Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Elporlott lehetségek…

 

„Az Európai Néppárt (EPP)- (hozzátenném: is!) megelégelte a magyar kormánypárt ügyeit. Az Európai Parlament konzervatív pártszövetsége kizárja a Fideszt, ha egy héten belül nem enged az Európai Bizottságnak az alaptörvény negyedik módosításának kérdésében. Erről az EPP európai parlamenti frakciójának dubrovniki vezetőségi ülésén tárgyaltak. – írja a Fidesz.”

Lám a „műértő” barát! Konkrét… mozgalmas életünk lesz, ha Viktor marad- izgalom a szenzációs harcai után – kiosztja salleréit, majd tartja markát (hogy „ellensége” éltesse tovább!). Eseményein felerősödik az alapérzés: hogy kirekedt a világból, perifériára került… messze-került mindattól, ami e tettekhez értelmet adhatna. Meg kellene fontolnia a továbbiakat!

„José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktornak írt pénteki levelében közölte, hogy Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indít Budapest ellen a negyedik alkotmánymódosítás miatt. Orbán Viktor gyors válaszában azt írta: a kormány mindenben együttműködik az aggodalmak eloszlatásában.”

Elkülönít az önzés, és mert csak ámítja magát és másokat is – megtanít bennünket arra, hogy vele nincs remény. Képtelen habitusa miatt, amely elmével oly nehezen megközelíthető módon tékozolja a létet és nem-létet, íme, ahogy egy elhamarkodott felelettel ellenkezőjére fordítja a felkérést, ideig – óráig részvétkeltéssel! Együttműködik! Az érzelem őszintétlen pátoszával a fékevesztett vágy önmegmutatásra s „pénzgondra veszve lelke”! Istenem – a megváltás fanatikusa…

És mit ad Isten? – itt a cáfolat:  „Az Európai Néppárt cáfolja, hogy a magyar kormánypárt kizárásáról tárgyaltak volna.”

Én hülye meg azonnal reagáltam, most kinek higgyek és mit?

Egy lószar ez a világ – már csak a hazugság- és a haszon tartja fenn…

 

 „/…/az emberek a maguk érdekét
nézték, és függvényszámítás helyett /…/
vígan végezték, nagyok és kicsik,
az önzés alapműveleteit…”

 

A holtat is feljelentik!? Logikai csavar… és megbotránkoztat (még ha logikusnak tűnik is, hogy a mögöttesre terelje át a figyelmet és bonyolultságára irányozza a kételyeket… hol és ahogy kemény csapásokkal „fájdalmas műremekké” vált egy élet). És kérdem, ha védekezett – mert a támadást nehezen hiszem… akkor bizonyítva, hogy lesz – sehogy, de kibúvónak jó! Kínomban, hogy az életemet védjem én is ütnék (vagy valamilyen formában védeném magamat) – már ha a körülmények engednék, ebből is látszik - hogy esélye sem lehetett az előállítottnak – hibát követtek el a rendőrök? Nem! Bűnt! Megilleti őket is persze - a kivizsgálásig - az ártatlanság vélelme, de akit agyonvertek azt is megillette volna! Bűn, amit elkövettek a rendőrök és ennek még nagyon-nagy visszhangja lesz Európában! Megjegyzés: ügyvéd nélkül senkit se hallgathassanak ki!

„Jogállami keretek között működő rendőrség esetében elfogadhatatlan, megengedhetetlen és tűrhetetlen, hogy egy rendőri intézkedés így fejeződjön be - jelentette ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdán az eset kapcsán.

Mint elmondta: a rendőri intézkedés során az arányosság, szükségesség és fokozatosság elve nem érvényesült.”

Talán bele sem kellett volna kezdeniük, mert amíg el nincs ítélve valaki, addig ugyan gyanúsítottként lehet „minősítve”, de az ártatlanság vélelme mindenkit megillet… a rendőrség semmilyen erőszakot nem alkalmazhat. Ellenkezések (támadások) - a szükségesség tekintetében – többnyire kitalációk (ha úgy tetszik általában is pofára „súlyozott”!)… bilincselve senki sem szokott ugrálni – a fokozatosság kibúvó, és az arányosság mindkét félnél fennállhat, pláne, ha még agyon verik is – életét mindenki teljes joggal védheti! Magyarán nem fajulhat odáig, hogy valaki az intézkedésben életét veszítse (lehetőleg)… nehéz megmagyarázni a konkrét ügyet (és minden ügy is más-más) arányosság, szükségesség és fokozatosság elveiből, merthogy kihallgatás volt, s amit a szó takar- tartalmában a verés sem indokoltat! A fizikai erőszak: kényszer – míg a fenyegetés: lelki vagy erkölcsi presszió valakivel szemben!

Jól nézünk ki, ha a rendőrnek (rendőröknek) a gyakorlati munkájuk során kell megtanulniuk a viselkedést, a helyzetekre adandó „válaszokat”! Sok még a baj a jogállami keretekkel is, hát még a személyek megfelelőségében mennyi a kérdőjel! – pszichikai terhelés, vagy erőszakos természet, mindegy is – ügyvéd nélkül ne legyen ilyen! A többedmagával történt események meg szadizmusra - avagy rendőri visszaélésekre utalnak. Messze mentem a feltételezésben? – nem hiszem!

Viszont a visszaélés ténye csak a rendőrségnél állhat fenn – az épületen belül – ha esetleg a gyanúsított védekezni kényszerül (valamilyen okból, mert annak nagy az oka!) akkor nagy a baj, mert bizonyítani nem tudja, hogy jogos volt! Ezért, ha csak a gyanúja is fennállhat annak, hogy a rendőr visszaélt a hatalmával, ki kell rúgni (lehetőleg két-lábbal). És – mert esküjét sem tartja be… intézkedésre: ellenszegülés esetére is ad szabályokat és választási lehetőséget a jog – elvárásokat előírva, de csak akkor, ha jogszerű az intézkedés! Általában kintre szól, ott kell eldönteniük az arányosságot, a szükségességet és a fokozatosság „motívumait”! Bent már meg van „juhászodva” (juhászítva) az illető, de ha veszélye fennáll bármi cselekménynek, mit el kell hárítani a rendőrnek- arra is van megfelelő jogszabály. Az intézkedés nem lehet semmiképpen életellenes – esetleg szeméremsértő, mint- ahogy az előállított személyi szabadságát sem lehet csak előírt ideig korlátozni… nem mindenki rablógyilkos, a „cipészi” munkát feledhetnék, hogy egy-kaptafára intézkednek mindenkivel… (!)

 

A tény, az tény!
Kemény akkordjaival
Teremtő a kéz… ha
Véle vezényelt- hang
Emelt magasában
Angyalszárnyakkal a jelenés?
Kegyeleménekén megítélve
Mozdulatába fogódzhat tarthatóan—(szőke)

 

 

Aláírásgyűjtés – adatszerzés és verés? Hiába, no – olyan ez is, mint amikor anno hazajött Orbán és közölte velünk, hogy kiosztott néhány sallert meg pofont, most kapunk rendesen érte és miatta! Hiába, ha visszaadják, az fáj. Kedves Viktorom! – ez nem a „pást”, ahol a labdával lesre mehetsz – a politika ezt nem viseli el! Aláírásgyűjtésnél is a Fidesszel szemben valaki védekezésül visszaüt már támadásokról beszélnek.

Provokálnak, hazudnak s értelme semmi! Mi lesz a választásig, ha már most gyűlöletkampányról beszélnek – védekezni ellenük már nem is lehet? Rögtön sikítanak, teszik nagy-nagy hangerővel és teljes erőbedobással kézzelfogható tettenérő hibáin a fel-felparázsló kételyek vétkei mögül! Mintha nem ebben az országban élnénk mind, ha ellenzék- már ellenség, ha más a vélemény - akkor azonnal besározni s újra meg újra néven nevezni.

Lássátok be Fideszesek, ami nem megy, ne erőltessétek. Ezt az országot tönkretettétek – a négymillió nyomorgó és az éhen-konyhák előtt kígyózó ezrek látványa, elég bizonyossága munkátoknak… megosztó politika e hazában nem megy (egységes csak az árokszélén-hagyás volt – a rész soha nem egész!)! Lám! – a hulló csillagok… kozmikus utat nyitottak (volna) az eleve- egymás-ellen rendeltetésnek! Lesz idejük, hogy kocsmai mámorukat kialudják…

 

2013.04.14.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Elporlott lehetségek...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »