Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Vagyonosodásról...

 

 Már mindegy, hogy mit akar- akar-e egyáltalán valamit a hatalom, de jó volna, ha valaki benyújtaná a parlamentben- egy tervezetként akár, hogy a politikusok vagyonát vizsgálják át...

Mert az már enyhe túlzás, hogy többszörösével gyarapodnak, mint amit bevallanak. Ugyanígy lehetne a felturbózott költségtérítéseket is visszafizetni... (!)

Egyszóval, a vagyon azon részével számoljon el mindegyik politikus, amióta a politikusi pályáját műveli! Továbbiakban, nem ártana vizsgálni azt sem és szankcionálni is, a mások nevére átírt vagyonokat, ott egyszerűbben oldanám a „feszültséget”, ha kitudódik ilyen el kell kobozni a teljes vagyont! Miért tenném? Mert mindegy, hogy törvényes valami vagy törvényszerű – jogos vagy jogtalan, erkölcsiségben magasabb szinten kell állniuk politikusainknak, mint az átlagpolgárnak.

Nem „üvegzsebekről”, nem is „átvilágításról” beszélek (ezek eddig sem értek szart sem), hanem a vagyongyarapodásokról, amikkel nap-mint nap találkozunk... példa bőven akad!

Hajrá!

Ha a népet lehet nyúzni, akkor „adakozzanak” a politikusaink is... persze itt is – mint mindenhol – akadnak kivételek, nekik tisztelet, de a többi húzzon a „francba” a magas méltóságokból.

És most itt a lehetőség, hogy Orbán, Szíjjártó, Rogán stb. előljárjon jó példával (!) Addig ne legyen Várbaköltözés! - és ne lehessen magasabb méltóságokba sem „rejtezni”.

Utána már joggal oszthatják az észt a társadalmi változtatások irányában – esetleg bocsássák népszavazásra mindezeket! A választások nem erről szóltak- a-mögé ne bújjanak, hogy bizalmat szavazott a nép, ez így nem igaz, mert a „rész” sosem volt „egész”!

És épp a bizalomvesztés idejét éljük...

A „titokzatos” felsőbbségeink személyére is hasson már a „nehézségi erő”!

Ja, hogy értünk dolgoznak! Teljesítmény hol van? Hol a minőség a munkájukban? Hogy az egész társadalom látja munkájuk hasznát? Hm... ha hinni akarom, de nem hiszek már, s amit látok, érzek az egyszóval is kifejezhető: szörnyű!

Az első száz (fő) milliárdos zsebében már annyi van, amennyi az ország összes vagyona (persze hogy tisztességgel, mi mással), de amíg jól ment az ország szekere, addig kivettek belőle, hogy most kátyúban evickélünk, kérjük tolják már a szekeret egy picit ők is!

Immár látható, hogy nem kell ahhoz a népet állandóan szorongatni... mégis javíthatnánk a helyzetünkön.

Persze lennének "sikolyok" és hangoskodók is – azok bízzanak Isten kegyelmében – a „szorongatott teremtmények” hangja soha- úgy sem ér az égig, mint ahogy az én hangom sem – ugyanis: „a kutyaugatás nem hallik az égig”! Ugyebár?

Hm... hm...

De leírom, hátha olvassa olyan ember is, aki érdemben tenni tud.

Megszabadítva tudatunkat az előítéletektől így, s nevelő hatást gyakorol az úri közönségre is!

 

Diktatúrában ez persze nem működik (!) – tudjuk – tudom én is, de ha maradt valami a demokráciánkból, morzsányi tisztesség is vele, akkor az ok magasában való dolgok kimeríthetetlenségét megvizsgálva, végtelen sokféleségében az elvi lezárhatatlansága okán is, „ferdeségeit” gyakorlati lezárásra változtatnám mégis!

Ugyanis mélységében már „megszívtuk” - a minőségileg eltérő „szint” korlátozott volta, véges valójába ért. Itt a nyomorban már elvenni nincs mit (milliókkal van a baj), az a kevés, ami megmaradt- ha abból is elvennének, a léthelyzetünket csak tovább rontaná (ellehetetlenítené) és azt már, röviden: néppusztításnak hívnám nem megszorításnak.

Kemény szavak lennének? - erre való a „tükör” (lelkiekben), időnként nem ártana belenézniük, hogy lássák meg az érzéki ideáikat (több minőségében) - érzékszerveik összességében, hogy reális-e a megfelelés önmaguknak... a dolgaik erői közötti elágazásaikban. Ha értik... és miért ne értenék? Vannak milliárdosaink, akik a „szinteket” is értik és lelki nagyságuk - a vagyoni mellett – érzéki tudásukból eredezteti benyomásaikat: a képzeteket, a fogalmakat, a képzelet alkotásait, a lélek intellektuális, emocionális és akarati aktusait, a fent már említett minőségek érzetét is.

Ilyetén a lényeg- a lényeg, a tények mellett legyen meghatározható a meghatározott és kézzelfogható a bizonyíték, hogy tényleg tenni akarnak jobb sorsa érdemes hazánkért!

Nem kell már hamisan játszaniuk- gondolkodjanak mielőtt cselekszenek

a megismerés formál-logikai apparátusából merítkezve... amik a specifikus törvények tárgyait jelentik mint: a fogalmak, ítéletek, következtetések összefüggésének formális törvényeiből következik és nem pont jogi, inkább filozófiai ismereteikből adódó okfejtéssel. Jogi csak utána, illetve összehangolva és nem egyoldalúan és nem is általánosításban, hanem konkrét személyekre lebontott valóságában lássanak napvilágot az események folyamatában.

Persze az érdek áthangolhat mindent és akkor a kakofóniában a látszat húrjain is ellehet játszani egy-egy „dalt” a személy vagy személyek abszolutizálására... ami már nagy kárt fog okozni a tényleges társadalmi viszonyban.

 

 

...nem helyettem,

nem is helyetted,

a jelennek vetett a kedv,

itt teng szorongással -

hagyd,

hogy engesztelőn

kiönthessem szívemet,

hogy feloldozással- újrázva éledhessen,

s e keserves napokra teljen-- (szőke)

 

 2014. 09. 25.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 278
Heti: 1 132
Havi: 4 277
Össz.: 373 388

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Vagyonosodásról...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »