Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

...kisebbségi sorban!

 

Lám- csak változik a nemzet kép: „melyek tárgyilagosságát bizony sokszor érdekek befolyásolják”!

 

Rendőr, katona, fegyveres biztonsági-őr a határra! Innen már tényleg egy lépés a határőrség és az államhatárok visszaállítása. Az orbáni birodalom „természetes-keretek” között! - és e hatalom, immár odáig nőtt, hogy a tettekre váltják az elveket (mint látjuk) - és erővel újfent a történelmi „keretek” már egy új „modern-kornak” megfelelő, igényeknek és az érdekeknek eleget tevő változásokon megy keresztül...

Merthogy a magyarság (!) - és már mindenhol csak az van jelen (?) - e Medence történetében... és mégis széjjelszórva a világban! Népi-hazánk és nemzeti érdeke a viszonyok átrendezése, politikai határ mellé, íme egy fizika határ is kell, melynek szerepe a be-nemengedés és a ki-nemengedés majd?

Megvonjuk határainkat, hogy egészségesebb legyen a Trianon utáni megzavart fej... Magyarország és a jövő (ami nincs Orbán fejében), így a fejlődése - együtt halad az új európai rend fejlődésével?

Lám, egy emberi alkotás, amely az új állapotokról szól, számot vet az élet valóságos szükségleteivel és kiépíti a javulás felé vezető utat... csak az a kérdés, hogy darabolunk-e vagy egységesítünk?

Önfényezés mellett Orbán – a maga történelmi területén – kézbe vette a hatalom gyakorlását- majd még valamiféle újjászületésnek is helyet ad, miként reformokat is meghatároz erővel a tehetetlenséggel szemben, ahogy-is azt az európaisága, belső-kényszertől vezérelve (állami, busás támogatás mellett) – és az európai haladás iránya is megkíván... megvédi Európát is a népe mellett!

A jelenségnek, a megfigyelhető tendenciáknak azonban aligha örülhet az, aki a humánum, az emberség értékeit csak egy kicsit is tiszteli.

Az emberek vallás, társadalmi státusz, származás, anyagi lehetőségek alapján való megkülönböztetése ugyanis aligha tekinthető az emberség csúcsának.

Így azok, akik bármilyen alapon, emberi minőségükben magukat felsőbb, míg másokat alacsonyabb rendűnek gondolnak, azok alapvetően kiírták magukat az emberiségből.

Amellett végletesen ostobák is.

A névsort ugyanis olykor mások olvassák.

De ez igaz a jelenlegi hatalom által hallgatólagosan megtűrt többi pszeudo-militáns, magukat menekültvadásznak, vagy csak éppen igazi magyaroknak beállító szervezetre is. Akármilyen politikai erő van mögöttük. Mert kár lenne eltagadni, hogy a hatalomnak gyakran nagyon kényelmes másokkal kikapartatni a gesztenyét. Azonban az ilyen hatalom képviselőinek sem ártana ismerni azt a történelmi helyzetet, amikor az így kikapart gesztenyét, amúgy frissiben és forrón dugták fel. Mert azt, aki a puskaporos hordó mellett fáklyákkal zsonglőrködik, könnyedén falhoz vághatja a légnyomás.

Amikor tehát Orbán Viktor elkezdett a szélsőségesek irányában gesztust gyakorolni, és tessék-lássék módon fellépni, vagy fel sem lépni az éledő, hétköznapi fasizmuskák ellen, akkor meggyújtotta az első lángokat.

Az, hogy most ezzel a tűzzel a menekültek ellen fordult az pusztán véletlen is lehet.

Annak a következménye, hogy a menekültek, a háborúk által meggyötört, és mindenki által jól definiálható, kiszolgáltatott és emberi mivoltuk külsőségeiből gyakran kiforgatott százezrek itt vannak. De szinte biztos, hogy hiányukban találnának a vármegyei betyárkápók, és hungarovamzerek más áldozatokat.

Ahogy Tusnádfürdőn a vezér meg is ígérte nekik a sorok között. Ha nem lesznek menekültek, akiken gyakorolhatják az embertelenséget, akkor majd mutat más célpontot. Kinevezve az éppen aktuális idegent. Akár az egyes csoportokat is céltáblává téve egymásnak. Az egész lakosságra vetítve pedig világosan jelezve annak az igazságát: amikor az emberség eróziója, a félelemkeltés, a megtiprás...”

 

Az Eu-s pénzek meg majd folynak és lesz mit lenyúlni, mint volt eddig is, mert a jogrendszert rendszerint fenn kell tartani! Nos a magyar, ilyetén már megint sok szenvedést és kárt fog megélni. Eredményei vitathatók (még ha igaza is lenne Orbánnak), legalábbis nem érnek fel azokkal az áldozatokkal, amelyeket értük a kormányzat hozott. Itt inkább egy elszámolási hibára (bűnre) gyanakodhatunk, ahol épp az eddig elsíbolt pénzek tisztára mosása folyik (és érte egy hamis mítoszt próbálnak eladni a vérre szomjazó és/vagy tudatlan nagyközönségnek).

 

 

lélek és test

 

Meddig gazdagodhat az ember?

Ontja kincsét a szív s az elme:

anyaméhek folyton teherben

forr a hím-titok gerjedelme” -

..s az egymásra-vigyorodó

két hamisság a csalás öröklétébe fog...

- lettem és vagyok most irigye

hol szánalomba font

a rég- rég volt

szívemben kattog

...már máshol másként álmodom -

Nagyobbak lettek a címletek

és már értékre is kisebbedett

tolakodó idő-kérdése: lélek és a test

a pokol tüzével éget

...mert veszni szán az érzet

e bolygónak légkörében

mint-két csapdája

ugyanannak a veremnek -

...s a kétség- mi már nem teremt egységet bennem! – (szőke)

 

2015. 08. 11.

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
Oldal: ...kisebbségi sorban!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »