Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Tusványos után...

 

 

...fáradhatatlan a bolondozás

így – oroszlánképpel

pláne még... (szőke)

 

 

Hát (!) (tudom, így mondatot nem kezdünk!), de mert a nesze-

semmi a legjobban így fogható meg, másként nem- csakis fordítva a lovon és a hajón is, mert jövőnk az nincs! Van múlt, azt akarjuk megérteni, és ama vízcsap, melyből Orbán folyik, immár fertőzésveszélyt is hordoz- magában is! Dicsfénytől övezett orbáni munka és a terrorveszély, mert a magyar maradjon magyar- területileg is! Hogy mi az érdekek szülötte és mi az érzelmeké, itt kavarogva egy varjúsereg feketeségében összemosva (károg), mert az igazságot kimondani népszerűtlen és az erkölcsi érzékek is (odafönn) észileg, lényegileg önző, és- mert elvárt a szolgalelkűség, így a képmutatás is...

Részleteiben ellentétekbe kerülve (tetszéssel vagy nem tetszéssel, itt mindegy is), a szórványos kivételekkel lesz kiemelve, hogy a nézetkülönbségek eltűnjenek... a meggyőzés más módszereivel lett tekintély immár.

Orbánilag az út a múltba visz, a jövőnek pedig hátat fordít... bár nincs elfogadott elv így sem, de értelmében maradt a megszokott mód, a baloldal lekicsinylése, merthogy mindenki tetszése szerint itt nem dönthet! A maga dicsősége meg fennen ragyog- itt csak a napba lehet nézni!

Marad tehát a fideszi közmegvetés.

Az ember nemcsak cselekedeteivel hozhat bajt másokra, hanem bizonyos cselekedetek elmulasztásával is, ám ettől még a sérelem sérelem marad!

Furcsasága persze, hogy ettől de jure felelősséggel tartozna (adott esetben az egész társadalomnak), de hárítva az, a célszerűségi megfontolások okán és menekülés egy zagyva beszédbe, sajátos belátással a dolgok sűrűjébe! Lám az orbáni vélemény (mintha Európát is ő igazgatná s e nagy teher, hogy nyomja vállát!), észlény hite... de a következményeket másra hárítva ad az ízlésnek, mégis sután- bután tette, ahogy tette!

Látjuk a medvét!

Na, végre elhangzik a „medve nem játék” is. A bevándorlás sem játék. Ha a baloldal nyerte volna a választásokat, ma Magyarország egy bazi nagy menekülttábor lenne. Brüsszel nem tudja megvédeni a kontinensünket. Őrültség egy nemzetek feletti Európa, az Európai Egyesült Államok...”

Mindez félrevezetéssel történik... de- ha el is tekintek az orbáni gondolkodás sajátosságától- mégis, így is csak hajlamot látok a jogtalanságok kiterjesztésére, messze felülmúlva mindazt, amit az ókori bölcselők közül a rideg fegyelem legodaadóbb hívei is kigondoltak politikai eszményként!

Így jártunk Tusványoson! Így a „közvélemény”, ama ötven embertől, akik még Orbánért sülnek- főnek egybe... hogy erősítsék a társadalmat és gyöngítsék az egyént – így a túlkapások mezejében, ama brazil módja, hogy elesik a saját lábában is, és ez egyre ijesztőbb lesz.

Egyszóval Orbán úgy fogalmazott, hogy akár lehet igaza is, de mert ő csalhatatlan és megérzései „jók” csak egy vélemény lehet igaz, az- az övé!

csak amit elhallgatott, az téves (?) - de a lehetőség mindig ott, hogy másra mutogatva majd- még képviselheti az igazságot!

...hívei csak előítélet módjára tehetik magukévá, kevéssé értve és érezve ésszerű alapját – de a lényeg, hogy Orbán értse...

Ám az alapok ésszerűsége homályba veszett, így e társadalom Orbánilag csak elkorcsosulhat, jellemre és viselkedésre... és mert jövőnk nincs (ő mondta, Orbán), így hiába a tapasztalat- annak hatásai, mert nincs szívből jövő meggyőződés, csak hatalom és dics!

Már-csak azt várom (és ez a jövő, nálam legalábbis) – hogy mikor ébred fel a nép? - mikor szabadul meg a zabolátlan zsarnoki hatalomtól? - a dolgok ilyen elrendezésében, ha nem jó és célszerű is minden, a társadalom mikor teszi magáévá azt, ami célszerű és hasznos benne, s az emberek, egyszer s mindenkorra lemondván az Orbán által nyújtott előnyökről, élni fognak a demokráciában rejlő összes javakkal?

A jövő csak ezután történik meg”!

 

Megállt az idő

velem-

bennem

oly töprengő...

megfáradt az értelem

nincs más csak közöny

s félelem

és semmi több – (szőke)

 

2015. 07. 25.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 278
Heti: 1 093
Havi: 4 238
Össz.: 373 349

Látogatottság növelés
Oldal: Tusványos után...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »