Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán világa egy eset kapcsán...

 

...írásom csak megfontolás tárgya lehet (talán még az sem), semmi konkrét (csak annyi, amit közre adtak)... csak egy szála, amit e tettek váltanak ki az egyszerű emberből- itt gondolatban.

 

Mikor beteljesült a csönd

nagy dördüléssel fölkeltek a hangok:

„még a párna finom vászon-neszét is

még a végső helyükre roskadó

belső szervek moccanásait is

a tovább-növő haj köröm szakáll

apró üzemzajait is

hallotta...”

 

Hírek és közlések, valóság és mese... életszerű helyzetek és életszerűtlenségek! Mindegy is, mondhatnám, ha nem sulykolnák az emberekbe a baromságokat. Volt egy helyzet, amire tudatosan készült egy rendőrnő, ám az nem az öngyilkosság és nem is a gyermeke kivégzése... lehet elméleteket gyártani? Úgy látszik lehet, mert az egyik hír arról szól, hogy előre tervezetten lelőtte kislányát, majd magával végzett, majd két gyermekről is írnak, és lett belőle Mikike (őt szívből sajnálom - az egyedüli vétek nélkülit – kívánom is- nyugodjon békében!)... ennyire béna-kacsa lapot még nem láttam (azaz írásokat). Majd a rendőrséget is megrázta az eset, és a rendőrségi tanú már a csúcsa a dolgoknak! Női vagy gyermekhang könyörgött: ne- ne! Utána dördültek a lövések... és mikor jelentette be e tanú a történéseket?

Nézzük a szálakat és ebből végkövetkeztetéseket nem vonhatok le, de hülyének se nézzenek, mert az életszerűség miatt az esetet másként láttatják a történések. Adott egy körzeti megbízott, és adott egy gazdag vállalkozó, akitől eljött a rendőrnő... elcsalták (magyarul – de írhatom, hogy elcsábították). Szegényebb körülmények kilátástalansága ott megzavarta őt... már visszament volna a gazdag vállalkozóhoz, aki gyermekének az édesapja is. A körzetes nem bírta volna elviselni a kudarcot, (s büszkeségét is sértette volna – tekintélyről nem is beszélve... és itt semmi kegyeleti okokat sérteni nem akarok) a további, már egy természetes szálon mozog, amit épp elkendőznek- vagy nem is akarnak feltárni, pedig ez a szál, inkább életszerűbb mint, amit felvetnek a szerven belül! És jött az anyós (ezzel végleg összekuszálva a szálakat), aki elsőnek fedezte fel az öngyilkosságot, vagy gyilkosságokat.

Ezek után mit kellene hinnem? - gyilkosság, öngyilkosság és hogy milyen kiterjedt az már mindegy is - ha a szálakon nem mennek végig. De az újságírás is, úgy megy bele a közlésekbe, hogy nem a tényeket adja közre, csak a hallottakat, egy pletykaszinten!

Túl sok a pletyka, hírzárlatot kellene (kellett volna) elrendelniük a rendőrségen, ilyen ügyekben- mert zavart okoz mindenhol a fejekben, pláne a bénaság vele, s a tény-nélküli közlések tömege... és kiigazítások nélkül. Én sem gyanúsítok, csak az életszerűséget nehezményezem...

Pletyka a rendőrséggel kapcsolatosan van elég... feltöltötték az állományt... gyorsak és sok esetben érdem-nélküliek az előléptetések. Kiélik magukat a civilekkel szemben is (és egymással szemben is)... tudom – csak bajt okozok magamnak, de azt- be kell látniuk, hogy a pletykák ennél is nagyobb bajt okoznak, ezért a tiszta beszédek ideje is eljöhetne már! Agyonverték és kéjesen élvezve – az előzetesben, azt a bizonyos erdélyi férfit, azóta egy sor se róla... Egerben egy idős ember vert meg egy szolgálaton-kívüli rendőr- egy sor se róla azóta, és miért is káros ez? Persze sorolni lehetne az eseteket még ezerrel, de elhallgatva a tényeket- beindítja a fantáziát. Mert... ha agyonvernek egy embert és belehal, akkor ki is vihetik egy elhagyott helyre is- akár és bejelentés érkezik egy talált holttestről, azután órákig helyszínelnek, és elmondják, hogy a brutalitás (amivel szembesültek) őket is megrázta... ám az elkövetőt nem találják (csak ritkán sikerül) és többnyire nem is igaz állításokra hivatkozva. Jó lenne megfontolni, hogy mi a szabadság mi a szabadosság, kit mire vesznek rá és miért a titkolás, az eltitkolása a valóságnak. Eltűnik egy tanár – akinek az életben semmi baja sem volt (erről szóltak a hírek), majd előkerül holtan a Dunából és nem gyilkosságban nyomoznak!? Hát- és sorolhatnám az újságok által adott közleményeket, amelyek jól felkavarják az állóvizet, mert vagy elméleteket gyártanak- vagy elhallgatnak tényeket, vagy az újságíró fantáziájára bízzák az eseményeket, az igazság mindenhol csorbát szenved... de szolgálunk és védünk! Igaz? - így nem!

Ezek után mit higgyek el a terrorveszélyről, és a velejáró következményekről: postaforgalom korlátozása, internet korlátozás, kijárási tilalom... stb. - és Matolcsy testőrsége (!)- Mert Orbánnak ott a TEK, Kövérnek a parlamenti őrsereg... Pintérnek a rendőrség, Tábornokoknak a katonaság, és a nép majd magában szenvedi magatehetetlenségét, mert mindezek közpénzből itt nyomasztólag...?

 

éltetik

 

Himnuszt énekel a száj

apára üt a juss

és venyigéjét köti a bús

lásd

… amíg Caesar az úr

és tetteit éltetik asztalánál

addig e hérosz-arc erőt nyerve újul – (szőke)

 

2016. 02. 04.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 330
Heti: 826
Havi: 3 971
Össz.: 373 082

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán világa egy eset kapcsán...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »