirtják maguk soraiból a korrupt elemeket, talán... de a megroggyant bizalmat még úgy is nehéz lesz lábra állítani.). A legcsekélyebb erővel sem bírnak, de milyen kényesek a szegények sorsában- most egyszerre - s eddig hol voltak? Tangóztak az elmúlt négy-évben (ja, hogy volt egy éhségmenet – hát az élen kiállt? - az aki ugyanabban bűnbe veszett, mint Tóbiás), sekélyes tartalommal szóltak- most is minden a régiben (pártpénzekről nem is szólva). No, és ha nincs pénz a változásokra remény sem lehet a változtatásra, de mert megújultak és most sem másként, csak magukkal voltak és vannak elfoglalva, ilyetén általuk már jobb nem lesz, épp a fentiek okán marad el a remény a jobbításra, a remény bódulata nem elég egy erős MSZP megalakításához, pláne önállóságukhoz!

 

„Az atv.hu azt írta: a szocialisták egyik elnökségi tagja, Komjáthi Imre egyenesen „politikai testvérgyilkosságnak" tartja a szerinte összehangolt DK-Együtt-támadást. A vezető szocialista politikus szerint olyan emberek kísérlik meg teljesen kivéreztetni az MSZP-t, akik a megélhetésüket, jólétüket, politikai befolyásukat köszönhetik ennek a közösségnek.”

Jaj!

Gyurcsánynak köszönhetik, hogy még vannak (ha Gyurcsány nem erőlteti, semmiféle szövetkezés sem lenne). Az önzés - kedves MSZP-sek - nem erény. Semmiféle gyilkolkodás nincs a gyurcsányi szándékban, minthogy a sors hozta így, hogy összefogás nélkül nincs és nem is lehet választást nyerni. Eddig tiszta? Ebből az állapotból csak a gyurcsányi út biztosít lehetőségében alkalmat. Ebben az esetben az ész az erkölcsi törvényhozó, ha ezzel nem élnek a „társak”, akkor elbuktak – és ez látszik valószínűnek az MSZP-nél, aki a „társakat” is lehúzza.

Kedvezőbb lenne a kimenetel, ha nem fikázzák tovább egymást, hanem segítik inkább a szövetség erősödését, így mentesülnek a Fidesz kényszere alól – bár a behódolás az MSZP-nél már adott volt Mesterházy idejében is... a dicséretek és az egyetértések langyosították az állapotot, hogy mindig új ürügyet leljenek a hatalom felé a megértésre, viszonyaikban!

Lehet, hogy nem vagyok elég érthető?

Jószívűséget nem lehet összetéveszteni az akarnok és önző magatartással, és mégis úgy művelik, mint a pedantériát – de be kényesek a becsületre, aminek éppen ők tesznek keresztbe! Ekképp a bolond szabadságot helyezik elébe az okosnak. Elvetemült az állapot, de épp az MSZP-ben! Orbánt ők már soha nem váltják le, ez a biztos - magukban semmiféle erővel nem bírnak, a vigasztaló szavaik pedig a nép megvezetésére szolgálnak. Ilyetén a reményt fenntartani inkább aljasság, mint valamiféle jótett. A nép jogáról is mást vallanak, saját felfogásuk szerint egyáltalán nem is akarják elismerni (a szavak önmagukban semmit sem mondanak, ha tartalommal nem töltik meg a tettek) – így ami elvileg helyes, mint lehetőséget is elvetik.

 

„Szigetvári Viktor szerint Gyurcsány Ferenc nem adhat tanácsokat a teljes baloldalnak. Az Együtt társelnöke azt mondta: Gyurcsány Ferenc nem osztályfőnöke a baloldalnak. „Az, hogy ő az ellenzék egésze számára itt osztályfőnökként tanácsokat ad, az szerintem nem helyes, mert ő nem egy osztályfőnök, aki megérkezik a rumlizó gyerekekkel teli szobába, tanterembe. Hanem ő egy a rumlizó gyerekek közül, és ő a saját dolgával foglalkozzon” – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt a Korszakváltók Pártjának társelnöke.

Jajgathatok tovább!

Mintha se béke, se szabadság nem volna. Már mozgásterük se, hogy valaki javasol valamit, mint és nevezetesen Gyurcsány - megfontolásra ajánlva... (?!)

Mementóként: valamelyes bizalomnak az „ellenség” gondolkodásmódjában meg kell maradnia a „háború” kellős közepén is. Hisz másként nem is lehetne békét kötni, s az ellenségeskedés meg egymás kiirtásává fajulna. Saját maguk ellenségei lettek a baloldali pártok...

Korszakváltók (!) - a nagy-szavakban nincs hiány, de hol a tartalom? Együtt és mégis széjjel mentalitással ássák meg saját sírjukat, valahogy közömbösek egymás irányában (így mutatják a nagyobb sajtszelet reményében).

Gyurcsány nem szabott feltételeket, hanem ajánlott valamit, és a nagy-fenék- kerítés fölösleges, mert maga felől mindeniknek van igazsága, ha még itt- ott gyengélkedő is, de megfontolni azért érdemes volna az ajánlatot.

Kockázat mindig van és mindenben, mégis jó volna a tartós békeállapot, mert az egymás fejére növő pártok csúnya véget fognak élni! Mindezt teszik azon ürügy alatt, hogy Gyurcsány, mint pártelnök – természetében semmi jóra nem képes... (?) - és mert egyikük sem lehet Messiás, így kölcsönösen mondják ki egymásra az ítéletet? Ez – ha gonosz érzülettel is párosul, no- az már a vég lesz...

 

...a messzeség nőtt föl szemembe,

hogy vegyem próbáit

botladozom a vágyak elé,

hogy ugyanazt érzem-e,

mint rég?

Ég felé

már elpihent a fájdalom

a bennem élő sötét-bánaton,

ha kínfölöslegét törölné elébb

mondhatnék imát is, de mindezekért?— )szőke)

 

2014. 08. 29.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Mementóként...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »