Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbániával sehovába… III.

 

Megmaradni (?) - és túlélni… pártok és harcok… ellenzék és a 2/3… mikro-kollektívák a nagy egészben (!) Semmik és minden – értük, hol egyik fél sem külön hódolatot vagy hódítást követelő „másik”, hanem egy szerves egésszé összeolvadt új entitás… a baj, hogy így volna jó, de nincs így! – ahol két ember egy máshoz tartozó… ott nincs egység csak ellenség! Soha nem a népért, az emberekért, de mindig maguknak, magukért politikai elképzeléseikben… fából vaskarika esete a hatalom szorításában, megalázó helyzetekben rögzítve a borzalmas napok élménye, riasztó látványra (táblák és ujjak mutogatása, beszólásokkal a zűrzavar), hol a közel és távjövő rémségeire feszülő tekintet egy pillanatra (a fenéket, már egyre hosszabb időre) a múlt felé fordul. Ahol, abban: Horthy-ízek kesernyés nyálaiból szálazgat a hatalom!

Ahogy jó székelyem mondja: „menyen neki, mind vak a kőfalnak.”

„Az ellenzéki pártok számára hónapról hónapra drámai adatokat hoznak ki a közvélemény-kutatók, hisz a méréseik szerint utcahosszal vezet előttük a Fidesz. Ráadásul hat megszorítást és tucatnyi botrányt követően is. A Hetek által megkérdezett politikai elemzők szerint, ha így megy tovább, akkor a Fidesz simán győz 2014-ben, a kialakult helyzetért – az ellenzéki szavazók kiábrándultságáért – legtöbbjük az MSZP vezetését tartják felelősnek.”

Az ellenzéki pártok számára kedvezőtlen pártpreferenciákat mért a négy közvélemény-kutató intézet áprilisban. A kormánypárt mind a négy mérés eredményei szerint növelni tudta támogatói bázisát, miközben az MSZP mindenhol gyengült. Az Együtt 2014 esetében szintén a támogatottság csökkenését regisztrálta a négyből három intézet, a Demokratikus Koalíció is veszített valamelyest egyébként is szűk táborából. Az LMP és a Jobbik gyakorlatilag stagnálnak.

Bizony- bizony így van, la’! 

Elkorcsult nemzedék… elvetélt tehetségek keserű számonkérése mégis itt – a megkopasztott emberek sorsában nem osztozik egyikőjük sem. A Fidesz mindenképp győz – ez nálam már nem kérdés, csak az: hogy lehetne nehezíteni a „dógot”, hogy ne legyen olyan sima útjuk az új–régi hatalom felé! A legértékesebb emberek már kiszorultak a politikából – a mondanivalókban nincs tartalom, nem érzem ki az értünk és együtt jelentését… szavak vannak és azok is ellenségesek, már egymással is – nem tanultak semmit, pl: nem szavakból, nem mondatokból áll csak a meztelen valóság, de abból a bennük, köztük, mögöttük rejlő mozgalomból, amely szerves, sose látott, eleven egységbe fonja mindannyit!

Ha hazafias is a lángolás, vajon kifejezi-e azt a sok fájdalmat, mit eddig elszenvedtek az emberek, hogy kiszolgáltatottá lettek a hatalomnak? Vagy elég volna, ha a hangulati előkészítés hitelesíti az indulatokat? A társadalmi összefüggéseket ki boncolgatja, ki világítja meg? A Bajnai beszéd szép volt ugyan, de semmit nem mondott az útról, ha együtt mégis és hatalomra kerül egy „másik”, akkor hogyan tovább (?) – mert a szépnek festett sem nem művészi, ha nincs egyénisége és mondanivalója a köznek… közös ügy formailag hozhat bravúros megoldásokat, de hogy mindenki számára legyen valóságos hatása a felszabadító érzést kell kicsikarni a létből, hogy helyzete is változhasson! Csak látszat van (bár érzékletes, de nem elégséges) a kontrasztokkal kifejező megoldásokban. Nekem nem vigasz, hogy ahová fölfelé a meredeken zihálva érkezhetünk, az majdan és sok feltétel után húsz-évre is tehető időben - úgy zihál most a gondolat a beszédekben, messzire is tekinthet a múltba (a már megélt szenvedések tájaira), de közelsége még rajtunk hagy nyomot (és fájó minden érintés), mint-ahogy a képtelen léthelyzetekkel is, amelyekkel oly bőven szolgál századunk…

„Amennyiben a demokratikus ellenzéki erők külön indulnának, a Voksblog szerint – a jelenlegi pártszimpátiák alapján – a 199 mandátumból a kormánypárti jelöltek 149 mandátumot, az összes 74,87%-át szereznék meg, ez pedig jelentősen több, mint amennyire a kétharmados parlamenti többséghez szükség van. Az MSZP 24, a Jobbik 18, az Együtt 2014-PM pedig 8 képviselői helyhez jutna.
Amennyiben a baloldal közös jelölteket és közös listát állítana, 45 mandátumot szerezne. A kormánypártok 136 mandátummal így is kétharmados többséggel rendelkeznének, miközben a Jobbik 18 képviselője kerülne be a 2014-től 199 fős parlamentbe.„

Ha már múlt és Orbán ragaszkodik a visszamutogatáshoz, hát nézzünk bele egy kicsit:

„A 90-es évek elején hatalmas árkülönbség volt a tüzelőolaj és gázolaj között, miközben ugyanazt az anyagot tartalmazták. Ennek köszönhetően hamar a maffia érdeklődésének homlokterébe került a tüzelőolajjal való trükközés és adalékanyagokkal való ellátása (ún. olajszőkítés). Éves szinten egymilliárd liternyi gázolajról volt szó, amiből óriásit, akkori értéken tíz- és tízmilliárdokat kaszálhattak az érintett bűnözők. Az ügyeket kivizsgáló rendőrök közül rendkívül gyanús körülmények között öten is "öngyilkosok" lettek,: volt aki a munkahelyén uzsonnázás közben érezte úgy, hogy véget vet az életének… Nem véletlenül merült fel már akkor a hidegvérű kivégzések gyanúja. Az áldozatok megérdemlik, hogy az ő nevüket is megörökítsük az utókornak: Dénes Gábor, Kovács László Zsolt, Kuzma Mihály, Szabó András és Szuvek János. Kuzma Mihály alezredes a szervezett bűnözés elleni osztályt vezette, az ő feladata volt a rendőrségen belüli korrupciós ügyek feltárása. Munkáját lelkiismeretesen végezhette, mert munkahelyén csapott le rá a halál, az előbb említett gyanús körülmények között. Nyilván észlelhette, hogy már nagyon magasra visznek a szálak, akár az alvilági körökben is sokat forgolódó Sanyi bácsiig.

Pallag László, aki az olajügyeket vizsgáló parlamenti albizottságot vezette, 2000 júniusában Nógrádi Zsolt meghallgatását követően pakolt ki a nyilvánosság előtt, azt állítva, hogy az olajügyek irányítása Pintér Sándor kezében összpontosul, akinek alkalmanként több tízmillió forintot visznek a beszállítók. A politikai részvevők között név szerint említette a korábban pénzügyminiszterként is funkcionáló, a borzalmas tagságáról elhíresült Szabó Ivánt, a már vendéglátásban is gyanús ügyeiről ismert Boros Pétert és az erős Bács-Kiskun megyei beágyazottsággal rendelkező Lezsák Sándort. Pintér igyekezett elbagatellizálni a dolgot, majd rágalmazásért pert indított, több mint egymillió Ft-ot nyerve Pallag Lászlótól. Ezt követően további ügyek, eljárások indultak a kisgazda politikus ellen, teljesen ellehetetlenítve őt mind személyében, mind megélhetésében. Az utolsó években egy ismerőse tanyáján húzta meg magát szívességből, miután családját is elveszítette. Jellemző a magyar "demokrácia" abszurditására, hogy ha már nem lehetett elhallgattatni, akkor az igazságot kereső embert hozták ki bűnösnek az ügyben. Pedig Pallag állításait nem csupán Nógrádi Zsolt, de később Sándor István (Papa) nyomozó vallomásai is megerősítették, akit szintén eljárás alá vontak és meghurcoltak, mert bennfentes ismeretekkel rendelkezett az olajügyekben érintettekről. Miután a hatalom mindenkit igyekezett megfélemlíteni és elhallgattatni, akik a maffia felelősségét feszegették, az egész ügyet legfelsőbb utasításra 85 évre titkosították. Mintha államérdek lenne, hogy az igazság sohasem derülhessen ki...”

„ÍME, EGY KIS BEMUTATÓ SIMICSKA VAGYONÁRÓL!!! A SZÁMOK MILLIÓKAT JELENTENEK!!EZ CSAK EGY SZŰK KIVONAT! NINCSENEK ITT, A TÖBBI CÉGEI!!! PL. ÖVÉ A SZERENCSEJÁTÉK, A REKLÁM CÉGEI, STB. SOK-SOK EZERMILLIÁRD!!! 1MIILIÁRD = 1000 MILLIÓ FORINT!! ÉS Ő CSAK EGY KÖZÜLÜK!!! ÉS HÁNY FIDESZES PARAZITA SZIVJA A MAGYAR NÉP VÉRÉT? EKÖZBEN MAGYARORSZÁGON, NAPI SZINTEN SZÁZAK HALNAK ÉHEN! EZ „CSAK NÉHÁNY MUNKÁJA”!!
Közbeszerzés – NETTO: 313215.9 MILLIÓ FORINT! EZ AZ ÖSSZEG NAPONTA SZÁZMILLIÓKKAL NŐVEKEDIK! ÁTLAG EMBER FEL SEM TUDJA FOGNI, HOGY EZ MENNYI PÉNZ! ORBÁN ÉS NYERGES MÉG TŐLE IS GAZDAGABB! NEM BESZÉLTÜNK MÉG PINTÉRRŐL, MEG A TÖBBI, MAFFIA TAGRÓL!
Nagykőrös szennyvízkezelés fejlesztés – 4455 / 4445 MILLIÓ!/
Hidasnémeti, Tornyosnémeti, Hernádszurok szennyvíztisztító építés- 692 /692 MILLIÓ/ STB.
Füzesgyarmat szennyvíz csatornázás, telep bővítés - 2017
Keszthelyi főtér rekonstrukció - 997
Keszthely városközpont rehabilitáció, II. ütem - 415
Balatonfüred városközpont építés - 967
Balatonfüred városközpont, kiegészítő munkák - 53,5
Szamos-Kraszna-közi árvízcsökkentő főtározó építés - 11528
Kondoros és társult települések belvízrendezési programja - 1564
Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Tisza-híd építés - 4235
Vásárosnaményi hídépítés kiegészítő munkák - 30
Marcaltői Rába-híd felújítása - 632,4
Séd-Nádor csatorna kármentesítése - 2481
Állami közúthálózati felújítási munkák (4 régió) - 41250
Érdi csatornahálózat keleti szakasz építés - 3395
Nagykanizsa agglomeráció csatornahálózat építés (2 régió) - 3804
Székesfehérvár és térsége szennyvízhálózat bővítés7880
Mosonmagyaróvári hulladéklerakó rekultiváció - 1751
Kaposvár és térsége hulladéklerakó rekultiváció - 1913
Dél-Balaton és Sió völgye hulladéklerakó rekultiváció - 2600
Mecsek-Dráva hulladékkezelő program - 5042
Győr nagytérségi hulladéklerakó rekultiváció - 761
Szajol-Kisújszállás vasútvonal felújítás - 49651
Kisújszállás-Püspökladány vasútvonal felújítás - 49971
Gyoma-Békéscsaba vasútvonal felújítás - 39000
Vasúti híd és acélszerkezet felújítás - 4560
Záhonyi vasúti infrastruktúra fejlesztés, II. ütem - 14558
M3 út Nyíregyháza-Vásárosnamény szakasz építése - 32000
M86-os út Szombathely-Vát szakasz építése - 7037
Győr keleti iparterület útépítés - 3047
Gyopárosfürdő nulla kibocsátású geotermikus energia hasznosítás - 490
Útpénztárból finanszírozott közúti felújítás (2 régió) - 4309
Közúti hidak felújítása - 445
Fővárosi híd-műtárgyfelújítások - 152
Légiforgalmi irányító központ építés és kiegészítő munka - 3533
Nagyberuházások előtti régészeti feltárások földmunka - 6000
Összesen - 313215,9
A Közgép a fenti összegeket konzorciumok tagjaként nyerte
Forrás: NFM, cégközléS
Csend övezi a Simicska Lajos cégénél nemrég tartott uniós ellenőrzést. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) május 10-én tartott helyszíni vizsgálatot a volt Fidesz-pénztárnok, korábbi APEH-elnök tulajdonában álló Közgép Zrt. budapesti székházában. Előzőleg a Demokratikus Koalíció tett bejelentést a nemzetközi szervezetnél, vizsgálatot kérve az építőipari vállalat által elnyert közbeszerzések ügyében.
Lapunk megkérdezte a Legfőbb Ügyészséget és a Fővárosi Főügyészséget, hogy maguk is kezdeményeztek-e vizsgálatot az OLAF ellenőrzését megelőzően vagy azt követően, de mind a két ügyészségi szervtől azt a választ kaptuk: az uniós szervezet nem kereste meg őket. A napokban az is kiderült, hogy a kormányhoz közel álló társaság állami megrendeléseinek a költségvetést érintő hátterét az Állami Számvevőszék sem vizsgálta. Domokos László, a szervezet elnöke úgy fogalmazott: ebben lehetne ugyan szerepük, de nincs. A sajtó megkeresését a Nemzeti Adó és Vámhivatal OLAF koordinációs irodája szintén elhárította.
A Közgép szűkszavú közleményében azt tudatta, hogy az ellenőrök egy részben uniós pénzből megvalósuló beruházással kapcsolatban kereste meg a beruházás valamennyi résztvevőjét. Az uniós ellenőrök az adatszolgáltatás során a projektre vonatkozó iratokat kértek be tőlük, semmilyen számítógépes adatot vagy dokumentumot nem foglaltak le.
Az Európai Bizottság alá tartozó Európai Csalás Elleni Hivatal egyébként - miközben az OLAF együttműködik a tagállamok illetékes hatóságaival és kölcsönösen segítik egymás munkáját - csak adminisztratív vizsgálati jogokkal van felruházva az uniós pénzek felhasználásával kapcsolatban, és nincs igazságügyi vagy fegyelmi jogköre. Ebből következően nem is kötelezheti a nemzeti hatóságokat vizsgálatok lebonyolítására, legfeljebb javaslatot tehet rájuk.
Ángyán József kiborította a bilit
Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium távozásra bírt államtitkára március 22-én az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtt kirobbantotta az állami földbérletek pályáztatása körüli botrányt. Kijelentette: "elveszítjük a vidéket", ha nem tudják megmagyarázni, ki és miért kap meg földeket. Ángyán példákat is sorolt. Eszerint "a Lepsényben gazdálkodó Dél-Balatoni Agro Kft. egy cégbirodalomnak, a Mezort cégbirodalomnak, a Lajta-Hanság Zrt.-nek a leányvállalata. A Mezort cégbirodalom egy szolnoki ügyvéd érdekeltségébe tartozik. Ő a főrészvényes és egyben igazgatósági elnöke.
Szolnokról Mosonmagyaróváron át a lepsényi földeken gazdálkodunk, miközben a helyi gazdáknak egy deka föld nem jut? ...az urak elvetették a repcét, és hátradőltek, mert tudták, hogy nyilvános pályázatra nem fog, sor kerülni" - fogalmazott annak idején Ángyán. Az általa említett cégbirodalom Nyerges Zsolt, Fidesz közeli nagyvállalkozó, Simicska üzlettársa érdekeltségi körébe tartozik. Fejér megyében pedig a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc, családtagjai és cége jutott Kajászón, Alcsúton és más településeken több mint ezer hektárhoz, miközben a helyi gazdáknak semmi sem jutott.
Oligarchák nincsenek
Orbán Viktor szerint a nemzeti együttműködés rendszerében nagytőkések vannak, oligarchák azonban nincsenek és nem is lesznek. A kormányfő ezt a parlamentben mondta, amikor az LMP-s Karácsony Gergely arról faggatta: miért Fidesz-közeli oligarchák - Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, valamint az érdekeltségükbe tartozó vállalkozások - érdekeit képviseli a magyar embereké helyett.
Orbán válasza szerint "oligarcha az a milliárdos, aki közvetlen politikai hatalmat is akar szerezni a gazdasági súlya mellé, az ország fontos ügyeinek eldöntését is saját hatáskörébe akarja vonni, elfoglal például egy pártot (...) vagy miniszterelnökké választják, így egy adott parlamenti többség támogatásával egy kézbe kerül a milliárd és a politikai hatalom". A kormányfő nem tért ki arra a fordított esetre, amikor politikusból, vagy pártemberből, mint Simicska lesz milliárdos!”

„És a MINISZTERELNÖK? "Orbán Viktor ügyvédfoglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta. Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.
Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90'-es években
eladta a székházát. A FIDESZ -hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban
volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra..."

Nehéz megszólalni mindezek ismeretében – hihetetlen és mégis igaz – vagy csak előítélettel éltem… nem hiszem, ennyien nem tévedhetünk! Így zsugorodik érzékelhető világunk, miközben egyeseknek már égig ér vagyona… az ember a szegény (ki annyit is ér, amennyije van) oly apró már, hogy egyedi arcvonásai is felismerhetetlenek, egy-sorsban annak képletévé lettek.

Természetellenes a viszony a drámai töltésű adatok láttán, noha tartalmát tekintve egyszerű ténymegállapítás, mégis a tudatból átszüremlik, hogy így nem mehet tovább! Ezt az országot már ellopták!

Ahogy jó székelyem mondja: „Hova lett az ő sok pénze? – abból sok még kuruc vizin es túl jár! – csapszékre es hordott belőle…” (Kurucvíz = pálinka)

 

Csak úgy odavetve- érzésből jóllét,
kezdhetek vele, amit csak akarok -
Feketedett utak mentén nincs kitérőm, 
menny,  pokol egybedől - szédelgőre fog  
Hová tartozom (?) - kérdem én- 
hol rám szürkült így a gond…
 
Elherdált lét csalfa módján, 
közszájjal közért, közjóba telt hazug hitén 
jóléthűség hatalmától borzad a vér -
Kuszaszemmel-vesztő- incselgés 
pőrevalója ezer évre múltba néz, 
szolgain rám eszét-vesztett érdek gondolata ég,  
epét mér érzésből, hol feszül idő-kerekére rég—(szőke)
 

2013.05.19.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 74
Tegnapi: 278
Heti: 1 155
Havi: 4 300
Össz.: 373 411

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: III.Orbániával sehovába...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »