Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Idővel tódott pünkösdi királyság…

                 

Ahogy jó székelyem mondja: „No mett ugyan hunyorittos szeme van az ebadtának.”!

 

Orbán, „immár sokadszor – kifejtette, hibás az a fősodorbeli európai felfogás, amelyik a szekularizáció, a nemzetköziség és az individuum hármasságának talapzatára kívánja építeni az Európai Uniót. Ehelyett a kormányfő a keresztény gyökerekhez való visszatérést ajánlotta az európai sikeresség receptjeként.”

Bizony a szegényeknek, nyomorgóknak, elesetteknek, kitaszítottaknak, magára-maradottaknak kell az üdvözítő malaszt. Orbánunk amúgyis csak prédikálni tud (szorgalommal a tett csak maga felé van, mint minden „szentnek” – kinek maga felé hajlik a keze!)! Miért akarod tőrbe ejteni a lelkemet, hogy megölhess engemet? Kérdezhetném… ahogy a királyok könyvében van? Veszedelmet hozok rád, és elveszem a te maradékaidat, és kigyomlálom az országot, még az ebét is - a berekesztettet és az elhagyatottat. A gyökér!

Vallás? Hm… a fogalmát sem tudod Fiam… de eljutottál e kor szélére immár – hol vannak már romok (áldásos munkád eredményeképp), s lelkedben sem- nem nőnek virágok – ott hatalmas és fenyegető sivatag van!

Sokak számára, ha nem mindenkinek már, „rejtélyesnek tűnik az a magatartás, hogy Orbán Viktor gyakran használ látszólag euroszkeptikus érzelmekre ható szlogeneket, miközben tőle az Európai Néppárt politikusai azt várják, hogy a kereszténydemokrácia fiatal generációjának tagjaként, akinek még az egykori vasfüggöny lebontásában is oroszlánrésze volt, az EU-kritika helyett az integráció elmélyítését propagálja.”

Lebontani azt tud, bár ezt is Horntól vindikálta el magának, már - mint, ami a vasfüggönyre vonatkoztatható… „Egy szóval, hinni kell?”  Vallásos gyökerek csak szívben rejtezhetnek, hogy hivatkozhat ezekre, egy érzéketlen ember – egyre kritikusabb az értelem – (maradhatna magánügye mindenkinek!), divat sem lehet, a divatok változnak, de Isten, ha nincs a szívben csak akadálya az embernek, csak akadályokat gördít az ember legjogosabb vágyai elé vagy legalábbis legsürgősebb gondjai terhére…

Rejtélyes Viktorunk… Istenben hinni túl szép volna (az nem lehet rendeleti), mert belső így egyéni (Isten a szív legmélyén van: egy szóval kifejezhető, de mindent átölelő - átható szeretet). Istenben hinni nem lehet közügy. Ez a vágy egy eszme, a világ összefüggésének eszméje, mely minden gondolat mélyén ott lappang!

Minden életét megjárt emberben felmerül egy kérdés: mit jelent hinni? Válasz: „hinni semmi, ha nem tudjuk azt, amiben hiszünk”! Isten oldaláról nézve: szellemet ad és azt kapva már tökéletesen száműzött az Isten, aki nem szolgál, de őt szolgálni kell, és akinek uralma még nem érkezett el… (mondom hetvenévesen), ez az igazi és egyetlen vallás-alapja… valahogy hajaz is Orbán elképzelésére: ö nem szolgál, de őt szolgálni kell (és a koronatan az alap)! Íme, a kormányzóság sziklaszilárd alapja!

A német filozófiában fellelhető egy és más, mit magáénak vallhat ugyan, bár jogát és a szükséges elgondolást magáévá tenni nem tudhatja ésszerűség híján csak egy külső Istent „imád”! A német filozófia modern voltában Orbánnak idegen? Kérdés csak – mitológiával terhelt vagy attól mentes felfogásban, lásd! – mint Descarte ésszerű és Hegel immanens Istene – ám Bergeson és Hamelin adta vissza Istennek a személyiséget! Orbán tevékenysége önző része magának, hatalmasabbnak hiszi magát, ha Istent is elsajátíthatja magának! Egy név csak, ha belső tartalma nincs meg emberében, misztikus állítása spekulációi egyike, mert az eszme annyit változott, hogy itt Isten nevéről lemondanék inkább.

Elkárhoznék, ha az orbáni szemlélődés „tárgyát” így tenném magamévá! Lélek halhatatlanságával sem „etetnek” meg: annak a lénynek, aki halálom után leszek, nincs több oka, hogy emlékezzék arra az emberre, aki születésem óta vagyok, mint az utóbbinak arra, hogy visszaemlékezzék arra az emberre, aki születésem előtt voltam… (jól megkevert „tézis” – de igazsága a mondanivalóban mégis ott van).

Metafizikai eszmék misztikus állításai spekulatív összevisszaságain a mai világot tükrözik: légy alázatos, a túlvilágon elnyered jutalmadat! Mert gazdagoknak kedvező e beállítás, a szegényben meg elodázó ilyenformán áttestált következménye, hogy mindazok a kötelezettségek, amelyek nem erősítettek meg a jelen életben, a másvilágban valóknak látszanak, amelyet szeretetre és áldozatra alapítottak (micsoda különbség (!) – és Orbán így altat) – tévedések forrása félelemre alapozva, hogy érdekünk volna? Hazudnék, ha nem gondolnám bele a reményt – és ha erkölcsi eszmével párosul (mint volt az a perzsáktól és zsidóktól kezdve) lenne ráció benne, de elrontották, mert kiválasztottaknak aposztrofálták magukat- igen (!) – a kiválasztott nép gondolata rontotta el! És Orbán sem egy kiválasztott, noha úgy viselkedik ókor-ókor!

Matolcsy írt valamit… az MNB jó hatása volna? (vagy un- ortodox időhúzó fordulata) – megtisztult eszmével előadja Amerika kapcsán, hogy:

„Hamilton „beleértette” a központi hatalom nagyobb mozgásterét az alkotmányba (a Kongresszus minden olyan törvény meghozatalára jogosult, amely elősegíti az alkotmányban rögzített jogkörök betöltését), és ezzel tágította a központi kormányzat mozgásterét, a tagállamok rovására. Ezzel Hamilton nagy szívességet tett az arisztokrácia uralmának.

A Fidesz teljesen a hamiltoni világképnek megfelelően cselekszik, amikor a társadalmat aláveti a felvállalt modernizációs törekvésnek, és céljaihoz próbálja igazítani-szabni az alkotmány nyújtotta mozgásteret.”

Ilyenkor fék módjára működik, mert a magyar viszonyok soha nem lehetnek amerikaiak- és fordítva… mint a vallásnál is: a probléma akkor van, ha ismerjük a valóságot… Amerikában „konzervatív ciklus van, amely az alapító atyák puritán értékrendjéhez (vallásosság, szorgalom, takarékosság, hazafiság) való visszatérést jelenti, a közmorál megszilárdítását, a devianciák elleni hadjáratot. Ha az elemzők elolvasták volna Matolcsy könyvét, s nem csak Orbán Viktor beszédeit elemzik, talán jobban értenék a Fidesz látszólag érthetetlen Európa-politikáját: a Fidesz csodálja az Amerikai Birodalom erejét, és annak értékeit, valamint normáit (vallásosság, hazafiság) akarja átültetni az európai s a magyar gyakorlatba, de nem tekinti csodálnivalónak az Európai Uniót jelenlegi formájában.”

Én már ezen sem csodálkozom, ez az ember semmit nem tud, de szemezget másoktól, kapirgál a világ „szemétdombján” és kukorékol, ha talál valamit (ekkor eljárja pávatáncát), ami igazolja elképzeléseit felénk és hivatkozásul átadhat akár – persze hogy magáért csak!

Ám, csodálni lehet – bár vezetőink és politikusaink maguk törik kerékbe a gyengécske isteni elméleteket, mert vak, süket és ennyi fogyatékossággal elvégezni a „nagy” munkát nem lehet. Milyen hozzáállás az, hogy az elesettektől elvesz és tovább: rugdossa már kenyéradó gazdáját, az EU-t is! Mert ugye markát tartja és dicsekszik is, ha mások rovására több jut neki, mégis Istenként kíván ítélkezni – jaj, be etikus!

Orbániából itt csak rettegés lesz, félelemkeltésben jeleskedő énje nem kívánatos és mégis túlnyeri majd magát, mert az ellenzék nem „hívő” – nem hisz önmagában sem - Orbán meg egy álruhás, hogy megtisztult volna, azt erősen kétlem! Ezzel ennek az országnak vége, így már meggyőződésemönkénye és a parancsuralmi rendje így sem él meg hosszú életet csak áldozatok árán – (mit tőlünk vár el) tarthatja fenn magát ezért a vágya, hogy féljük Istent!

Ahogy jó székelyem mondja Orbánról: „Tódom-fódom, kötöm, bogozom, méges csak tajkul marad”!

 

„…aki nagyon szeret, nagyon szomorú lesz,
kit nagyon szeretnek, fájdalmat okozva fizethet csak érte,
ez az értelmetlen értelme a sorsnak az „emberfiában.”
Szorongásos jelenében elképedt szokássá égett
gyávaság lett jeles, 
     idegen-szelének lelt szembe-könnye
     szembesített butasággal rászántan 
irányított keservével ébredt-
 
…tisztesség és hűség megadta magát egy gonosz indulatnak… 
a társadalom arcára ég 
romlandó kerülőiben hűtlen 
és tisztességtelen-jövőnk tartalékolt céljának szelleme térnek és időnek – 
becstelen-törpék maradékán élhet, 
 
aki felesküdött e rendnek sajátnak megvallva hitüket,
hol a sötét még sötétebb vágyaknak körítve e létet adja jövőjének- 
elszámolással félelmet—(szőke)
 
2013.05.20.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Idővel "tódott" pünkösdi királyság...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »