Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Gazdaságpolitika az-e ami...?

 

 

Varga Mihály tegnapi őszinteségi rohamában, elhamarkodottan tett bejelentésével „megbukott az Orbán-kormány gazdaságpolitikája”!

Nem lehetséges, mert gazdaságpolitikája sem volt, mondtak a gazdaságról valamit ugyan pld: hogy száguld, meg erőteljes a fejlődés, meg jönnek a beruházók... de semmi érzékelhető nem történt, amit kiugrónak vehetnénk. Hacsak azt nem, hogy irracionális erőkhöz apellálva (az emberben rejtezik- ahogy mondta Széles: a felsőbb szintjein), afféle racionalizált mitológiává lett vele a munka is. A szükségszerűsége mellett a véletlenek sora kap nagyobb szerepet... az autokratizmus adta helyzetből a megváltoztatott (sztálini) kultusza már elkerülhetetlenül éleződő viszonyokat szül. Munkatársadalma munka és program nélkül (ami van az képmutató- ígéretekből és reményből épül) csak fing a szélben! A gyakorlat hierarchiára s idealista irányra épül, hol a Vezér is Istennek ajánl mindent, hogy megkapja a tiszteletet, kivívják és megszilárdítsák helyzetüket, átöröklött képzetei és eszményítő frázisai juttatják egyre feljebb. A magaslat meg inog... billeg – ebből fakad az a megengedhetetlen módszer, amely a polémia eszközeinek és nyelve militarizálásának tendenciája, eme „sokféleségnek” adott erő uralmára. A félelemnek nagy szerepe van, hogy a nép megjuhászodva fogadja a „rezsitörvénynek” keresztelt alamizsnát, amit nagy-nagy munkával másfél évig készítettek elő! És itt a másik: a nagy banki megsegítés, ami eddig csak nekik kedvezett (a gazdagabb rétegnek), hát lássuk a csodát, majd egyszer- talán a pórnak is „leesik” valami! S addig? No, meg a tudati deformitás társadalmi feltételei sem éppen a gazdaságot predesztinálják, mint érzésnek leginkább az intenzitás fokában, de megjelenési formáiban sem szolgálja az elképzelést, mert kiegészült a spontán ható társadalmi félelemmel. No akkor, hogyan is van ez? Dübörög a gazdaság, de ellentmondásos viszonyain, ahogy lett és lesz az anyagi alapok fejlődése is, mert a valóság torz képpel és igencsak rá-erőlködéssel adja törvényszerűségeit.

 

"Ki fog derülni, hogy mindaz, amit négy éven keresztül mondtak, az hazugság volt" - mondta Gyurcsány is, mert sokan valljuk, hogy a tények ismerete csupán valószínű igazságokat nyújt, viszont a szavak jelentése jelekké váltak a dolgok folyamatában... de a kijelentések, ítéletek, következtetések viszonylagos határain belül - pontosságuk tekintetében és a követelmények teljesítésében sohasem volt igazolható a gyakorlatban, a sokrétű aktus történetiségében s orbáni felfogásban az emberi nem-tudás könyörtelen harca immár, amiként az elméletet is szembeállította a gyakorlattal, aminél fogva nem is igazolható a szubjektum előrelátása... levezethetőség érdekében az elmélet és a gyakorlat ismeretelméleti alapjait kuszálta össze nagy eredménnyel a „gazdaságpolitikájával...” ami csak mondva az.

Mennél kuszább, minél zavarosabb, annál jobb- módszereivel élt a kormány és a következtetéseiknek lényegi összefüggésében: a feltárásban- az olyan jelenségek kaptak szárnyra, ami torz megkülönböztetéssel - nyolc-évezéssel, súlyos örökség hivatkozással- megbízhatatlan jelenségeket produkált.

Ezt a nép nem látja, illetve csak annyit belőle, amit láttatni akartak (az meg mindig az ellenzékről szólt), hogy e „népszerű” alkalmazás milyen szerepet tölt be Orbán egyéni harcában? - az már a viszonyok érdek-alá rendelő irányzatával, mindig csak a részelemek feltárásával adhat ismeretet, a „haladó” egyes tényeik halódó állapota tekintetében meg minden tagadva, kizárólag- csak tagjai szerepeltetésével voltak értelmezésre adva- amolyan „kísérleti” szempontokkal (bedobunk valamit, majd jól elrágódnak rajta), amik az igazság „hirtelen” meglátásának képessége mögött, a tapasztalat megragadásával már bebizonyítható és a gyakorlatban ellenőrizhető ismeretekké váltak. Mégis bizonyítás nélkül erőre apellálva lett „igazzá” – a logikai gondolkodás vékony rétege alatt – a speciális képzeteikben már vakon-ható- erőként a konfliktusok tompítása érdekében, a nép tudatának „megdolgozására”! Így lett a hazugságokból „igazság”, ahol- amiben csakis a lojalitás számít nem a valóság! Lásd: a CÖF „munkásságát” például!

„Nem kell már pszichiáter a diagnózishoz” - ha a vérükben van...

Az önkormányzati választások után jöhet a megszorítás, addig tagadva van (!)

 

 

Ördöggel az alku?

- hozzá sietnem nem kell -

visz, ha itt az idő,

mint ki vesztette ép eszét el!

Közelébe jutni iszonyú -

nekem, amúgy sem örülhet

végzetem érdem, minő-

égnek „áll” láng hevével...

Irgalom? - már kis pénzmagért a gyanú,

- sokat sem keveset -

s nem lelnek fel a férgek, léttel-önző,

„mozgó”-formát cserélt-

Múlt-nélküli jelenén ég - így rám a bú,

hogy széjjeldúl a ganéj-élvezet...

hogy múltjáért most fordul az idő-

csapdái várnak mindenért--(szőke)

 

2014. 09. 25.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Gazdaságpolitika az-e ami?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »