Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

A választásról még egyszer…

 

Kalandorok kíméljenek, a hatalmi-helyek megteltek…
trónt teremt az akarat,
éltetnek egy Királyt,
a nem-tudás mágusát egy régi-rendnek ajánlják folytatásban,
a mái-napig játssz életre-halálra…
azt hangosan teszi- neki, ha kell Európának-,
lépked utána a nyers-bánat. --(szőke)

 

 

Látom, hogy senki nem tudja, mit tegyen, vakként elkötelezettséget kijelenteni, híven kitartani, körülményeket nem figyelembe venni… stb. nem lehet. Aki így tesz, hogy érzésein keresztül a megtapasztalást nem viszi bele, mikor döntenie kell az ezzel bele is törődik a bukásba…

Nem szedem szét a pártokat csak ellenzékre és kormánypártokra – azaz a Fideszre ahová a Jobbik is csatlakozik még! Csak felsorolom…

Lássuk csak! – MSZP, Bajnai féle szövetség és párt, MP, LMP – és a DK, mint mérvadók, gyenge lábakon járják táncukat, jó ízlést egyik sem mutat (egymást is elverik elébb – lehet, nem tudhatom miért nincs egyértelmű világosság a célok felé?), és együttesként sem ütős alakulat…

Fidesz-számtan nélkül is (mert ők már a tankönyveket is meghamisítják a hatalomért és a matek egyszerű alapműveleteit sem művelik a tanult módon) és a statisztikáktól is - viszolyogva láthatom, hogy összegezve is csak a keserűséget és a reménytelenséget kapom! Nem győzhetünk! Nem és nem – add össze a számokat mindkét oldalon és rájöhetsz, hogy szavazni azért mész, egy: hogy a Fidesz győzzön, kettő: hogy a hazugságokra (mert az ígéret mindig is az volt, a gyakorlat meg megint más) add a szavazatodat… ezért kár az „indulatért”!

Hiba és bűn a Fideszi korszak, a demokráciáért nem tehetsz semmit, mert diktatórikus a vezetés és hivatalaiban sem másként (egy-ablakos se az ami, mert egyik ajtótól a másikig sem tudják, mi van, de ez a jó a hatalomnak, a zavarosban halászni könnyebb dolga…) – no, de maradjunk a választásnál. A Fidesz praktikák sorával, a külföldi szavazatok átláthatatlanságával a Fidesz nyert – akár már választásokra sincs szükség!

Tehát választunk? Mindenki maga dolga, tegye - ha kedve és indíttatása odavonzza… de hiába! Összefogni, de kivel – a nyomor már egyfajta beletörődés felé vitte el az emberek nagy részét – amúgy sem menne el (nem ingadozik, hanem nem tud értelmet állítani az ösztönöket felszabadító értelmetlenség ellenében)!

A választás előre megírt forgatókönyvébe beleszólni nem lehet, „lezsírozott” az egész – sohasem jut el oda (nem is juthat, még ha akarna sem), hogy a humánum is megfelelő erővel védekezzék! Embertelenség, erkölcstelenség ellen, pláne ha hatalmon így – védekezni nem lehet!

Ha választok, akkor igazolom a Fidesz politikai munkásságát és elfogadom, annak ellenére, hogy az X-t hová húztam… tehát, hogy van demokrácia, holott tudom, hogy már diktatúra, hogy én akartam győzelmüket előtte is (a 2010-es választásban, ami mindvégig kérdőjeles volt!) – igazolom a kizárólagos hatalmát, ami már nem törekvés – tény – és gyakorlata! Elfogadom, hogy minden vizsgálat alól felmentessenek, mert immár másodszor juttattam győzelemhez… elfogadom, hogy a hatalma alatt minden az ország és a nép érdekében történt, pediglen minden visszájára fordult és a kizárólagos hatalomért van. Hogy az un- ortodox gazdaságpolitikájuk jó volt… és minden EU ellenes megnyilatkozásukkal egyet is értek… egyetértek a taslikkal, a pofonokkal, a baltás gyilkos kiadatásával, az ország becsületének elvesztésével, a kettős beszédek lényegi részeivel – a pávatáncokkal stb. ezért választok?

Így nem mehetek a fülkébe…

Mert akkor elfogadom, hogy a nép háta mögé bújva végig vigyen megint egy csalássorozatot! Ha racionalista lény vagyok, az emberi dolgok megítélésében nem ismerhetek erkölcsi megalkuvást, etikai normáit elfogadni nem tudom – a miértre jöhetne egy kétoldalas felsorolás (ezt nem teszem most) – de a törvények nyomasztó súlyaival kell mérlegelnem az emberi együttélésből és az együtt-élő emberekre legkedvezőbb törvényeket s mindent, amit erkölcsi szabálynak ismerhetek fel, ahhoz mindenki méltóságteljesen ragaszkodik is… de inkább nem moralizálok!

Tamás Gáspár Miklós felhívása (jelzése) óta csak megerősödött bennem az, amit már leírtam sokszor előtte (csak más szóval és nem használtam a bojkott szót), hogy meg kell tagadni a választást. Igen! – bojkottálni kell a választást! Európa és a világ legalább érzékelni fogja (egyébként érzékelik), hogy itt nálunk nem mennek jól dolgaink… vizsgálatot ők fognak indítani a Fidesz hatalom ellenében és értünk, akik többségben vagyunk - már szegényen!

Nem engedhetjük meg, hogy ránk hivatkozva a Fideszesek úgy tapossanak sárba, hogy még jobban alázzák ezt a magyar népet… szenvedés már az egekig ér, kísérletek népellenesek – emberellenesek, még akkor is, vagy azért is, hogy a fogalmak összekuszálódtak, a gőg ellenében - a szüntelen küzdelmet a létért nem adhatjuk fel!

Konklúzióm: ha választok - mindegy kire adom voksomat – igazolom a Fideszt, ellenükre semmiféle vizsgálat nem lesz indítható, mert- lám! – a nép kétszer egymásután megválasztotta „uralkodóját” – itt minden rendben van, demokratikus választással elérték, hogy tovább kormányozzák az országot… (és már csalásról sem beszélhetünk!

 

Ébredjünk fel! – mert utána már késő lesz sírni!

Az „orbánizmus” lehetne „ehető” is akár, ha nem volna az a sok senki (aki Fidesz-közelinek vallja magát- csakhogy nekik is jusson valami) és mi a „megbecsült-kétkeziek” cselédsorsban szolgai módon nem segítenénk őket érvényesülni! Lássuk be, a lovat mi adtuk alájuk!

Káosz és baj és bűn tovább, a józanész nélkül és „kezelt” (kistafírozott) személyein át… van itt már minden – már azt sem tudni, ki- kivel van! Így is és másként is azok ellen harcolnak, akik felé tartják a markukat, mint az EU és kohéziós pénzeik stb.!

Az MSZP is bajban van, már csak magára számíthat, mert erősen fogyatkoznak híveik… nem is csoda, mikor semmi érdemlegeset nem tettek – egy-két kivétel talán akad, de elszalasztották a lehetőséget már az elején, ami történelmi lehetőségként akár a történelem lapjaira is felkerülhetett volna (sokan még most sem értik miről beszélek!)!  Sajnálom őket - a 2/3 okán- már az elejétől verni kellett volna az asztalt, akár az EU-ban is, ezt sem tették! Hát vessenek magukra… diktatúra adott, ők még mindig Orbán felé magyarázzák az ellenkezőjét is (örülnek ennek-annak, egyetértenek ezzel-azzal) – szalonkodnak, pipiskednek, most nehéz elviselniük fájdalmas következményeit tehetetlenségüknek!

Csata van… reprodukálva megterheljük a valót, mégis elviselhetetlen helyzeteket teremtünk – bár felfedezzük kontrasztjait és agresszív vonásait a képmutatást mégsem tudjuk legyőzni... kritika szabadosságával nincs képességünk, hogy hibáinkat belássuk, így bizalmat teremteni nem lehet!

Mivel nincs bizalmam senki iránt, ezért nem is választok!

Vicc: teszem annak okán, hogy kicsit oldjam a feszültséget, amit akaratom ellenére teremtettem másokban…

„Nagy csata után rettenetes állapotban tér haza a lovag. Horpadt a páncélja, lerepült a sisakja, száz sebből vérzik, szinte kizuhan a nyeregből. Csak sánta lova viszi nehézkesen a király elé.
- Hát veled mi történt, vitéz lovagom?
- Felség, hűséges maradtam hozzád, becsülettel harcoltam érted, és az ellenséget visszaűztem nyugatra.
- Nyugatra? – kérdi emelt hangon a király – hiszen nyugaton nem is voltak ellenségeim!
- Nem? – réved el a lovag – ...hát most már vannak!”

 

Kurva egy világ van!
E kurva-világban bolyonghatok
Úttalan- utakon,
Csak bánatban- nincs vigaszom…
Lépkedek a megfáradt semmibe
Rágásra sincs gondom
 
Elhagytak –
Fájok (!)
Magamban… semmi be csak pénzre
Szép rang-ok, jaj! - be’ gyarló képzeletre!
Emésztem, hej! – a betyárját!
Nem tud semmit a Világ!
Semmit magától el nem tagad…
Megbánt, hogy vétekre kutyagoltatott—(szőke)
 

 2013.04.27.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 87
Tegnapi: 74
Heti: 87
Havi: 4 387
Össz.: 373 498

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Választásról...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »