Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Gágoghatunk már... de az is csak hápogás!

„Ezer meg ezer gúnár-nyak sziszeg...”
Összefogott a vert-sereg?
Emelt arccal néz az égre,
csillogó-fény- menedékre
leszól mindent -
Kényes nyájban megveszett
a lét értelme felett...
úgy ítélve meg a tett,
értéknek dolgában már fura leletek:
hol a bizalom veszett,
fel így emelne?
Van- amin túl a gyomrom remeg,
hogy visszapörgetett filmeket nézhetek,
a jó-érzés bennem reked...
Mi emberi most az reszket,
hogy szobraival századokig visszaterelt,
visszavágva időn reményem-
„Ha könnyezek, nem vigaszért esengek”--

A nép csak kapkodja a fejét, nyakig szarban és minden oldalról fenyegetve érezhetjük létfeltételeinket. Ilyen önző, csak magáért küzdő politikai elit még nem volt... az elméleti megértésükig sem jutunk el, pedig a bőrünkön érezzük gyakorlatukat. Gyurcsány feladta a harcot (viccesen még: de mindenért ő a hibás!), hogy az mszp-hez csatlakozott, ami híveit még ingadozóbbá tette, (ha magának maradt volna, most a szerencse ölébe hullhatott volna!) Már tét-nélküli a választás... az ellenzék nem nyerhet- a választás meg már nem megoldás semmire, illetve csak egyre, hogy hatalomban tartsa Orbánt és igazolja az eddig végzett „demokratikus” munkásságát! Ez van! Hárommilliós koldus országa helyett a négymilliós koldus országát jegyezhetjük... hol a legvidámabb barakk helyett csak a barakk maradt meg!

Az idő kereke forog... így öregedve és mégis haszontalanul – nincs új tartalma a létnek, módszere lett a baj. Már a kiindulópont is megrázkódtatással- helyzetben, viszonyaiban. A drámai hatások egymást múlják felül, az extázis szelleme még alszik, eredményeit elsajátítani nem tudja. Feltételein minden komolytalan. Már csömör fogta el a társadalmat, forrongási korszak vége itt... marad a Vezér és pártja, hogy a nép „eredményeit” józanul el- kisajátítsa. Bírálat itt minek? - hogy újra kezdje az ellenpólus, mert bírálják magukat, hogy új erőt szívjon a változókon? Kegyetlennek kegyetlen a pillanat- felemásságain kísérletek sora, ám mégis óriás helyett (mit várhatott volna az összefogástól) csak egeret szültek a hegyek! Mesterházy magamagát szülte meg: most cincoghat kedvére, mert későn ébredt tudatára, hogy e senki földje lett bizonytalan hatalmasságától céljaik bizonytalanságától, és nem teremtődik vele – velük az a helyzet, amely a visszafordulást lehetségessé tenné, és- vagy irányba állítva a felszín a megrázkódtatásnál több legyen. Árulók ők. A nép, a nemzet árulói (nem is voltak mások- csak megalkuvók!) - és még mindig csak magukkal vannak elfoglalva. Vesztettek végleg!
Orbánék hátradőlve nevethetnek, mert a baloldali pártok és személyek magukat csinálták ki!
Orbánnál az ismeretelmélet kuszasága – a megismerés eredményének problémája, az igazság kérdése a Fideszt sem zavarja! Történelem? - a leghazugabb tantárgyak egyike, ahol minden az adott kor érdekeinek átfestett tartalmában épül a létre... és gondolatai mégsem a megismerés területére téved el – melynek folyamatában, titkain egyre mélyebbre merülünk el, hol szánkig ér a szar, mely immár áthághatatlan akadálya lett a tudásra törekvő embernek (lehet nincs is ilyen), így a társadalom titkai fedve maradnak. Hol a mag az igazságban (?) - mert igazsága mindennek van, a lépcsőfokok viszont (melyek kivezetnének a szarból, hová süllyedt az ország) olyan elvi akadályok lettek, amelyek a megismerésben meghiúsulásra vezetnek.  A hatalomban feledve a bizonyítás, csak fújják a magukét... „elvtársias” fegyelem van – ilyetén a szigorítás, az „új” fegyelem a társadalmi kapcsolat alapja lett- kicsinyt középkori a nép irányában, hol az orbáni éhség-korbács által teremtett fegyelemmel változtatott a forma (Horthy után szabadon – még!) -és megteremtette vele Orbán a „szabad” bérrabszolgaságot, elnyomni minden megmozdulást már csírájában kell – erre való a sok- sok fegyveres testület ellenőrizhetetlen számával középszerűséggel beoltva, hogy az igát bírja a hatalomért!
Mi nem tudunk háborúskodni, ők tudnak! Vagy abban lássuk a kiutat, amikor egy maroknyi volt elvtárs tányérnyalóival így csinál történelmet, miközben a puhapöcsüek társasága (az ellenzék) tesze-toszán maga elé mereng- nagy honvédő múltjával? Jaj! Egyformán alacsony a színvonal minden oldalon!
Orbán a maga kezében egyesítette a társadalmi vagyont és a társadalmi hatalmat, a politikai hatalom kizárólagosan az övé, így épül fel királysága! Ebből a szempontból kiindulva a legegyszerűbben megmagyarázható minden történelmi jelenség s épp így, hogy fölöttébb egyszerűen megmagyarázhatók minden történelmi korszak képzetei és eszméi a jelenéből-ajzott- korszak gazdasági életfeltételeiből és ezek által megint csak megszabott társadalmi és politikai viszonyokból... valóságos alapja még sincsen, mert a hatalomért van minden- ez már kézzelfogható tény, az egyetlen, ami a történelemben „igazához” juthatott! Nem számít a bizalom...
Egy politikus és egy párt sem lehet büszke arra, ami idáig vezetett el a rendváltás óta – ebben mindegyiknek bőven benne a keze – ilyetén lettünk egy (szó szerint) zsebre-vágott ország! A világ szégyene vele, íme mivé lett a magyarság... (!)
Itt a vége mindennek, amitől már jobb nem lesz (legfeljebb külső segítséggel), de azt- lásd: pld. EU - Orbánék leszarják őket, akármennyi pénzt ömlesztettek is ide. Tehát, jön Horthy ideje és az EU-ból való kivezetés, ha a helyzete megszilárdult a Vezérnek! Fasizálódunk rendesen, csak még azt nem tudják ki jöjjön be az országot elhagyók helyébe. És mit tesz Isten (?) - ehhez asszisztál Mesterházy is, igen butaságával, mert az orráig nem lát (nem is látott)  hiúságában, immár 2010 közepe óta és kihagyta az igazi történelmi lehetőséget (az egyetlent) a változtatásra! Gyerek még és nem nőtt be a feje lágya (de hatalmat akar)... a Fidesz meg mára elfeledte, hogy mit tettek, mikor még ellenzékben voltak!
Konklúzióm: nincs ma egy párt sem, kire szavazhatnék, kik változtatni tudnának – mert akik lehetnének: egy részük már árulóvá lett, másik rész meg helyzetbe se jöhet...
 Hazugság meg nem adja a gránit-szilárd alapot... ebben a pazar és pazarló gesztusban (mely öncsalón mámoros) megvallható csak egy dolog van: a kifosztottság. Keserű tudás- nálunk! Félelem-vezérelt- panaszokban bonyolult dolog ébresztgetni a frissességet... hangulat-adta homályos sejtésekkel legfeljebb a megváltoztathatatlanság érzését és a belenyugvás szükségességét szuggerálja belénk a jelen, hol a hatalomtól a Fidesz megrészegültjei adnak bizonyosságot az öröklét-érzésük szédületében. Ezért is a céltalanság-érzet bennem, rettegve mered már élet és halál közt...
Nem választok! - és az Isten sem bottal ver majd! Élethelyzetemben csak elidegenedés van- lett... mindentől és mindenkitől!

Nagy a nyomás,
irányzatok módjait fuldoklom
Vajon meddig bírom,
          mi vegyültében már
          nyúlón gyúlt az anyagon,
e sorsnak válságos okán,
          s nem angyalszárnyakon?-- (Szőke Emil)

2014.02.11.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 278
Heti: 1 104
Havi: 4 249
Össz.: 373 360

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Gágoghatunk már...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »