Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Ökörfal”…

Van itt már sok… és sokk. Temetkezem szociálisan. Kiásom sírhelyemet, belefekszem és magamra húzom a földet – önellátásban! Ennyit is érek…

Ki az ki- kitalálta? - és Fónagy által volt és van magyarázat… megmarad a régi ”rendszer” is! Az utazás kérdései alól meg nagyszerűen kibújt. Nem volt előkészítve (felkészítve még e válaszra), így az idő elment temetéssel… oda nem kell pótjegyet váltanunk (talán vagy még?)!

Nem értem Orbánt mindennek és mindenkinek neki megy, Csörtetve kardját, mely rövid – tudjuk, és lépéshiányát megtoldva mégis győzni akarna? A nép szíve tele van keserűséggel, bár Orbán sem hirdeti a végítéletet! Mégis sorra bünteti azokat, akik nem vele, de véleményben ellene inkább, mert a sok bűn, mit e kor felhalmozott egyenes támadás révén - vagy tréfaként (?) – menthetetlenül a nemzet fejére fogja idézni! Ezzel mintegy átmenetet képez egy, képzeletben elevenebb, az élet sokszerű jelenségei iránt érdeklődőbb, szebb lelkületű korból egy másik, zordabb, sötétebb, bölcselkedő időbe. A nép erkölcsi kritikájával már emebbe tartozik, de hangjaival, színeivel, képzeletével még amoda: így nyerhetne a vallás is táptalaján fényt és elevenséget – ahogy vagyunk csak megbélyegzést.

Tévedés, hogy szeretjük a békétlenséget, hogy mert a magyar fél-ázsiai származásában vándorolni szeret – ez nem magyarázat arra, hogy egyre többen hagyják már el e hazát! Az elbizakodottság erőszakossága lám: így érlelte meg gyümölcsét! A baj gyökere az erkölcsi ziláltságban keresendő, melyet a nemzetre vonatkoztatnak, ám a vezető elemeinek viszonyai tárják elénk, és hozták felszínre káoszát annak is! Az erkölcsi és társadalmi rend már bomlásban (rendőrökkel helyre nem állítható állapotában) – nincs bizalom… egy társadalmi robbanás előtt állunk, bár aggódni lehetne, de- hogy nincs is miért (ez ügyben látszó) a Vezetőknek, ugyanis az ellenzék egy rakás’… másként: inkább képlékeny fosként van jelen a közéletben. Nincs, ki szervezzen - ki megszervezze… belekeveredtek a „faji” részletekbe, így a két-oldal, ahol a féltékenység, gyűlölet, érdek és bosszú-harc fokozza hevét – a hatalom biztossága meg sehol (legfeljebb látszat), ezért is hiányként mindenhol a felelősség bátorsága is…

Elvándorlás kényes összefüggéseit nem feszegeti senki, pedig megérne egy misét és hogy -„Ha csak feltételezzük, hogy ugyanannyian érkeztek az egyes országokba, mint egy évvel korábban, és ehhez hozzászámítjuk a már megjelent németországi migrációs adatokat, 2012-ben nagyjából 72 ezer magyar hagyhatta el az országot. Ebből persze még le kellene vonnunk a visszavándorlók számát, csakhogy ahogy a kivándorlók esetében, a visszavándorlók esetében sem létezik egyértelmű statisztika…”

Nos – ilyen lesz a választás is, ha lesz egyáltalán, a statisztika a Fidesz javára mutat majd pozitív mérleget! Vagy nem lesz statisztika itt sem…

De miért is csodálkozom?  Távolságaiból kiérzem azt a percet, hol majd a tisztultabb- a törtetni és tülekedni nem tudó elbukik… és a nagyvezér öntudatosan és büszkén hirdetheti: egy szép játék volt csupán – becsvágya kielégülést így talál.

„Bajnai Gordonnal szemben egyértelműen Mesterházy Attila mellett teszik le a voksukat az egyesülésre készülő baloldali szakszervezeti konföderációk – mondják az érdekvédők.” Nem elemzem, bár olvastam a cikket… csak annyit, hogy ez lesz az életünk legnagyobb bukása!

Ahogy jó székelyem mondja: „Egyébbel nem szógálhatunk most egyhirtelenjibe.”!

Jó dolog, ha eddig vakon-tapogató lesz a jelölt ’elnök? Nem hinném- csak a hívek és a seggnyalók nem látnak az orruknál tovább! Mesterházy nem ellenfél a Fidesz vezérnek! Külföldi tőke bejön – mondja, és megindulunk felfelé egy spirálban… lássatok már, mindig mástól várják a megoldást! Ebből semmi nem lesz! A mai magyar valóságot ismerve Mesterházy már pártelnöknek is kevés – rosszul szervezi a pártot, nemhogy felemelkedés nem lesz majd, a bankok adós-behajtására is rábólint, hogy mást beszél az mindegy is, ha megtalálta a maga harmóniáját! Tehát a választásokon a Fidesz kétharmaddal győz (mondom én, aki szívből utálom a Fideszt- de mert ez az igazság!)! Mesterházyék és a többiek is vele csak a parlamentbe kívánnak bejutni - ez így is adott - a többi kizárólag színjáték! Végük lesz! És nekünk is!

A módosítások okán örülhetünk annak legalább, ha egyáltalán lesz még valami… elképzelésem lenne arról is, hogy választás nélkül is nyer a Fidesz! Az ellenzékre - erre a nyálasan szalonkodó, állandó kioktatásban részesülő és megtűrt ellenzékre, és mert hagyja magát fikázni, és a válaszokat rá nem is találja, talán mert nem is keresi – egyáltalán nincs szükség! Dolgukat nem végzik! Hogy mi a dolguk? – ellenzék legyen ellenzék, találja meg az ellen-hangot, tananyagként oktassák egy-más- közt a volt fideszi- ellenzéki-magatartást és tegyék azt – csak másolniuk kellene! Vagy válasszanak egy formabontó népies magatartást, mert egyáltalán nem hitelesek. Olyan, mintha a színfalak mögött meglenne a kiegyezés! Bátorság uraim és bátrabban! – ha kapnak egy sallert, ne szarozzanak – nem kenyérrel kell visszadobni azt, hanem keményen visszaadni azt! Mesterházynak sokat kell még tanulnia, hogy valaki lehessen… igyekezhetne, mert az idő felette is eljár, aztán „szabhatja”!

A Jobbik nem ellenzék… elejétől tudott volt, hogy a Fidesz szekértolója! Az LMP szétszabdalódott, hogy velük mi lesz az még a jövő titka! Az MSZP felszámolódik, mint név értelmetlen is - és semmilyen tartalommal nem bír, valami más lett, de másságában meg bambán tűri az elesettséget és a kiszolgáltatottságot. Hogy baloldali lenne? – értelmet velük e szó nem nyer!

A Fidesz harcol tovább a világ ellenében is, dacolnak mindennel, míg az elképzelt világukat meg nem teremtik (a Horthy időket, mert annak gazdaságán nosztalgiáznak, de csak a cselédségig jutottak el, hol már folyik az „úri-muri”!). Mérhetetlen szenvedésekre érzéketlenek, de dumájuk meg van – ha kell, másítják a valóságot és a barbárságot vallják szépnek! Vallási érzületet hirdetnek és vallást követelnek, fogalmával ugyan tisztába nincsenek, mégis erkölcsökben követelt mások felé (saját „megronthatatlan” szépségüket villantják föl- ez az igazi kirakat!)… tanítja a tolvaj, hogy- hogy kell becsületesnek lenni, mert a szabadságharcuk az egyén (sajátjukat értik alatta) sérthetetlenségéért folyik, saját harmóniájukat megtalálták ebben a zűrzavarban! A közpénzt (adófizetők pénzét) sajátjukként kezelik, így is osztogatják! Népellenes már minden cselekedetük. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy Európa meddig tűri? Mert e nép végtelen türelemmel (birkaként) viseli! Ja, hogy szuverén állam vagyunk, abba meg senki ne szóljon, mit teszünk (!) – de a kohéziós és egyéb pénzek jól jönnek ugye?

"Magyarországnak is tudnia kell, hogy bár európai uniós tagországként nyugati zászló alatt hajózik, a világgazdaságban ma keleti szél fúj" - mondta Orbán Viktor még 2010-ben. – és az óta is fúj!

Ahogy jó székelyem mondja. „Téged így az ördög es megúnna”!

 

…szegény a lélek, elernyedt a test
kínnal, hogy félelemmel telt, így integet neked
itt melletted- földön-járó új-arc sóhajával
a sors igazában, hol szegényes lényeged cipelem!
Ej, lám… hát nem ismert az érzés, a középérzet veled?
Hogy vak vezet itt egy világtalant,
s tovább egy vak-csőd ’szerűsége rá az ismeret?
Európa útjain - mert szebbért éltem, mert jobbat reméltem,
hol most „érzéklést szomjúhozva teng az ember”?—(szőke)
 

2013.05.23.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Ökörfal"...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »