Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a Világ!

 

Emléket itt így nem hagyhatok

- az- e hatalom orránál nem lehet magasabb -

Ám a dühödt vihar

állja végtelen hosszú sorát

s a rohanó időt

mi „bennem jobb

a sír sem fedheti már:

(meglásd)

átnövök az Időn...” (szőke)

 

Még egyszer leírom, nem Orbán menti meg Európát...

kis pont ő ahhoz (hangosan kiabál mint a madárka egy hangszigetelt kalitkában és ennyi!). De itt az idő a cselekvésre, Európa többet nem visel el mint ami érte...

Több migráns nem jöhet be- de óvatosan az elküldésükkel is, mert... ott kell rendet rakni a nagy- nemzeteknek, ahol a baj felütötte fejét, a gócot kell kimetszeni és megállítani a fertőzést. A fiatal migránsokat átképezni és kiképezni kellene... de a saját hazájuk visszafoglalására! Ugyan így Afrikában is! Elég a világ hatalmasainak üzleti összjátékából. Ha Amerika mindenbe beavatkozott eddig, nos- akkor tegye most is, de ne önző célból végre, hanem a népek felszabadításáért.

Az orosz nagy ellenfél, de- talán- Putyinnak is érdeke lehet, egy- népek felszabadítására irányuló harc.. és persze a vétlen áldozatoktól mentes rendcsinálás! A lehet itt nagy szó, mert amíg a szír rezsim Aszad van uralmon nem is olyan biztos, hogy helyes az útjuk most! Ám Obama is megtartaná Aszadot (talán- mert az orosz konfliktust kerülné a CIA-vélemények ellenére is), de kinek- kiknek a befolyására. Aszad népe Aszadtól fél és nem is annyira az ISIS-től, de a kettőt együtt kéne kezelni és eltörölni őket a föld színéről- ott ahol vannak és nem itt, és visszaadni hazájukat a migránsoknak (ha jól tudom Szíjjártóék, ezt már kihangsúlyozták). Itt a hír- és kém-hálózatot, a felderítést kell erősíteni... és kiszűrni az alvó ügynököket (mármint egész Európában)!

Amíg nem így teszik, addig az Orbán-féle szájhősök, és a hozzájuk hű betűrágók fognak lépten- nyomon ártalmunkra lenni... az óra ketyeg a ránk maradt nyomorúságoktól- bármikor bekövetkezhet egy harmadik világháború (és az már a Föld végét is jelentené!) - a legnagyobb baj most, az írott és a gyakorlati élet között- teljes szakadás van! Nehéz úgy cselekedni, hogy mindenki csak a magáét fújja... Orbánék is, csak megtanulták a szavakat úgy forgatni, és igazságukat úgy bizonyítva látni, amiként a megmásított tartalom is azonos szavakkal vesz száznyolcvan fokos fordulatot (de mit várunk egy jogásztól, kiforgat mindent). Aki megismerte őket, azok már rájöttek, hogy önző érdek vezérli ezt a hatalmat, tele képmutató hazugságokkal politikájuk és visszataszító hamis ábrázolásban tálalva a valót- nem a veszélyt hárítják el, hanem bevonzzák ártalmunkra!

Az orosz vezetés, Aszad hívására ugyanakkor fegyverekkel is kiállt a szír vezetés mellett, ám a deklarált céltól, az Iszlám Állam bombázásától eltérően, főként a szíriai ellenzéki csapatok állásait vette célba. A napokban ráadásul egy olyan nyilatkozat is elhangzott, hogy orosz „önkéntes” csapatok lépnének Szíria földjére. Moszkva azt hangoztatja, hogy a háborúban a szélsőségesek, vagyis az Iszlám Állam és az al-Kaida ellen harcol, valamint elítélte az Egyesült Államok és európai, arab szövetségeseinek azon törekvéseit, hogy megbuktassák a térségbeli kegyvesztett rezsimeket, mivel az káoszt eredményezne a Közel-Keleten.

- „Szadám Husszeint felakasztották. Irak jobb, békésebb hely lett?

- Kadhafit meggyilkolták, jobb élni Líbiában?

- Most Aszadot démonizáljuk, de megpróbáljuk levonni a tanulságokat?”

(– idézve a költői kérdést megfogalmazó Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, aki az ENSZ közgyűlésén tette fel e kérdéseket.)

Amerikai politikai döntéshozók szerint Putyin szíriai akciójával belpolitikai népszerűségét, valamint regionális befolyását erősítené, ezzel egy időben pedig Barack Obamát hozná zavarba, akinek óvatos, megfontolt politikája miatt korlátozott az Egyesült Államok közel-keleti katonai szerepvállalása. Amerika úgy véli, hogy az orosz beavatkozás célja Aszad erősítése a polgárháború lezárása utáni politikai rendezés időszakára.

Amerikai és nyugati tisztviselők ugyanakkor úgy vélik, Putyin kísérlete Aszad hatalomban tartására kudarcot fog vallani, és az orosz elnök rájön, ahhoz, hogy Moszkva beleszólhasson az Aszad utáni politikai rendezésbe, előbb áldását kell adnia a szír elnök elmozdítására. Obama azt mondta Putyin katonai stratégiájáról, hogy Oroszország belevetette magát a közel-keleti ingoványba, és reményét fejezte ki, hogy Moszkva is rájön, nem támogathat egy megvetett vezetőt.

Az amerikai elnök elutasította az orosz elméletet, hogy mindenki, aki Aszad ellen harcol, az terrorista.

Jelen állás szerint azonban úgy tűnik, Oroszország szívügyének tekinti, hogy ameddig csak lehet, hatalomban tartsa Aszadot.

Mi motiválhatja Putyint?

Az Öböl-menti államok, mint például Szaúd-Arábia ugyan neheztel Oroszországra Aszad támogatása miatt, ennek ellenére fontosnak tartja a Putyinnal való kapcsolatokat is. Nem véletlen, hogy tavaly júniusban a helyettes szaúdi trónörökös és honvédelmi miniszter Szentpétervárra látogatott, ahol megállapodást írtak alá az orosz féllel arról, hogy megosszák egymással a nukleáris technológiájukat, és fokozzák az együttműködést. Mint, ahogy az oroszokkal hagyományosan jó kapcsolatokat ápoló izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu is Moszkvába látogatott a szíriai bombázás megkezdése előtt, és garanciákért lobbizott az orosz vezetőknél, hogy a korszerű orosz fegyverekkel nem fogják segíteni a zsidó államra veszélyt jelentő terrorszervezetet, a Hezbollahot.

Michael Hanna, az egyiptomi Century Foundation szakértője szerint az egyiptomi és más arab kormányok Oroszországgal ápolt kapcsolatának „mélysége nagyon sekély”.

Válsághelyzetekben az arab kormányok az Egyesült Államokkal való kapcsolatukat Moszkvával próbálják fűszerezni, ami bizonyos szempontból meglehetősen könnyű. Moszkva nem tesz fel kérdéseket az emberi jogokról, a választásokról és a demokrácia állapotáról, ezek egyszerűen nem érdeklik... az arab világ nehezteléssel teli, kelletlen, bizarr tisztelettel tekint az orosz kitartásra és határozottságra, szemben az Egyesült Államok részéről mutatott habozással és bizonytalansággal.

Az AFP legfrissebb elemzése arról ír, hogy bár Oroszország szíriai beavatkozásának nem ez az elsődleges célja, az orosz harci repülőgépek a lázadók bombázása során egyúttal a közel-keleti országban harcoló csecsenekre is csapásokat mérnek. Az orosz légierő tavaly szeptember 30. óta hajt végre légicsapásokat Szíriában, a harci gépek a kormányhadsereget szorongató felkelőknek elsősorban a nyugati Latakia, valamint az északnyugati Aleppó és Idlíb tartományban lévő állásait bombázzák.

Szakértők szerint az ezen területeken tevékenykedő lázadók egy jelentős része Oroszország észak-kaukázusi részéről, Csecsenföldről és Dagesztánból, illetve két közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaságból, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkezett. A francia hírügynökség megjegyezte, hogy 2012 óta fegyveresek

ezrei utaztak Csecsenföldről Szíriába, hogy csatlakozzanak a Bassár el-Aszad elnökhöz hű erők ellen harcoló felkelőkhöz.

...így szemlélve a dolgokat láthatjuk, hogy mennyire kis pont az orbáni vélemény-

csak a renitenskedés, a hőbörgés, az orosz érdekek melletti megszólalások emelik nagyobbra a kelleténél, de nem az orbáni igazságok miatt, hanem- mert nincs nemzet már, aki ne tartana a nagy-medvétől! De lásd Európa baját... a török is csatlakozna, miközben fegyvereket szállít a terroristáknak, nos ezek ellen felszólalt Orbán? – nem tudok róla, ellenben a diktatúrák vezetőivel nagyban parolázgat!

Oroszország is csak magáért teszi, hogy mindenhol a jó-képét mutatja... (egyenlőre)

- mert van egy olyan feltételezés is, hogy Oroszország a fenti okok mellett azért avatkozott be Szíriába, hogy megerősítse pozícióit, új állásokat építsen ki a Közel-Keleten, csökkentse az Egyesült Államok befolyását, amivel nyomást gyakorolhatna a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC) a kőolajtermelésük visszafogására, aminek következtében drágulhatna az olaj ára, ami kedvezően hatna a jelentős problémákkal küzdő orosz gazdaságra. (Forrás: Foreign Policy, MTI)

 

epigon

 

valamit csak csináltam (!)

...megfeleltem

...megfelelek

az erő lett semmilyen

zuhanok bizonyságában

...kiverve az

...kiverve én

miért helyettetek?

- lépjetek elő -

„A közös kín a legnagyobb erő”! – (szőke)

 

2016. 04. 03.

folytatás: www.magam-emeszto.hupont.hu 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a Világ!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »