Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Bolond-ok... (?)

 

„Legyen világos: Magyarország mi vagyunk! Konzervatívok, szociáldemokraták, liberálisok, keresztények, ateisták, zsidók, cigányok, idősek és fiatalok. Fidesz-szimpatizánsok és MSZP-szavazók. Mi, mindannyian, együtt. Aki kirekeszti a másikat saját nemzetéből, az valóban elárulja a hazáját.”

Íme, itt a válasz a Fidesz kirekesztő politikájára!

Orbán továbbra is maradt egy Fideszes pártvezér... a kormányfői pozíció nem neki való – minősít és kirekesztő, mégis valamiféle mesterséges kollektivizmust épít – minthogy munkája és társadalmi tevékenysége nem ösztönzi az embert az önállóságra, óhatatlanul elszegényednek szellemi szükségletei. Haszonra és kölcsönös kihasználásra épülő személytelen társadalom lettünk. Bár leplezi kizsákmányoló jellegét a vezér, de a hétköznapiság világából kilépni nem tud. Ugyanúgy a szabadság is az élet hétköznapisága, személytelenedése immár, ahogy feloldhatatlan ellentmondásaiban kerülgeti konkrét történelmi értelmüket...

Munka társadalma... igen a gondolat nem rossz, de nem hű-bele Balázs módjára, tanulni az életet is kell... pláne, hogy negyedévszázadot kihagytak a politikában- megfeledkeztek emberről, családról. Most bele a közepébe, mert ránk égtek az évek!

Egészen más már az eszközhasználat, mint volt régen – elsajátítás nem könnyű és nem is olcsó... folyamatában az ember egy társadalmi műveletrendszernek rendeli alá mozdulatait, hogy Marx szavaival éljek: ami- az emberi agy emberi kéz által létrehozott szerveiben kristályosodik ki.

Ember és gép, megint egy szinttel visz feljebb. Ki vizsgálja, hogy a mai ember mire alkalmas, hogy előbb formalizálniuk kell, mert a tanulás – mint látjuk – még a szép szavakon sincs túl – messze még a gyakorlat és azok a funkciók, amelyek megfelelhetnek a feltételeknek, mit műveletek egységéül adott az elképzelés.

Orbán agyában már formalizált... de ezek a gondolatok, ha csak hozzáadottak és nem alkotják a cselekvések összetételét, mint művelet meg kivonásra kerül, akkor ki is merült az összetétel és a cselekvés céljának tudata marad- ami a cselekvés pszichológiai maradékát alkotja, végrehajtásra nem kerül, vagy csonkán csak...

Másként is levezetem (talán érthetőbb lesz), szóval: a társadalmi rendszer és a személyiség mint rendszer kölcsönösen adott „egyazon konkrét totalitás”, amiben az egység a lényeg és nem az azonosság... de mert a szociológia és a pszichológia- tárgyaiban mindig egybecsúszik, immár illetéktelen fogalomként jogosulatlan igényt állít az emberek elé.

 

Beléptünk a társadalom és az egyén viszonyába... lehet cigányozni, lehet magyarkodni – közös „élményben”, a viselkedésben érvényesülni, amely viszont egy konkrét társadalmi csoportban realizálódik és annak feltételeihez igazodik.

Tehát (és itt van igaza Orbánnak) az ember termelő lény! - szükséglet-motivált, amiben megtestesíti mind fizikai erőit, mind pszichikus, szellemi képességeit. És megint a tanulás jön előtérbe, a leg-jelen-valóbb, amíg csukva az egyes ember előtt, nem válhatik valóságos tartalmas és reális rendszerré- ehhez kell a központi akarat! Nem elég az ákom-bákom, attól több kell... és ez már az elmúlt 25 év bűne! Konkrét cselekvés ilyetén- genetikusan is csak játék a gondolattal és semmi nem tudatosul... ha nem aktív feltételeit biztosítja a hatalom, a tevékenységi formában lejátszódó érintkezést, összecsapást és kölcsönhatásait a megtanulandóval.

Az elvárható magatartás benne, beállítottságokat- ugyanis az emocionális állásfoglalások adják a cselekvés motívumait és magát a cselekvést, a viselkedési módokat és azok indokait! Nem utolsó sorban az elvárható anyagiak megteremtése mellett, figyelembe kell venni az egyéni adottságokat is! Vizsgálandó, hogy mi okozza az elfojtást vagy épp a serkentést, milyenek a társadalmi feltételek, ahol az egyes ember érzelmi struktúráját is megváltoztathatja.

Orbánéknál máris sajátos formát ölt... hű-bele Balázs módra a fentiek figyelembevétele nélkül dugába dől... minden fáradozás hiába lesz, csak ideig-óráig szabályoz és csak a meglévő- épp adott törvényszerűségein össz-akciózik kirakatilag! Pláne, hogy nem egyenlő képességek lényegéből (!) - de rálátás nélkül, ahogy egy irodából vagy a parlamentből ítél.

„Végre jó királyunk lehet nekünk a Viktor, mert nekünk jár, hogy jó királyunk legyen. Igazságos, aki időnként álruhában elvegyül az ő népe közé „szotyozni” a VIP páholyba, és ott, ilyen emberi módon, elrendezi az ország dolgait.”

 

Haza, haza mondja IT...

A KDNP nyomja rá a „süketet” rátázik az államtitkár, ami tömény hazugsággá lett, a valóhoz semmi köze... tapasztalati értékelés nincs - így minek jönne haza, aki kiment és még jól is él? Bárha divergens volna a gondolkodás (de nem az), talán ha a gondolat több irányban haladhatna, akkor- esetleg lehetne megoldás. Ám egysíkú, nincs logika... és mert a követelmény is egyirányú (csak az emberek felé igaz, mint elvárás... vagy parancs?), akkor a probléma probléma marad, a fogékonyság fölülről csak „túró-rudi”!

 

 

Barikád nem kell...
Osztódik rajtunk a hatalom

Lankad a kedv, a megbékélés

Oh! mégis marad – itt és ott

Nem kell a jóakarat csak

Dologra fel- kopik az állam...

 

Ok áldozatkészségén élsz

Kiadva vezényszónak?-- (szőke)

 

 

Rogán is csak mellébeszél, ártón- és mindig másokat pocskondiázva (most én is azt teszem) - az egy dolog, hogy túl-okos, pallérozott és mégis gőgös, ahogy egyéb ostobaságait hallgatom, de hogy az ellenzékre húzná a „kitiltási-ügyben” is a vizes-lepedőt, az már több mint túlzás! Több szerénységet várnánk, ahogy kidomborít, ahogy megnyilvánul... a hatalom hibázott és a korrupciót eltagadni akkor sem lehet, ha százszor is megvallják a becsületet. Mert tényleg korrupt a hatalom (ebben ő is részes), és bajok vannak a szabadsággal is – lám, a túlzó erőfitogtatás hová vezet...

Rogán, a viszonylag egyszerű dolgok megértésének és tisztázásának képtelenségében lett „bajnok”.

Meggondolatlansága fenyegető – mások számára könnyen észrevehető veszéllyel szemben is! Vagyis hiányzik belőle a jelenségek különböző oldalainak összefüggéseinek észlelése, felidézése, ami a lényeges körülmények figyelmen kívül hagyásához és a cselekvés kiáltó hibáihoz vezetett.

„És mostantól mindenki tudja, hogy Rogán Antal nem törvénytelenül talált odahaza újabb és lakásokat, valamint házrészeket reggelente, nem sokkal ébredés után. Hanem úgy, hogy minden törvényes volt, mert már papír is van róla.

És lesz papírja Szjjártónak is, persze, csak abban az esetben, ha szüksége lesz ilyen papírra.

Kósa Lajosnak is, alkalomadtán.

Mindenkinek meglesz mindene, akinek meg mégsem, azt sem hagyják az út szélén.

Magára vessen, amiért semmije sincs, és ezért belelökik a szakadékba.”

 

Konklúzióként: megtévedt e gyermek! Egy célra szegezi a tekintetét, egyetlen gondolatra emlékezik mindig, amit kiakar mondani, de más szempontokat nem vesz észre, így célt téveszt, és a másra testált „bűn” visszaszáll fejére! Ennyi!

Egy mondat még, amit már leírtam többször is: rossz az emlékezete, nem tűri a mások kérdéseit sem... és „nem szívlelheti az éberen fürkésző embereket”!

 

 

Megsüvegelhetem a hatalmat

Alkalomra szüli a tolvajt...

Rém-csámpás mozgással, ám

Halad telhetetlen hazugságában.

Az „embert” elintézte már! – (szőke)

 

 

2014. 10. 20.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Bolond-ok... (?)
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »