Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Financiák...

 

„Az igazán tehetősek vagyona még az alacsony kamatok mellett is nagyot nőtt az elmúlt évben, és ez a gyarapodás várhatóan nem áll le a közeljövőben sem. Banki szakértők szerint a növekedés kétharmadát frissen keresett vagy felbukkant pénz adja. Az „állami pénzmosoda” már majdnem 20 milliárd forintot tett láthatóvá.”

Az EU-s pénzek elosztása és felügyelete magukban... pénz, tőke, részvény és a gazdag részvényes.

Náluk az ütőkártya – ilyenkor e társaság a társadalomban gazdagodik... tévkövetkeztetés, ha embert keverjük a részvényessel, duma ott a szeretet, a vallás és a kötelességről is csak elmélkednek.

A nép szolga és szolgain hátrányaival lett választóvonal. Örök béke és egyenlőség csak a sírban létezik.

A „gazdag” természete jóra nem képes – lefelé lehetetlenné teszik a javulást és megörökítik a jogsértéseket. Náluk az ember tetszés szerint kezelhető tárgy lett. Így lettünk mi a világ legnyomorultabb lényei, a többségben lecsúszók. A gazdagok megnemesültek, de belül (bennük) iszonyúan zug véres szájjal az istentelen düh.

Ahogy Vergilius mondaná ma is: „Furor impius intus fremit horridus ore cruento.”

Persze a kirakat más (!)

Valójában egyetlen diktátor sem uralkodhat tartósan a nép nélkül... demokrácia helyett a közjó dumájával etetnek minket (főleg a KDNP). Egyetértés nélkül, mert a döntések a nép számára megfelelőnek nem bizonyulnak - a különbözőségek okán - ezért „ugrott” a demokrácia és a gazdag még gazdagabb lett... amúgy lájtosan.

Lám- a gyakorlat:

„ A következő hónapokban nem várható az államadósság csökkenése, dacára annak, hogy a kormány a 2114,5 milliárd forintos jegybanki betéten üldögél. A kormánynak tavaly már bejött az államadósság mesterséges csökkentése - nem zárható ki, hogy idén is megpróbálkoznak a trükkel.”

Az információk mindig politikai célokat szolgálnak, meghamisítják, vagy eltúlozzák őket. Ilyetén nyúlnak a reklámtechnika fogásaihoz – és a tudattalanra apellálnak. Így immár a vallás is a politika kiegészítője lett, mert korrupt és brutális a gyakorlat... hinni kell!?

A hatalom, mint politikai gépezet nem képes felfogni bizonyos problémákat, így az érték erősen vitatható... az ellenzék sem tesz mást, mint tolja a hatalom szekerét. Ez volna a demokrácia? - a demokrácia a politikusok uralma és nem a népé (már a választások sem a demokrácia alapjaira épülnek fel, törvényileg elfajzott akarat lett) – csak saját érdeküket nézik és ezzel a sajátos érdekkel „épül” minden.

Ezt inkább hívják tekintélyt tisztelő önkényuralmi rendszernek, amivel senki semmit kezdeni nem tud, csak akik benne gyakorolják a hatalmat. Csak a népben van önkontroll, és a morális színvonal hol áll, ha állandóan csalok és nyerészkedők keze közé kerülünk (?) - ezért és amíg a játékszabályokat a gazdag diktálja, addig a nép csak áhíthatja a klasszikus demokrácia ideáljainak megvalósítását...

marad a nyomor, a kiszolgáltatottság- jobb esetben is a szolgaság.

Hajrá Magyarország!

 

„Ezt az őszt nem akarom észrevenni

hiába tüntet hiába kísérti meg

a szokásos vagy éppen nem szokásos

kellékeivel fölhívni fegyelmem...”

 

Forró az érzet, türelmét veszti el

több-esélyű játékain okol,

hogy „csecsebecsével”

enyhítse a világraszóló őszinteséget...

mégis szégyenkezem

a sok-sok kelendő között -

az elme értésében, hogy megint értetlen:

okot kutat, s biztos- hogy nem talál okot,

így gyakran mered tágra a szem...

 

Ígérethalmazokkal képlékenységében

a viszony bomolni kezd,

„előbb csupán ütemben,

hosszúságban,

aztán egymástól távolságban is”- éri ésszel,

fölborzolt szépségében hányom-vetem

belső-szervek megzökkenéseit,

„mikről nem tudni még mivé lehetnek”--(szőke)

 

2014. 08. 22.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Financiák...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »